'The Economist' a Rajoy: "Mantenir el país unit podria requerir revisar" la Constitució

El setmanari britànic diu que Puigdemont "sembla voler provocar una reacció exagerada" del govern espanyol i una "rebel·lió popular a Catalunya"
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en roda de premsa a la seu del PP 22/05/2017 | ACN

 

El setmanari britànic 'The Economist' assegura en la seva última edició que el president espanyol, Mariano Rajoy, hauria d'impulsar una reforma constitucional si vol mantenir la unitat d'Espanya. El rotatiu diu que l'estratègia actual de Rajoy amb els catalans és "efectiva" i "beneficiosa políticament per a ell a la resta d'Espanya" però "ignora el descontentament de Catalunya amb l'actual marc constitucional". "Mantenir el país unit podria requerir revisar-lo", assegura l'article, que adverteix, però, que la Generalitat "ha fracassat a l'hora d'aconseguir suports internacionals" pel referèndum.


Segons 'The Economist' amb "l'amenaça" de declarar la independència, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "sembla voler provocar una reacció exagerada" del govern espanyol que causi una "rebel·lió" a Catalunya. Però el rotatiu creu que Madrid "bloquejarà el referèndum de forma menys dramàtica" que amb l'article 155, utilitzant en canvi "els tribunals" per posar "querelles contra els que signin o votin mesures inconstitucionals".

 

"Les enquestes indiquen que prop d'un 40-44% dels catalans donen suport a la independència, segons com sigui la pregunta. Això no és suficient per fer la revolució", afirma l'article. 'The Economist' diu que "la marxa cap a la il·legalitat" del govern "causa tensions", i cita la destitució de l'exconseller Jordi Baiget com a exemple.
Comentaris
The Economist no va contra Rajoy
Tot el resum de l'article és un atac al secessionisme i a Puigdemont: reconeix la manca de suport internacional i fins i tot a Catalunya. A The Economist li semblen bé els mètodes de Rajoy, encara que li aconsella que hauria de pensar en modificar la Constitució. Tret al peu de l'ACN.
Soci ANC
The Economist, ignora el dret internacional i la resolució del tribunal internacional de la Haia. ll*ll
Ramon
El saben?, aquell que diu que un ministre franquista en un discurs va dir que "España estaba al borde del abismo pero con Franco ha dado un paso adelante".
Lo ha escrito The Economist
pero lo podía haber escrito también El País, El Mundo o El Periódico. El mensaje es calcado a la oferta de Pedro Sànchez y el PSOE: El 1 -0 no lleva mas que al descalabro pero como hay cierto malestar en Catalunya nos avenimos a reformar la constitución y a tirar otros 30 o 40 años hasta la siguiente refriega". Si fuera cierto que el 1-0 no pasará nada, ni The Economist, ni Pedro Sánchez ni nadie se molestaría en canviar ni una coma de la constitución. Ellos prueban a ver si la oferta cuela.
sebastià
Ja no és el que volem. ARA ENS TOCA LLUITAR PER LA INDEPENDENCIA. Si no ho fem aixi, en tres o quatre anys tornarem a estar a les fosques i a les malvivences.
Laura
El setmanari britànic The Economist no sap que l´estat que durant segles ens ha tocat patir als catalans, estan convençuts que déu és espanyol i peti qui peti. Si repassen una mica la història veuran que no exagero
Karlus
Ni modifican la constitució franquista, n'estem fins a la coroneta, això d'Espanya és una cova de feixistes corruptes i lladers. Fora els ocupants del nostre país
Fernandez Diaz
Segur que les clavegueres de l'estat hi han fotut mà a l'article
Mili
España adelante Venga el burro y te lo plante
ferreret
I dò ? the-economist que us passa? que patiu pels vostres calés? tranquilsssss! que a Catalunya som gent més honrada que aquells altres i no els perdreu pas! encara us pot anar més be si els invertiu en el nostre país.
The Economist no deu ser responsable del deute espanyol
pero Espanya si. No us deixeu enganyar, estimats espanyols, per articles que us volen portar a la ruina.

envia el comentari