Alliberades 22 dones víctimes d'explotació sexual de la ramificació de la màfia xinesa 'Bang de Fujian'

L'organització criminal també es dedicava al narcotràfic i "havia fet un salt qualitatiu amb plantacions de marihuana a nivell industrial"
Un dels detinguts en l'operació contra una ramificació de la màfia xinesa coneguda com a 'Bang de Fujian' | ACN

 

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una ramificació de la màfia xinesa coneguda com a 'Bang de Fujian' amb la detenció de 25 persones, onze de les quals han ingressat a presó, en una investigació llarga i complexa que va culminar la setmana passada amb un dispositiu a l'àrea metropolitana de Barcelona que va permetre alliberar 22 dones víctimes del tràfic i l'explotació sexual. Les dones, que havien hagut de pagar 10.000 euros perquè aquesta màfia les introduís a l'estat espanyol, havien estat tancades en prostíbuls on les obligaven a treballar les 24 hores del dia. L'organització criminal també es dedicava al narcotràfic i "havia fet un salt qualitatiu amb plantacions de marihuana a nivell industrial, que exportaven al nord d'Europa", ha destacat el cap de l'Àrea Central d'Investigació de Persones, l'inspector Jordi Domènech. Els detinguts haurien comès nombrosos delictes, com pertinença a organització criminal, temptativa d'homicidi, tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, tràfic de drogues i blanqueig de capitals, entre altres.


La detenció dels 25 membres de la banda, coneguda com el 'Bang de Fujian', es va produir el passat 10 d'abril. Concretament, sis persones van quedar en situació d'investigades i es van fer 18 entrades i perquisicions, nou en domicilis, quatre en prostíbuls i cinc en immobles i naus industrials on el grup cultivava marihuana. De fet, es van intervenir 15.000 plantes de marihuana, a banda de les plantes a punt per al seu enviament a Holanda. També es va comissar un quilo d'MDMA i quantitats menors de cocaïna. Els detinguts tenien a casa grans quantitats de diners en efectiu -215.000 euros en total- i vehicles d'alta gamma.
 

A banda de Barcelona, el dispositiu també es va desenvolupar a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Pere de Ribes, Sant Cugat de Sesgarrigues i a Orkoien, a Navarra, amb la intervenció de la Policia Foral de Navarra, on els agents van arrestar dues persones i van intervenir 2.256 plantes de marihuana. Els detinguts van passar a disposició judicial els dies 11 i 12 d'abril i el jutge va ordenar l'ingrés a presó per a onze dels arrestats i llibertat amb càrrecs i retirada de passaport per als altres.


Les dones contreien deutes d'entre 10.000 i 15.000 eurosSegons fonts policials, l'activitat principal era la del tràfic d'éssers de dones per a l'explotació en prostíbuls gestionats per la banda situats a la capital catalana i el seu àmbit metropolità. Les dones eren traslladades a Barcelona via altres països amb controls migratoris més laxes i on aconseguien documentació falsa. A partir d'aquí, contreien un deute entre 10.000 i 15.000 euros que havien de tornar exercint la prostitució. Als locals, un membre del grup es dedicava a liderar el negoci mentre que la gestió anava a càrrec d'una dona coneguda com a 'Mama San' i un altre individu s'ocupava de la seguretat. Els membres del grup controlaven en tot moment a les dones, que entraven il·legalment a l'Estat mitjançant rutes clandestines, com per exemple, trajectes en vaixells de luxe entre el Marroc i la Península previ pagament d'almenys 10.000 euros.
 

A més, la banda també es dedicava al narcotràfic, amb cultius de marihuana situats en habitatges unifamiliars i naus industrials d'arreu de l'Estat. La droga estava destinada al tràfic internacional al nord d'Europa, com el Regne Unit i els Països Baixos, on es multiplicava el preu de venda per tres o per quatre fins a obtenir beneficis milionaris. Per últim, la banda també disposava del monopoli de préstecs a ciutadans xinesos a l'interior del Casino de Barcelona, pels quals cobraven interessos abusius i recorrien a la violència física en cas d'impagaments.Una operació anterior posa els Mossos sobre la pista del 'Bang de Fujian'Arran d'una investigació policial al juny del 2016 -amb 25 detinguts més a Barcelona i el seu àmbit metropolità que va permetre desarticular el 'Bang de l'Arc del Triomf', una facció xinesa que integraven persones de la regió xinesa de Zhejiang i que es dedicava principalment a les extorsions a comerciants, el tràfic de drogues i les agressions per encàrrec-, es va detectar l'existència d'un grup de persones xineses de la regió de Fujian que controlava el barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, conegut com el 'Bang de Fujian'.Dos mesos després, a l'agost, tres membres de la banda van intentar matar un individu xinès amb arma blanca al carrer i en plena del llum del dia per un assumpte relacionat amb un préstec a un conegut seu en una sala de joc. La víctima va aportar informació als Mossos d'Esquadra que va permetre iniciar una investigació que s'ha allargat vuit mesos fins a la desarticulació del 'Bang de Fujian' i la detecció de les seves connexions internacionals a Holanda, Anglaterra, Canada i la Xina. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.Comentaris
Roig
Res doncs, a la garjola i que al menu de la presó hi hagi rotllets de primavera i pollastre amb ametlles... si son de Fujian , doncs cap a Fujian i negació d´entrada a Europa per sempre més. Aviam si un dia s´informa del cost real de mantenir xoriços als hotes/presons catalanes.....
0
Pitxolí
No es lluita contra la prostituc. forçada amb l'interès amb què es lluita contra la «violènc. de gènere». I no és menys «violènc.», la d'aquesta prostituc. La llei dificulta -si aquestes sres. no els denuncien- que els proxenetes siguin castigats. I els legisladors saben que aquest. sres. pateix. xantatge. Crec que en la «violènc. de gènere» ja no cal la denúnc. de la víctima. Si no es canvia la llei a fi de combatre la prostituc. forçada, hi ha responsables i han de donar explicacions
2
Culpables
Els culpables evidents són els CLIENTS!. Quina persona humana pot ser capaç de tenir tracte sexual amb una altra persona, obligada i prostituïda? Amb una persona, sovint privada de tots els drets, fins i tot de la llibertat; moltes vegades maltractada físicament i, de segur, psicològicament? S´ha d´estar malalt d´egoisme i d´inconsciència! Francament.
4
marcelramon
I a las dones que han alliberat, que n'han fet?..les han retornat als seus llocs d'origen, o els han deixat a la miseria aqui?...perquè molte redada (que trobo be) però després quedant unes victimes desamparades...i de vegades es pitjor el remei que la malaltia....es poden acollir amb familes d'aqui aquestes noies?..
0

envia el comentari