SCC i Advocats Catalans per la Constitució denuncien a Mas, Ortega, Rigau i Homs perquè tornin els diners del 9-N

Aquestes entitats xifren les despeses en més de 5 milions d'euros
Mas, Ortega i Rigau, davant d'una urna com la del 9N | ACN

 

Societat Civil Catalana i l'associació Advocats Catalans per la Constitució van presentar aquest dimecres, 17 de maig, una denúncia davant el Tribunal de Comptes a l'expresident Artur Mas, i als exconsellers, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que les entitats xifren en més de 5 milions d'euros.

 

Segons SCC i Advocats Catalans per la Constitució, "l'arxivament de la causa penal seguida contra ells pel delicte de malversació de cabals públics no els eximeix de què hagin de respondre per la seva responsabilitat comptable i pressupostària" perquè, segons aquestes entitats, van disposar "de fons públics per dur a terme un procés de participació ciutadana que no disposava de cobertura constitucional, legal i pressupostària".


Societat Civil Catalana i l'associació Advocats Catalans per la Constitució asseguren que Mas, Ortega, Rigau i Homs "van ordenar, van dirigir i van facilitar la logística i mitjans materials per a la consulta il·legal disposant indegudament de fons públics per a una finalitat aliena a les competències i funcions públiques que tenien encomanades".
 

A la denúncia presentada per aquestes dues entitats, no es descarta que pugui estendre's la responsabilitat comptable als alts funcionaris que s'acrediti que van col·laborar en la tramitació dels expedients administratius generadors de la despesa de la consulta il·legal.
 

Segons SCC i Advocats Catalans per la Constitució, amb aquesta denúncia "s'establirà un precedent que eviti la repetició de la possible malversació de fons públics en un nou referèndum il·legal".
Comentaris
Ramonet de Salou
Potser que es preocupin de que els condemnats per casos de corrupció o mangància tipus Bankia tornin tot el que han furtat i es deixin de collonades.
Bonxaval
Associació Advocats Catalans per la Constitució , però per quina Constitució ? se suposa que per la Contitució espanyola, però per quina? se suposa que per la Constitució espanyola del 1.978 . Estigueu tranquils Advocats que Catalunya s'independitzarà ... i no caldrà tocar ni una coma de la Constitució espanyola: l'exèrcit espanyol continuarà sent la garantia de la unitat d'Espanya i la Constitució continuarà dient que les "altres modalitats lingüístiques" es repecten i es promocionen.
"... y la europea?"
Si l'espanyolisme tingués arguments i raons per a convèncer catalans de les "bondats" i "avantatges" de pertànyer a l'estat espanyol, a hores d'ara els farien valer i els difondrien. Algú ha sentit o llegit cap argument amb cara i ulls d'un unionista? Tot són amenaces, querelles, acusacions sense fonaments, joc brut i fastigós... i a més sempre ho expressen amb cara de pomes agres. Jo ja ho tinc decidit, votaré sí a la independència.
Sobira
Gurtels barcenas banquers eres castors aves etc a aquesta gentussa depredadora espanyola es deurien denunciar als tribunals internacionals també han malgastar diners dels fons europeu i robatori con intimidació a Catalunya Espanya ha de retornar molts diners robats per financiar la guerra bruta contra Catalunya societat incivil anticatalana no te un pam de neta brutícia de terres endins corrupció màfia sectarisme la millor solució per Catalunya es l independència marxem ja
De bon rotllo
A vegades des de l'unionisme més burleta fan fins i tot mofa de l'expressió "la revolta dels somriures", però solament cal veure les cares de Garcia Albiol, Fernandez Diaz, Rabell, Carrizosa... quan adrecen proclames contra l'independentisme, per poder comprovar l'expressió i l'entusiasme d'uns i altres.
L'unionisme intentant fer "amics"...
Jo vaig votar la consulta del 9N|2014, des de l'espanyolisme ranci, a mi no hem denunciaran per votar? Tornaré a votar el dia del referèndum.
No cal afegir res més
“Siempre negativos, Nunca postivos!” Des de Espanya i els qui defensen la pertinença del nostre país a Espanya, sempre prohibint, acusant, destruint, frenant, posant entrebancs, posant denuncies, intentant fer la traveta... Quin atractiu té Espanya per a un català a hores d'ara? Els espanyolistes ens fan molta feina, fins i tot alguns potser ja se n'han adonat com en Garcia Albiol que fa dies no ha sonat el flabiol o potser s'ha cansat que ningú faci cas dels seus estirabots?
El meu nom
I el Castor que?
Karlus
Fora els lladres ocupants del nostre país
Genial
Perfecte, que sentin precedent i que tornin tot el que ha robat les derreres decades des de Madriz. Incloses les multes catalanofobicas injustificables, imports dels peatges discriminatoris, deficits fiscals escandalosos estafes legals tipus Castor, campanyes electorals del PP en diner negre, subvencions a la Fundacion F. Franco etc...etc...etc...
Pepe
Els ha emprenyat que la caixa de soldaritat de ANC pagui les multes.
Societat Incivil Catalana
La enèsima demostració, de que les clavegueres del govern espanyol segueixen actuant a ple rendiment, ves si no quines ordres obeeixen i qui financia a SCC
Pako Jones Menda
Tots aquets de cap a la llista de botiflers, si Caspanya no paga traidors, Catalunya no oblida.
Ten-years-after
aquesta Secta Contra Catalunya ensenyen el plumero amb les seves fòbies que tenen origen en temps sinistres d'un règim anterior
SCC = feixistes
Qui coi es tota aquesta purria de gent?? Quan els denunciarem a ells per parlar en nom de la societat catalana?

envia el comentari