"Entusiasme. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA" farà parada a Cerdanyola

La Diputació i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona duran la Col·lecció MACBA a 9 municipis de la demarcació
Peter Friedl, Untitled (Badly Organized), 2003. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de l’artista. © Peter Friedl, 2017.
Peter Friedl, Untitled (Badly Organized), 2003. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de l’artista. © Peter Friedl, 2017. | Fotografia: Gasull Fotografia.

 

 

El Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès acollirà de juny a agost de 2018 l'exposició itinerant "ENTUSIASME. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA", impulsada per la Diputació de Barcelona i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, MACBA. Una mostra que arribarà a diversos municipis de la demarcació de Barcelona des de 2017 i fins a 2019.

 

L'exposició, curada per David Armengol, reuneix gairebé una trentena d'obres dels artistes Ignasi Aballí, VitoAcconci, MajaBajevic, Marcel Broodthaers, Anne-LiseCoste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, EmanuelLicha, GordonMatta-Clark, CildoMeireles, YounèsRahmoun, TereRecarens, Àngels Ribé, DieterRoth, Mireia Sallarès i Zush.

 

La mostra ha iniciat la seva itinerància a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme a Badalona el 14 de setembre. Una itinerància que la portarà, fins al 2019, a diferents espais de 9 municipis de la demarcació de Barcelona: Badalona, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.


Richard Hamilton, Dieter Roth i Luis Chispas, Canciones Cadaqués, 1976. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Lanfranco Bombelli
Richard Hamilton, Dieter Roth i Luis Chispas, Canciones Cadaqués, 1976. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Lanfranco Bombelli | © Richard Hamilton, VEGAP, Barcelona, 2017 / © Dieter Roth, 2017

JuanjoPuigcorbé, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, remarca el suport de la Diputació de Barcelona a l'art contemporani, subratllant que exposicionsitinerants com la que es podrà veure a Sant Cugat "donen rellevància especial al paper de l'art contemporani com a espai facilitador de coneixement i de pensament crític".

 

Per la seva banda, Ferran Barenblit, director del MACBA, celebra la col·laboració amb la Diputació, ja que permetrà que "una magnífica selecció d'obres d'una de les col·leccions d'art contemporani més importants del sud d'Europa, com és la Col·lecció MACBA, pugui estar a l'abast d'un major nombre de persones".

 

Aquest és el tercer projecte de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el MACBA després de "El MACBA a ..." (1997-1999) i "Espais obrats" (2001-2003).
Comentaris

envia el comentari