Els cerdanyolencs Cronopios es queden a les portes de tocar a l'Acampada Jove 2018

El guanyador del Música Jove va ser Setrill, un grup d'ska-rock de la Ribera d'Ebre i Terra Alta
Instant del concert de Cronopios | Marc Tienda (JERC)

Tot i l'alt nivell exhibit la competència ho va fer impossible. El grup de música Cronopios va quedar tercer al concurs Música Jove de divendres 14 i va perdre l'oportunitat de tocar a l'Acampada Jove 2018, un dels majors festivals de música dels Països Catalans. La banda cerdanyolenca era un dels vuit finalistes del concurs gràcies a haver guanyat l'Impuls Jove del mes de maig. El premi ha estat per Setrill, un grup d'ska-rock de les Terres de l'Ebre. Malgrat això, l'espectacle ofert per Cronopios des de dalt de l'escenari ja mereix un reconeixement.

 

 

El guanyador es va determinar combinant vot popular i vot d'un jurat format per dos periodistes de la revista especialitzada La Tornada, un membre de l'escola de música de Montblanc i els tècnics de so dels concerts. El públic va considerar que el millor dels set grups era Setrill, i que Cronopios mereixia la segona posició. En canvi, pel jurat Cronopios va ser el quart millor grup i Setrill, els finalment guanyadors, el tercer. El millor grup segons el tribunal van ser els santfeliuenc Seikos.

 

  

 

 


La bona classificació del grup de Cerdanyola pren major rellevància si es té en compte l'absència de Pol Orobitg, veu principal de Cronopios. "Estem molt satisfets de com va sortir el concert, de la resposta de la gent i del resultat", diu Jaume Palomar, integrant de la banda. El grup cerdanyolenc era el representant del Vallès Occidental gràcies a haver guanyat l'Impuls Jove amb un còmode avantatge sobre Xiroi, el segon classificat. L'actuació a Montblanc del 14 de juny és el resultat d'un 2017 d'alta intensitat on han presentat el seu primer EP i han actuat a l'escenari principal del Roser de Maig. Ara els cerdanyolencs es centraran en composar més cançons per gravar un àlbum sencer i en preparar el concert que faran durant la festa major de Ripollet. 

 

 

El guanyador Setrill va presentar el seu primer treball discogràfic, 'Efímer', fa tan sols tres mesos. La banda ha gravat quatre temes frescos i molt ballables per donar a conèixer el seu ska-rock festiu. Amb arrels rock i bases d’ska, s’hi entreveuen tocs i sonoritats com el reggae i el punk, estils que també mostren al seu directe. L'any vinent tindran l'oportunitat de fer-los sonar a l'escenari principal de l'Acampada Jove.
Comentaris

envia el comentari