Lubitz va ser l'únic responsable de la tragèdia de l'avió de Germanwings

El copilot va estavellar la nau deliberadament als Alps el 24 de març del 2015, causant la mort de 150 persones

 

La fiscalia alemanya considera que Andreas Lubitz, copilot de l'A320 de la companyia Germanwings que es va estavellar el 24 de març del 2015 als Alps, va ser l'únic responsable de la tragèdia. Segons el diari alemany 'Frankfurter Allgemeine', Lubitz patia "un episodi psicòtic depressiu" des del desembre del 2014 però va aconseguir compaginar aquest fet amb la seva feina. La fiscalia alemanya descarta que qualsevol altra persona o empresa, com els doctors que tractaven Lubitz o la mateixa Germanwings, tinguin cap responsabilitat en l'accident. L'avió, que cobria la ruta de Barcelona a Düsseldorf, va xocar contra una muntanya dins el terme de Prads-Haute-Bléone causant la mort de 150 persones.


Els advocats de les famílies de les víctimes han insistit en nombroses ocasions que Lubitz, que va desactivar voluntàriament el pilot automàtic per iniciar el descens i estavellar voluntàriament l'avió, hauria d'haver estat més vigilat per part de la companyia, la filial 'low-cost' del grup Lufthansa. Alguns familiars fins i tot van presentar una demanda contra l'escola de vol americana ATCA (Airline Training Center Arizona) on Lubitz es va entrenar.

 

L'accident de Germanwings ha generat un debat sobre quin ha de ser el seguiment que les companyies aèries facin dels seus treballadors, especialment aquells que tenen accés als comandaments de l'avió, per evitar situacions similars.
Comentaris
Cris
I que vol dir això que la companyia no indemnitzará
0
Cràcia
El responsable és qui va col·locar aquest psicòtic a càrrec d'un avió! I més quan no va aprovar les pràctiques de vol a l'escola de Lufthansa a EEUU per problemes mentals!
0
Titol de medicina regal de alguna tambola.
El metge que sabia el que tenia, no te cap culpa de la meva mort? (en el supòsit de haver estat en el avio), dons si depengués de mi, aquest metge el degradaria a veterinari ( de moment els animals no condueixen avions). Però si le pogués fer que estigues uns quants anys entre reixes, tambe ho trobaria just.
0
crack
que facil es "cargar el muerto" al muerto, Resulta que nadie es responsable de haber puesto un tarado mental a los mandos de un avion de pasaje cuando hasta para entrar de mozo de almacen te hacen 50 test psicotecnicos
0
Berndt
Escàndol. Però es veu que els fiscal alemanys també "afinen" quan interessa protegir els interessos de les seves multinacionals.
0

envia el comentari