Primera condemna a un tuitaire per fomentar l'odi contra els catalans

Vuit mesos de presó per difondre una piulada ofensiva contra les víctimes de Germanwings

Un jutjat de Cerdanyola del Vallès ha imposat una pena de 8 mesos i una multa de 720 euros a un home, de 38 anys i natural de Barcelona, per difondre piulades ofensives contra les víctimes de Germanwings i altres de caire racista i xenòfob. L’usuari va escriure sota l’usuari anònim @Carkiskomani “Poca merda veig a Twitter per haver-se estavellat un avió ple de catalans” i la investigació de la Fiscalia va permetre esbrinar que el condemnat va escriure “multitud” de missatges de naturalesa racista i xenòfoba.

 

 


El judici no s’ha arribat a celebrar després d’un acord de conformitat entre les parts. D’altra banda, es tracta de la primera condemna ferma per una denúncia de la Fiscalia en relació a la difusió de piulades que suposaven una provocació a l’odi, la violència i la discriminació contra ciutadans catalans arran de l’accident de Germanwings el 24 de març del 2015.

 

La Fiscalia demanava inicialment demanava un any i 1.080 euros de multa, però el judici finalment no es va arribar a celebrar després d’un acord de conformitat entre les parts. A banda de la pena de 8 mesos de presó i la multa econòmica, el condemnat haurà d’assistir a un curs de drets humans que tingui per objecte el respecte a la igualtat i la no discriminació de les persones per motius racials, ètnics, religiosos, de discapacitat o orientació sexual entre d’altres.


 


Arran de la denúncia sobre la piulada després de l’accident de Germanwings, la Fiscalia va descobrir altres comentaris ofensius al perfil del condemnat entre el 2014 i les hores posteriors a l’accident aeri, en què van morir 150 persones, de les quals una cinquantena eren catalans o vivien a Catalunya. Alguns dels missatges -més enllà de la tragèdia de Germanwings- van ser “Mandela? “Un negro que no sale en ‘Callejeros viajeros’ no es negro ni es ná”, “estos mucho querían a Mandela però nadie le dijo que vestia cono Alfredo Landa haciendo de maaricón en la peli esa. Hipódritas”, “Y que no es os olvide echar mierda sobre los catalanes sea cual sea el resultado”, entre molts altres.Comentaris
XX
A banda de la condemna, que està molt bé, aquest tio el que necessita és algun tipus d'ajuda, no?
Ajuda..? En tot cas, a comprar-li el bitllet
només d´anada, cap on vulgui (o el vulguin).
sebastià
Una bona condemna, per mi, hauria estat enviar-lo allà a on es senti més a gust, i que no torni. Ell estaria més be i nosaltres encara millor, sense ell.
Pau
Una condemna insuficient, massa tova.
JCB
Per desgràcia crec que no és un cas únic: segurament els seus ascendents deurien arribar a Catalunya amb una mà davant i l'altre darrera, i ell, nascut a Catalunya, és un inadaptat i ressentit contra el país que va acollir la seva família, que es va veure obligada a emigrar per no morir-se de gana.
Ramon
Al meu parer, no hauríem de denunciar els insults a Catalunya a la justícia espanyola sinó que hauríem de fer-los córrer per alimentar, atiar, les ganes d'independitzar-nos. Denunciar-los és mala idea. I que hi hagi sentències condemnatòries, mala notícia.
ELISENDA DE MONCADA
@ Pau:tens tota la raó. Si hagues dit alguna cosa semblant (tambe repugnant) contra els espanyols, li hagues caigut a sobre una pena 10 vegades mes forta.
Ramon
Des de fa anys i panys, és a dir des de molt abans que hi hagués el tomb independentista, al Bernabéu criden "Puta Catalunya". Però nosaltres no ens quedem curt: nosaltres en resposta cridem "Boti, boti, boti, madridista qui no boti!". Apa, entomeu aquesta!
Dani
Para JCB, a saber el linaje de tu familia, las generaciones vienen de muchos años atrás, a saber que penurias han pasado, incluyendo pero no limitado a pasar hambre, a menos que me digas que eres de rancio abolengo, entonces ya se que tu familia es de alta estirpe, pero el resto incluyendo los que hoy son millonarios en algún momento hemos pasado la pobreza, lo digo por que noto cierto aire de superioridad moral e intelectual en tu razonamiento( bueno esto es típico de la independatada).
ForaBotiflers
El pitjor es que de gent com ell n'està ple a espanya, el que passa que no utilitzen el twitter.
Fora la merdocràcia EjjjPPaÑola!!
Massa tova la condemna, hauria d'estar un mínim de 5 anys a la presó el pocasolta espanyol aquest!! I si hi ha multa que sigui d'1 milió com a mínim, i que es pagui a la Generalitat o a les famílies de les víctimes

envia el comentari