Sindicats dels Mossos demanen que es deixi el cos "fora del xoc de trens"

L'SME considera que la instrucció d'evitar el referèndum que Trapero ha traslladat als agents pot plantejar "dubtes" i la USPAC la veu "molt ambigua"

Sindicats de Mossos d'Esquadra reclamen que el cos quedi fora de la tensió política després que la Fiscalia hagi ordenat aquest dimecres detenir els alcaldes que no compareguin a declarar quan se'ls citi per voler col·laborar amb el referèndum previst per l'1 d'octubre. El portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME), Antoni Castejón, lamenta la situació "incòmoda" en què troba el cos quan es busca "una solució policial" a una qüestió que és "política". El secretari de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), Francesc Vidal, demana que es deixi els Mossos "fora del xoc de trens que ja s'està produint". També recorda que són un cos jeràrquic i que compliran les ordres que rebin dels superiors. Sobre la instrucció de la Fiscalia d'evitar els preparatius i la celebració del referèndum que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha traslladat als agents, Castejón considera que és "bastant clara", però que igualment pot plantejar "dubtes", i Vidal la veu "molt ambigua". La USPAC espera més ordres "clares i concises" de cara a l'1-O.


El portaveu del SME veu "normal" que Trapero traslladés l'ordre de la Fiscalia Superior de Catalunya als agents i, sobre els "dubtes" que planteja, en destaca, per exemple, l'elevat nombre de persones que pot afectar, ja que la Fiscalia demana als cossos de seguretat que actuïn davant qualsevol indici d'autoritats, funcionaris públics i ciutadans que preparin el referèndum. De tota manera, Castejón confia que hi hagi canals interns per resoldre aquestes qüestions. 

 

El secretari d'USPAC explica que l'actuació dels Mossos de cara a l'1-O genera moltes preguntes en les visites sindicals i lamenta que, en el Consell de la Policia previst per aquest dijous, se'ls hagi suprimit de l'ordre del dia que el sindicat portava un punt per tractar aquesta qüestió. Segons la USPAC, és la tercera vegada que se'ls elimina aquest punt de l'ordre del dia.
Comentaris
Una reflexió
Pels Mossos és més problemàtic obeir el govern espanyol que no obeir el govern català. Madrid els demana que donin la cara, retirin urnes, s'enfrontin a la població i detinguin milers de politics, funcionaris i voluntaris. Una acció que tindrà repercussions fatals pel cos. El govern català sols els demana que segueixin fent el que estan fent.
Kike
pues.... ahir a la manifestació tenien molta gent per detindre !!!! estan faltats !!!!!
Racs
La veritat es que els mossos ho tenen fomut. No es possible dir que se'ls mantingui fora quan son ells qui de fet hauran d'actuar, fent o deixant fer. Es evident que l'estat els vol utilitzar per poder mostrar qui mana a Catalunya. Estan al mig sense demanar-ho, però això és el que ha passat sempre a les revolucions en que el paper de policia i exercit es determinant, ja que son el braç executor. Esperem que aquest cop estiguin al nostre costat.
Pues adiós
La seva policia no volen que surti malparada. Però si els mossos i Trapero. Però els Mossos no hi eren ahir a l'obertura de campanya. Per tant...

envia el comentari