El Fantosfreak arriba als 18 anys amb el doble de premis

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola passarà d'atorgar cinc premis a onze
Organitzadors del Festival Fantosfreak acompanyats per la regidora de Cultura, Elvi Vila | Laia TR

Entrevista a Rafa Dengrà, director del Fantosfreak.

 

El Fantosfreak 2017 se celebrarà del 17 al 21 de juliol al Parc del Turonet. La música dels grups locals serà l'encarregada d'obrir les portes, cada dia a partir de les 21 h i fins les 22 h, quan la projecció dels curts prendrà el relleu. Està prevista la visualització d'onze curtmetratges per nit i amb un accés gratuït per tothom.

  

El festival freak més irreverent de l'estiu va sorgir com a una cosa petita i ha anat creixent fins a tal punt que la seva projecció internacional representa pràcticament la meitat dels curtmetratges. En aquesta 18a edició, 25 de les 44 cintes seleccionades són estrangeres.

 


Una de les novetats més destacades d'aquest any serà la incorporació de 6 nous guardons; el Pepito de Oro a la millor mort; el Charlie a la criatura més entranyable; el Gagci al millor gag; el Pterodáctilo al millor crit i el Se Sabe Ya o Es Sospechoso a la frase més mítica.

 


En àmbit local cal destacar la participació de la cinta Apocalipsis Año Cero, del director cerdanyolenc Albert Pueyo; i l'actuació de l'intèrpret local Octavi Pujades a Hoy me ha pasado algo muy bestia, d'Iván Mulero. Fora de concurs trobem Amanece que poco no es, de Fernando Endrino, on participa el Taller Cinema Cerdanyola, format per gent gran de la ciutat.

 


A més, aquest any l'organització ha decidit retre homenatge al film de terror L'Exorcista, de William Friedkin, ja que tal com expliquen el número de la bèstia és 666, que sumats entre si donen un resultat de 18, el número d'edició del Fantosfreak enguany. L'organització comenta que hi haurà sorpreses relacionades a la pel·lícula i Rafa Dengrà, com a director del festival, diu "hi haurà una batalla entre el bé i el mal".


Públic d'anteriors edicions del Fantosfreak | https://goo.gl/images/VUAYt4

 

La nit forta del festival serà la del 21 de juliol, quan l'organització farà el lliurament de premis i es projectaran els curts guanyadors. Després es visionaran fora de concurs les cintes produïdes per l'organització: Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator, de Rafa Dengrá i Chema, Confesiones de un Villano, de Xavier Crespo.

 

Fent balanç dels 18 anys, el festival es troba ara en plena forma, ja que es preveu batre rècord en volum d'espectadors, entre 1000 i 1300. D'aquests, bona part seran adeptes de cada any, fanàtics del cinema freak, que situen el Fantosfreak com a festival de referència en l'àmbit espanyol i internacional. 

 


El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès el coorganitzen l'entitat Fantosfreak i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El tancament del festival serà al MAC amb la projecció del curtmetratge El dia de la Bestia, estrenat a Sitges.Comentaris

envia el comentari