"Tant sí com no volem votar", el Pacte Nacional pel Referèndum busca una majoria social

"Som nació perquè així ho sentim la majoria dels catalans", defensa Joan Ignasi Elena durant el gran acte del PNR al Palau de Congressos
Foto de família del Pacte Nacional pel Referèndum | Jordi Borràs

 

 El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) ha celebrat aquesta tarda un gran acte al Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona, on ha tancat la campanya de recollida d’adhesions. L'acte, sota el lema "Voto referèndum", ha estat una exhibició d'unitat, tranversalitat i internacionalització del procés, amb l'objectiu de posar de manifest que hi ha una àmplia majoria social a favor de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Amb un auditori ple de gom a gom, representants de diferents col·lectius socials i entitats han expressat el seu suport a poder votar per decidir el futur polític de Catalunya. 

Poc després de les 19 hores, entraven a l'auditori del Palau de Congressos el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’expresident Artur Mas, que han estat rebuts amb forts aplaudiments i amb crits d’independència. Minuts després ha estat el torn de representants de la gent gran de Catalunya, dels estudiants, del món de les lletres, de la poesia, de la música i del cinema, entre d'altres.

 

Gerardo Pisarello, Joan Ignasi Elena, Carles Puigdemont i Carme Forcadell | Jordi Borràs

 

 

"Som nació perquè així ho sentim la majoria dels catalans"

 

El portaveu del PNR, Joan Ignasi Elena, ha tancat l'acte acompanyat de l'executiva del Pacte Nacional, i ha destacat que en aquests mesos han intentat "fer activisme i pedagogia i, per tant, política". Alhora, ha defensat que el PNR "és un gran instrument d'unitat del catalanisme, molt i molt potent" i ha demanat "preservar-lo de les legítimes i naturals diferències". Per a Elena, "el país ha parlat clar, una vegada més" i "ha emès un crit a favor del referèndum".

 

El Palau de Congressos ple de gom a gom durant l'acte del PNR | Jordi Borràs

 

"Som nació i ho som no perquè siguem millors que ningú ni perquè volguem aspirar a més privilegis, sinó perquè així ho sentim la majoria dels catalans", ha sentenciat amb contundència el portaveu del PNR, a qui el públic ha interromput en diverses ocasions amb aplaudiments. "I com som nació som sobirans, i com som sobirans volem decidir", ha insistit Elena, que afegit que "som nació i per això tenim dret a decidir el nostre futur amb un referèndum". 

 

Durant la seva intervenció, ha afirmat que "això no va d'independència, va de democràcia", i constatant que "avui vivim una revolta democràtica, també dels qui volen votar No". Finalment, Elena ha conclòs el seu parlament, d'uns 10 minuts de duració, adreçant-se a "l'Espanya moderna" perquè "es reveli contra la foscor i el passat", i també al govern espanyol perquè "es tregui la vena dels ulls", ja que "tancar els ulls a la realitat no la canvia". Alhora, ha deixat clar que "les ofertes de diàleg seran ateses per aquest país sempre que siguin senceres". 

 

 


Ernest Benach, Jordi Turull, Lluís Rabell, Xavier Domènech i Joan Tardà | Jordi Borràs

 

A l'acte, que ha acabat amb una foto de família, amb la cançó "Para la libertad" de Joan Manel Serrat i amb crits de "votarem" i "independència", hi han assistit consellers del Govern de Junts pel Sí, dirigents del PDeCAT, ERC, la CUP, els comuns, així com representants de les entitats sobiranistes, expresidents del Parlament, sindicats i patronals. Comentaris
Pepo
Fixeu-vos-hi bé, els únics de tota la platea que miren a càmara per sortir ben retratats, són els xicots dels Comuns, no fos cas que no s´els vegi bé que estan a favor (un dia sí i tres no) de fer un referèndum d´independència. "Tant sí com no volem votar", el Pacte Nacional pel Referèndum busca una majoria social (home, millor ha trobat una majoria social), no?
Què inútil ets, Elena
El PSC es va quedar ben descansat sense tu.
Pau
Molt bé! Segur que la comissió de Venecia valorarà la imparcialitat del PNR per organitzar el referendum quan vegi la torba nacinalista i fanalitzada cridant "IN- INDE-INDEPENDIENCIA".... Molt neutral tot.
Ramon
Un post anterior ens en diu una als que volem la llibertat de Catalunya, que no ens l'havien dita encara: diu que estem "fanalitzats". Però té raó. Sí, som un poble fanalitzat. Quan ens haguem independitzat, probablement Espanya haurà de tornar a il·luminar-se amb torxes. Però nosaltres, cert, tenim i continuarem tenint fanals.
RHC
@Inutil, Iván. Pepita, Pau a tots els trolls o Somatents, com diu en Pau, ara tocar "fanalitzar", no si es per els fanalets a la nit de reis, o potser volia dir que ara toca FINALITZAR. Si ara toca. Ara toca votar i marxar d'aquesta fàrum que es "el estado español". Ja s'ho faràn.El poble es sempre sobirà, ademés si es el poble català es sobirà i intel·ligent.
Georgiana
Això no té aturador. En comptes de preocupar¨se per nosaltres, si jo fòs el Govern espanyol estaría més preocupat de les comunitats autònomes que sí creuen i depenen del Regne. Estaría preparant mesures de contenció perquè els hi cauran a sobre reclamant deures i barallant-se per les despulles. Crec que el millor que li pot passar a Espanya i els espanyols, es que els deixem.
anglès
Molt bé, però falta la cura pels detalls que s'ha vist en altres ocasions; "because is my right" no està bé; crec que hauria de ser "because it's muy right". I no n'estic tan segur, però em sona que hauria de ser "because I'm a democrat" amb article
AI...AI...AI........... RAJOY
¡ NI QUIERO NI PUEDO, NUNCA HABRA REFERENDUM EN CATALUNYA .! ¿ QUE TE ESTAS CAGANT A LES CALSES RAJOY ? SEMBLA QUE AS BAIXAT DEL BURRO FOTUT MUSOL ¿ O ES QUE LA PETITA S'HA FET CACOTAS A LES BRAGAS ? Doncs mira ara resultara que si que, parlant es podra fer el referendum, segons sembla. QUE BURROS QUE SOU, QUINS INUTILS FRANQUISTES DE MERDA .
Hemeroteco
"el Pacte Nacional pel Referèndum busca una majoria social" No és busca el que és te. O no teniu el 80% de la població ? LLavors que fan aquesta colla ? Els camins del prucessisme son inexcrutables........
Anna Armendares
La Soraya diu que en el Parlament es pot parlar de tot, es clar, nomes en el "seu" parlament de Madrid, pero el de Catalunya NO te aquest dret, i per aixó porten a Carme Forcadell i la Mesa als tribunals. Grandíssims hipòcrites ¡¡¡¡ El que mes indigna es que pensen que som idiotes.

envia el comentari