El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trapero no vol cap homenatge a Lledoners
  • CA

 

 

Canvis en l’acte de l’ANC i Òmnium previst per recordar els atemptats del 17 d’agost. Concretament, les dues entitats havien previst convocar una concentració davant la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, la tarda del mateix dia 17 d’agost per homenatjar l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn –pres a aquell centre-, i el major Josep Lluís Trapero per haver estat els que capitanejaven els Mossos durant la resposta a l’atemptat. Una manera d’aprofitar l’anunciada visita a Forn a aquella hora del president de la Generalitat. 

 

Ara bé, en les reunions d’organització que s’han celebrat aquest vespre, ha arribat un missatge contundent des de l’entorn del Major Trapero. L’excap dels Mossos ha pregat a les entitats no aparèixer en aquest homenatge. “La decisió de Trapero ens obliga a canvis, de pancartes i de lemes”, asseguren fonts de l’organització de l’homenatge a El Món, just després de la darrera reunió per preparar l’acte celebrada la tarda d’aquest divendres. 

 

Fonts de l’ANC i Òmnium, que acaben d’ultimar els detalls organitzatius amb l’administració i l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, asseguren que el Major s’ha mostrat agraït pel suport però que s’estima més no “ser protagonista de cap homenatge amb caire polític”. “Ho entenem”, expliquen fonts de les entitats. 

 

Trapero està processat per sedició, després d’una particular instrucció de la Jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela. Un cas complex que implica la cúpula d’Interior durant l’1-O, amb el número dos de la conselleria, Cèsar Puig, i el exdirector general de la Policia, Pere Soler. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa