Tremosa diu que l'actitud de l'Estat facilitarà "el reconeixement" de la independència

L'eurodiputat del PDeCAT diu que embargar per "posar les urnes" està "molt fora de la normalitat democràtica" i genera "estupor" a Brussel·les
Ramon Tremosa | ACN

 

L'eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa, assegura que si l'Estat espanyol entra "en la línia repressiva més pròpia de dictadures que de democràcies avançades" i impulsa "embargaments de béns" pel referèndum facilitarà "el reconeixement futur" de la independència. Tremosa admet que aquesta possibilitat genera "autèntica al·lucinació i estupor" a la Unió Europea perquè "està molt fora de la normalitat democràtica". "Si el govern espanyol avorta l'1-O, no sabem com ni de quina manera, no haurà acabat el problema català, al contrari, potser l'haurà fet més gran", defensa. L'eurodiputat català diu que a Europa l'independentisme "no és un suflé" sinó una carpeta que "segons què passi l'1-O" esdevindrà "la primera" sobre la taula. 


Tremosa destaca el "caràcter pacífic, alegre, festiu i clarament intergeneracional i interclassista" del moviment independentista, que recorda que s'ha manifestat durant 5 anys "sense ni un vidre trencat". "L'Europa política la gran pregunta que fa és: tot això es canalitza a les urnes o no?", explica l'eurodiputat del PDeCAT, que constata que Brussel·les nota un "canvi tectònic a la política catalana", amb unes "persistències de fons" a favor del sobiranisme, especialment "en el vot jove".


"La política europea és molt freda, mira vots en urnes", recorda l'eurodiputat, que creu que si l'1-O "hi ha una participació de 3 milions de persones o més" s'entrarà en un nou escenari en què "el dossier català" arribarà al capdamunt de tots. "Jo sóc de l'opinió que, si el dia 1 hi ha urnes, el govern espanyol ja haurà perdut", destaca Tremosa, que indica que precisament per això Madrid intenta bloquejar amb tots els mitjans possibles la celebració de la consulta. 


"L'1-O serà un test d'estrès per veure fins on porten els catalans la voluntat d'independència. Una cosa és fer una manifestació, una cosa és dir que volem la independència, i una altra començar-la a fer efectiva", afirma. Per Tremosa, a Brussel·les i la resta d'Europa ja hi ha una "consciència" que a Catalunya "estan passant coses grans" i que "l'Estat espanyol està reaccionant molt malament i pot passar de tot". "Quan expliquem a diputats que ens pregunten que hi haurà un embargament de béns, les cares són d'autèntica al·lucinació i estupor", afirma l'eurodiputat. Segons diu, "si l'Estat espanyol arriba a l'extrem de confiscar béns a persones concretes, com fan les dictadures, privatitzant el dolor, focalitzant-lo en una persona concreta per veure si així la resta de la gent calla i no fa res", se situarà "molt fora de la normalitat democràtica".

 

L'eurodiputat del PDeCAT lamenta que es debati embargar els béns de polítics independentistes pel 9-N o per l'1-O "mentre l'Estat espanyol dilapida" els diners públics i incompleix fins a 91 lleis europees. "Malauradament Europa encara té poca força", admet Tremosa, que recorda que Espanya "ara és el primer" estat de la UE amb més expedients oberts per incompliments, 46 només en l'últim any.

 

En qualsevol cas, Tremosa veu "lògic" els darrers canvis de govern a Catalunya, perquè el president Carles Puigdemont entra a la part "més important del seu compromís públic" i vol "gent més alienada amb la seva actitud o línia". Amb tot, segons l'eurodiputat del PDeCAT, els consellers sortint "han fet una gran feina"Comentaris
Joan Jaume
El Consell d'Europa, la Unió Europea, el Consell europeu no diuen res però pensen i saben que Catalunya és un pilar sòlid d'Europa tancat sota el soroll de les botes durant aquests darrers segles. Quan Catalunya parlarà el 1-O , Europa l'escoltarà i abans de les primeres gelades d'enguany, serà membre de ple drets de la Unió europea.
Tremosa, l'spam de l'Europarlament
Més absurd impossible. El que no diu Tremosa és que a totes les preguntes, totes !!, que ha fet durant anys sobre lo dolenta i antidemocràtica que és Espanya la comissió mai li ha donat la raó i les respostes sempre, sempre !!, han estat favorables a Espanya. Si Tremosa tingués vergonya es dedicaria a una altra cosa.
Santa Coloma de Gramanet
Un molt bon anàlisi, Ramon Tremosa, mai t'agrairem prou la feina que fas al Parlament Europeu. Endavant les atxes, ja queda poc per la Independència. Tranquilitat i a votar el 1-O.
Ara i aqui
A la UE sel's girarà molta feina i ho saben, primer de tot intentar que Catalunya no marxi de la UE, i després posar un " gobierno " tecnic a les espanyes, primer per negociar la sortida de Catalunya, l'actual gobierno no esta qualificat per fer-ho, i segona per fer una separacio real de poders i tancar a la preso tota aquesta gent corrupte,pperos psoes naranjitos jutges fiscals............
Per el de l'Spam
Ja és ben sabut que a vosaltres necessiteu a tothom calladet i obedient. Aquests temps ja són història per desgràcia vostra. Jo no aconsegueixo veure aquesta posició tan favorable a l'Estat per part de la UE, però si us val enganyar-vos..vosaltres mateixos, fins ara us ha anat funcionant. Després del referèndum si guanya el sí llavors ja serà diferent.
@Per el de l'Spam
No és d'ara mateix. Tremosa porta dient i fent el mateix a l'Europarlament des de 2009, ja abans que Artur Mas-Samsa es veiés convertit en un furibund independentista.
Este vividor siempre con el mismo rollo.
Antes volarán los elefantes, que los Estados democráticos, reconozcan este bodrio de referéndum.
Si mira amb CE o sense la CE visca la Republica Catalana
A este vividor
Para eso lo menos votado. Para que ara la mosca cojonera de los vividores como Mayor Oreja que en el període de eurodiputada tiene el record de proposiciones y preguntas: Cero patatero.

envia el comentari