Veneçolans residents a Barcelona acusen l'Ajuntament d'haver de votar el referèndum al carrer

El regidor de les Corts defensa que no disposaven de l'autorització adient i que no es podien assumir riscos
El regidor de les Corts, Agustí Colom | JORDI BORRÀS

 

Veneçolans residents a Barcelona han criticat que l'Ajuntament no els hagi deixat entrar al Centre Cívic Pere Quart del districte de Les Corts per votar en el referèndum convocat aquest diumenge per l'oposició al Govern de Nicolás Maduro. Expliquen que quan han arribat a les 7.30 hores al centre no hi han pogut entrar i finalment han muntat les meses de votació al carrer. El regidor de les Corts, Agustí Colom, ha defensat que els organitzadors no disposaven de l'autorització adient i que s'ha decidit no permetre l'accés al centre perquè no es podien garantir les condicions de seguretat. Segons Colom, no va ser fins ahir al vespre que van tenir coneixement que una persona havia anat al matí a la Guàrdia Urbana del districte per "informar" que volien fer la votació al centre i ha afirmat que llavors ja se'ls va dir que no disposaven d'autorització.


Els organitzadors han donat a conèixer la situació a través de les xarxes socials i han explicat que a les 7.30 hores s'ha personat el regidor de l'Ajuntament de Barcelona per "prohibir" l'accés al centre al•legant la necessitat d'una llicència que, segons ells, no els havien "comunicat".

 

Afegeixen que tot i això, l'"esperit democràtic veneçolà" es mantindrà amb un total de 15 taules al carrer perquè la gent hi pugui votar. Colom ha assegurat que la persona que es va dirigir fins a la comissaria de la policia local de les Corts va donar informació "confusa", que parlava del Centre Cívic com un centre "privat" i que va dir que s'espera una afluència de fins a 16.000 persones.


El regidor ha assegurat que amb la informació que li va facilitar la urbana i fent ús de la "prudència" van decidir que no es podia autoritzar l'activitat per la manca d'elements de control i seguretat requerits per garantir que es desenvolupés sense riscos.

 

"No podíem permetre fer una activitat sense autorització en un centre públic", ha declarat. Per això, ha explicat que aquest matí s'han personat a les portes del centre i han comunicat a la gent que hi havia que no es podia organitzar la votació a l'interior del centre. Ha afegit, però, que s'ha buscat una solució que permetés fer la votació amb unes "mínimes garanties" i "minorant el risc" que suposava fer-la a dins.

 

Colom ha negat que hi hagi cap intencionalitat darrera d'aquesta decisió i ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona dóna autoritzacions a "qualsevol que compleixi els requisits". "No distingiríem cap acte en funció d'una força o altre", ha asseverat. En tot cas, el regidor espera tenir tota la informació sobre com han succeït els fets aquest dilluns al matí per tal de poder analitzar-la. Amb la que disposa ara, ha assegurat que han pres l'actuació "que corresponia".Comentaris
Fat Boy
Be, ja haurien de saber que aquest ajuntament no dona cap facilitat quan es volen fer referendums que puguin posar en dubte els seus interessos. Es clar que d'excuses de mal pagador en tenen a cabassos.
Serieu
la contradicció vivent si us deixen votar, ja que ni volen que els seus propis ciutadans vagin a votar. Desenmascarats els grans "democrates"
eggss
Aquests colaus j estan fent mèrits pel l'1-O. Quin fàstic de polítics!
Sinto ploure
Aperitiu de la Colau per l'1-O
You now
Ostia quins inutils, pero si no saben resoldre res.... mare de deu !!! En quines mans estem...
Esquesi
Es que si voten al carrer tenen moltes mes.......GARANTIES.... oi que si Colau ? ...........ie ie je inutils
Ramon
La caiguda de la dictadura veneçolana arrossegarà la de la dictadura cubana. Me n'alegraré per sengles pobles però també pels nostres progres.
Votar al mig del carrer ofereix més garanties
Deu ser que, des de la lògica dels comuns i molt especialment de l'alcaldessa Colau, votar en un espai tancat no ofereix prou garanties.
Clar
Classe de gramatica de la Colau de Duran: Jo vull garanties Tu no votaras Ell no vol fer campanya pel no Nosaltres som la tercera via progre Vosaltres sou uns mesells Ells es fan fotre
Tip de feixistes d'esquerra falangista i del gal
COLAU, EL FRANQUISME DE SEMPRE DEMOCRACIA O COLAU y sus FACISTAS COLAU-COLLBONI, el PP DE VERITAT

envia el comentari