Deixen un piano al carrer per apropar la música als ciutadans

L’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona col·loca pianos de cua en diversos espais públics per trencar barreres en relació a la música culta
Qualsevol ciutadà va poder tocar el piano | Arnau Lleonart

Els cerdanyolencs que divendres 16 van passar per la plaça Francesc Layret van trobar-hi un objecte poc usual. En motiu del Cicle Artpegi 2017 s’hi va instal·lar un piano de cua per trencar les barreres i apropar la música culta als ciutadans. L’instrument tenia missatges que convidaven als vianants a tocar-lo com “Seu. Estic a les teves mans” o “Toca’m, sóc teu”.

 

 

A primera hora del matí es van fer sessions divulgatives per a les escoles però a partir del migdia va quedar a disposició de tothom. Qualsevol persona, amb coneixements musicals o no, va poder seure al tamboret i experimentar amb el nítid so del piano.

 

 


La iniciativa és idea de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, que col·loca pianos de cua a l’espai públic de diferents ciutats de Catalunya. Acompanyant l’instrument hi havia un dinamitzador, que s’encarregava de convidar els vianants a tocar i a resoldre els dubtes musicals.

 

 

A partir de les deu de la nit la música la va fer sonar l’Alberto Menjón, guanyador del Concurs Internacional de Piano Maria Canals. El músic va oferir un concert gratuït al pati del Museu d’Art de Cerdanyola i va tocar peces com Escenas Infantiles, de F. Mompou, Fantasia Bética, de M. de Falla o Toccata op. 7, de R. Schumann. Després de la pausa va interpretar Sonata no.2 op. 36, de S. Rachmaninoff.
Comentaris

envia el comentari