El Suprem considera que només defensar la DUI ja justifica la presó de Junqueras

La interlocutòria admet que Junqueras no va cometre actes violents ni va donar ordres expresses per cometre’ls
Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem | ACN

 

“És cert que no consta que el recurrent (Oriol Junqueras) hagi participat executant personalment actes violents concrets.Tampoc consta que donés ordres directes en aquest sentit. Però, mitjançant la defensa pública de la independència unilateral i fora de tota consideració i respecte a la llei vigent a l'Estat del qual Catalunya forma part, mitjançant la incitació als ciutadans a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional, amb la pretensió de fer executives les resolucions que aquell declarava nul·les, i mitjançant la invocació de la defensa del dret al vot encara que fos extramurs de la llei, ha impulsat als partidaris de la seva posició a mobilitzar públicament, ocupant espais públics, amb la finalitat de fer efectiva la declaració unilateral d'independència”. Aquest és l’argument principal de la Sala II del Tribunal Suprem per mantenir engarjolat a Estremera al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, per un delicte de rebelió, sedició i malversació de fons públics. Un argument que reblen considerant que hi ha un risc “rellevant” de reiteració delictiva perquè “no hi ha cap dada que permeti entendre que Junqueras hagi abandonat  la idea de proclamació unilateral de la independència”.

 

Una lectura pausada de la interlocutòria adoptada per unanimitat aquest divendres denota la intenció dels magistrats d’encabir tan si com no la relació de causalitat entre Junqueras i uns virtuals “fets violents”, expressió que utilitzen per descriure els registres de la Guàrdia Civil el 20 de setembre passat a la conselleria d’Economia i l’actuació dels ciutadans durant l’u d’octubre. Fins i tot, pel que fa al referèndum els magistrats asseguren que els ciutadans van obligar a la policia a actuar. Com a prova, utilitza fins a 13 cops el concepte “tumulto” o “tumultuari”, adjectiu necessari per constituir un delicte de rebelió. 

 

La interlocutòria de la que ha estat ponent el magistrat Miguel Colmenero, té un apartat exprès per insistir que ni Junqueras, ni Jordi Cuixart, ni Jordi Sànchez ni Joaquim Forn, són presos polítics. “La present causa no s'ha incoat per perseguir la dissidència política ni la defensa d'una opció independentista, de manera que no es pot parlar de presos polítics”, sentencia el Suprem.


Si bé l’alta instància judicial admet que Junqueras no va cometre cap acte violent ni va donar ordres en aquest sentit, considera que el vicepresident no ha tingut un paper "teòric” en els fets que es jutgen. “Junqueras va participar com a vicepresident del Govern en un pla de declaració unilateral d'independència en contra de les resolucions del Tribunal Constitucional, i alçant-se contra l'Estat espanyol, contra la Constitució, contra l'Estatut d'Autonomia i contra la resta de l'ordenament jurídic”, afegeix la resolució. Un comportament que a criteri dels magistrats constitueix “un fet il·legítim, gravíssim en un Estat democràtic de Dret, en el qual el compliment de la Llei com a expressió formalitzada de la voluntat popular aprovada pels seus representants legítims, i també la mateixa lleialtat al propi sistema democràtic que ens regeix, imposen certs límits que han de ser respectats en nom d'una convivència pacífica i ordenada ".

 

El Suprem retreu a Junqueras que no utilitzés la seva autoritat per aturar els ciutadans i, ans al contrari, està convençut que va incitar, amb la resta de partícips en el pla, als seus partidaris a mobilitzar al carrer i forçar l'Estat a acceptar la independència, suposava assumir i acceptar "previsibles i altament probables episodis de violència per aconseguir la finalitat proposada", actes que efectivament es van produir. Una narració que inclòs fa culpable a Junqueras i al Govern dels cops de porra i la violència policial espanyola contra els ciutadans. 

 

 

En aquest sentit, la resolució recorda els actes de violència dels dies 20 i 21 de setembre contra una comissió judicial a la Conselleria d'Economia de la Generalitat, així com la crida a dipositar el vot a milers de persones i obrir els col·legis electorals per el referèndum il·legal l'1 d'octubre malgrat conèixer que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat tenien l'obligació d'impedir-ho en compliment de les lleis vigents.

 

Drets polítics

 

Sobre la conculcació dels seus drets polítics per la presó incondicional, el Suprem recorda que l’efectivitat del dret de participació política no pot deixar sense efecte les conseqüències pròpies d'un procés penal , “menys encara quan s'incoa imputant delictes molt greus”. En definitiva, explica que l'exercici d'alguns càrrecs polítics no suposa la impunitat. A més, avisa que Junqueras “ja sabia quan va concórrer a les eleccions que existia aquest procés penal i que això podria limitar la seva activitat política en algun aspecte”.
Comentaris
pm
En aquests moments només se m'acudeix una forta exclamació: A LA MERDA ESPAÑA !!!!, que no vol pas dir a la merda els españols. Fins al monyo del gobierno, dels jutges, dels fiscals i de tot plegat. A FER PUNYETES TOTS i si no ho podeu publicar, ho entendré.
L'independentisme reacciona a la decisió del Suprem de mantenir Junqueras a la presó Reclamen la llibertat dels presos i denuncien l'arbitrarietat del a justícia espanyola Els independentistes tambe denuncien les lleis i-legals dels dies 6 i 7 de Sep.
L'independentisme reacciona a la decisió del Suprem de mantenir Junqueras a la presó Reclamen la llibertat dels presos i denuncien l'arbitrarietat del a justícia espanyola Els independentistes tambe denuncien les lleis i-legals dels dies 6 i 7 de Sep.
L'independentisme reacciona a la decisió del Suprem de mantenir Junqueras a la presó Reclamen la llibertat dels presos i denuncien l'arbitrarietat del a justícia espanyola Els independentistes tambe denuncien les lleis i-legals dels dies 6 i 7 de Sep.
L'independentisme reacciona a la decisió del Suprem de mantenir Junqueras a la presó Reclamen la llibertat dels presos i denuncien l'arbitrarietat del a justícia espanyola Els independentistes tambe denuncien les lleis i-legals dels dies 6 i 7 de Sep.
Karlus
Imbècils, ja teniu presons per més de dos milions de demòcrates?
Llibertat presos polítics
Aquests gossos franquistes s'alimenten de carn catalana!
apa !!
Montilla president !!!
Junqueras, ara no et queixis !!
6 i 7 de Sep : Ley de Transitoriedad Jurídica y Fundacional de la República, presentada hoy por los grupos parlamentarios de Junts pel Sí y la CUP con la intención de aprobarlo antes del referéndum del 1 de octubre.
Junqueras : que et pensabes ??
Los 15 aspectos clave de la ley que pretende fundar la república catalana La ley, que se define como "norma suprema del ordenamiento jurídico catalán" hasta la aprobación de una Constitución, establece que Cataluña se constituye "en una república de derecho, democrática y social" El texto establece que el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, pasaría a ser el jefe del Estado El borrador presentado por la mayoría independentista del Parlament contempla que la obtención de la NE.
Lleis dels dies 6 i 7 de Sep : totalment i-legals !!!
Lleis dels dies 6 i 7 de Sep : totalment i-legals !!!
Jaaaaaaaaaaaa!!!!
Junqueras seguirá preso: todo el peso de la investidura, en manos de Puigdemont, que....en cusnto ponga la zarpa en España , ba directamente a Can Brians 2
mp
En aquests moments només se m'acudeix una forta exclamació: A LA MERDA LLEIS 6 i 7 de SEP !! !!!!, que no vol pas dir a la merda els CATALANS . Fins al monyo del GOVERN DELS INDEPEN !! , i de tot plegat. A FER PUNYETES TOTS i si no ho podeu publicar, ho entendré.
jo
Trolls nerviosos, anem bé
LUIS
El fascismo españolazo está escribiendo el solo la ultima pagina de eso que llaman la unidad de españa , no será fácil, pero ellos van haciendo la tarea.
Fart de fachas
Res de nou, justicia dependent del govern de torn que es pensa que aixi"ens domesticará" per que votem el que vulguin ells, no hia res a fe amb gent com aquesta, tard o d´hora o pagarán molt car.
Espanya no té justícia , té uns quants mangantes que ho tenen tot comprat Una merda de país que no té cap més final que desmembrarse
pm
Molt graciós " MP ", no tens més arguments que copiar el que un escriu amb penes i treballs?
Ya no engañan a nadie, son políticos presos por delinquir.
Es lo que hay, en las democrácias mundiales, no tienen cabida los golpistas, ninguna de las mismas moverá un dedo por ellos.Por eso, lo más acorde sería mantener los lacitos amarillos durante 15 o 20 años. olpistas;no moverán un dedo,por ninguno de ellos Lo más acorde, es mantener los lícitos amarillos de 15 a 20 años
G.
Finalment una mica de justicia per Catalunya i el seu poble.
D'Espanya ni bon vent ni bona gent.
matem aquest troll fill de puta
Karlus
Es el problema per estar ocupats per aquests feixistes, cal engegar-los a dida
A la merda Espanya no els espanyols, diu un. Què és Espanya sinó la seva gent? Les pedres? Ja ho sabem que tothom no és igual, però mireu, voten el que voten. A més, quina cara voleu que facin si els diem això. Com dir - A la merda Catalunya però no els catalans?
ESPAÑA MISERABLE
País de los Boinapitecus, el eslabón perdido incapaz de evolucionar
Jordi Comasobirana
Ara mateix, hi ha més de 2.000.000 de catalans i catalanes desitjant anar a la presó, perquè tots som subversius, per pensar el que pensem, per votar el que votem. Fora tribunals feixistes de merda!
Charly el Charnego
Ens hem de sentir orgullosos d’en Junqueras’ Puigdemont i colla. Desde la mort de’n Mándela ja no queden liders d’aquesta alçada. No hem de fer massa cas daquesta gent tan ufana i tan superba. Pel bé de tots els Espanyols aniran minvant amb el temps i potser va ser una bona idea deixar intacte el monument a “los Caídos” on hi haurà lloc suficicient per a tots ells, q visquin feliços, això si amb moltes presons, no sigui que ens quedem sense l’unic Mnmt.Mem.Històrica vivent del q MAI ha de pasar
Ciutadana farta
Voler l,independencia es delicte? Desde quan ?a quin codi penal? Al d,españistan, si creuen que aixi ens aturaran , van servits, no ens frenaran , mai, serem independents aviat, dempeus , salut i republica,des d,ara ja no pararem fins la victoria final , tots junts , mes de dos millions de persones, llum als ulls i força al braç ,com diu el cant de la senyera, tots som un , independencia!!!!!
El TS fila molt prim ....
“Es decir, se pretendía la proclamación de la independencia fuera de cualquier vía de Derecho en contra del ordenamiento del Estado español, y anunciando su firme voluntad de incumplimiento de las decisiones del Tribunal Constitucional. Dicho de otra forma, situándose fuera del Estado de Derecho. Y lo hacían desde el ejercicio del poder, lo que explica que no necesitaran utilizar en ese momento la violencia para asaltar el mismo como paso previo para la ejecución del plan.”
---
IN-JUSTICIA ESPAÑOLA, MOLT EUROPEU!!!!!
Ciutadana farta
Mes de dos millions de persones defensem l,independencia , i si ha de ser una dui , doncs dui,tots els que s,independitzen ho fan en contre de l,ordenament del pais del que es volen independirzar , d,aixo val,independncia , sortir d, una legalitat i encetar-na unaltre , es que es de calaix, es que els usa al independitzar-se de uk no vanren sortir de les lleis britaniques i varen posar les seves lleis propies?es el normal , d,aixo van les independencies ,doncs que es pensen,
Ciutadana farta
I per aixo , fet pacifica i democraticament , amb majoria qbsoluta parlamentaria, envien a la garjola gent pacifica i democratica?on diu , a quina llei internacional diu que l,independncia es delicte, enlloc , al contrari, diu a tot arreu que es un dret dels pobles decidir el seu futur, pot agradar mes o menys , pero no es delicte enlloc,ni aqui , per aixo s,inventem delictes que mai varen existir, pero la culpa es dels que ho permeten , no hi ha dmocrates a españa? Doncs sembla que no,
IGNORÀNCIA DE TROLL
El TC va dir que 6 i 7 de setembre era LEGAL. Fins alguns "comuns", en saber.ho, es van enfotre del discurs ploramiques d'en "Coscu". c
sebastià
El Suprem, retinguent Junqueras a la presó, el que fa és precisament justificar una DUI. Que vingui en Puigdemont i que la declari i a veure si l'exercit ve a celebrar la pasqua aqui. Només els defensaràn en Macarron francès i la Marckial alemanya.

envia el comentari