El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | El PNB deia només fa dos mesos que la seva oposició “radical” al 155 era una “qüestió de principis”
  • CA

L’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2018 es troba a mans del PNB, i hi ha indicis -ahir ja van aprovar les primeres partides- que els jeltzales hi votaran afirmativament i permetran així l’aprovació dels comptes, tot i que van assegurar que es negarien a aprovar-los si l’Estat mantenia l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Però el president de l’Euzkadi Buru Batzar (EBB) del Partit Nacionalista Basc (PNB),  Andoni Ortúzar, assegurava fa només dos mesos que l’oposició de la seva formació a l’article 155 era una “qüestió de principis”. Ho va dir el passat 24 de març a Lesaka durant l’acte polític de l’EGI Eguna -la festa de les joventuts d’EAJ-PNB-, que enguany es va celebrar en aquesta localitat navarresa.

 

Ortuzar va començar assegurant que “som un partit amb principis. Principis sòlids, els que ens han portat fins aquí. I som coherents amb aquests principis, tot i que a vegades no sigui popular defensar-los o fins i tot encara que a vegades ens limitin les nostres capacitats d’acció política. Ho vam veure la setmana passada amb la presó permanent revisible”. I, seguidament, va afegir: “I ho estem veient, des de fa temps i especialment aquests darrers dies, per la nostra radical oposició a l’article 155 a Catalunya. La nostra oposició a aquest article és una qüestió de principis. No podem acceptar-lo. Volem que les institucions catalanes estiguin governades pels seus legítims representants. I que l’autogovern català estigui en mans catalanes”.

 

Els cinc diputats del PNB al Congrés van donar suport aquest dimarts a les primeres partides dels comptes de Montoro que es van sotmetre a votació, però la formació d’Andoni Ortuzar ha volgut mantenir la incògnita sobre quin serà el seu criteri definitiu aquest dimecres, quan es votaran les últimes partides i tindrà a la seva mà l’aprovació definitiva o la caiguda de la llei. “No hi ha cap decisió presa”, afirmava als passadissos del Congrés el portaveu parlamentari dels nacionalistes bascos, Aitor Esteban. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa