La Fiscalia ordena també a les policies locals evitar el referèndum de l'1-O

Els quatre fiscals provincials de Catalunya obliguen els caps policials municipals a requisar urnes i tot el material electoral
El Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza | Europa Press

 

La fiscalia ha ordenat a totes les policies locals de Catalunya a impedir el referèndum independentista de l'1 d'octubre i a requisar les urnes i tota la resta de material electoral. Els quatre fiscals en cap de les províncies catalanes han emès una instrucció perquè els Mossos ordenin a tots els caps de les policies locals perquè actuïn com a policia judicial i treballin per intentar evitar el referèndum i requisin tot el material electoral. Aquesta instrucció complementa la que aquest dimarts va emetre la Fiscalia Superior de Catalunya en el mateix sentit i dirigida explícitament als Mossos d'Esquadra.

 

Aquest dimecres al matí, els fiscals en cap s'han reunit amb els responsables dels Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil, que seran els encarregats de fer arribar la directriu als seus subordinats. En la seva instrucció, la fiscalia recorda que la Llei de policies locals de Catalunya del 1991 habilita les policies municipals per actuar com a policia judicial a les ordres de fiscalia i jutges. 


Per això, ordena a les policies locals "elaborar de forma urgent l'informe o atestat oportú" quan coneguin algun acte preparatori, que es remetrà "amb caràcter urgent al fiscal competent i còpia a la policia judicial dels Mossos d'Esquadra a efectes de coordinació". Els policies locals hauran de practicar "de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles".

 

"Per tal d'evitar la consumació o l'esgotament dels delictes, els funcionaris de la Policia Local procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions pels membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal", conclou l'escrit, afegint que si cal ordre judicial per intervenir el material s'ha de comunicar ràpidament al ministeri públic.

 

L'escrit, com ja és habitual, recorda els "reiterats" pronunciaments del Tribunal Constitucional contra el referèndum i l'obligació de totes les autoritats d'impedir-lo.
Comentaris
fideli
si volem ser independents hem d'anar actuant com a tal...
Fajol
No hi haurà prou policies ni exèrcit per parar la voluntat d'un poble.
Karlus
Aquest paio ja es creu que és el generalito assasí, el franquito. Fora aquest feixista apunteu-lo a Nurenberg
Sobira
Fora colonitzadors espanyols d Catalunya el cel i la terra us caurà al damunt tot el que fa dolent a la democràcia te efecte bumerang i Espanya ho tindrà qui sembra vents reculli tempestes i tsunamis per Catalunya lliure totalment d Espanya
Santi Oliveras
L'Estat vol o força que la Policia Catalana (sigui el cos que sigui) d'alguna manera inclompleixi unes ordres que són del tot inacceptables i antidemocràtiques. Què s'ha de fer davant d'això?
Paco
Si o no? No us oblideu pas de donar instruccions també als vigilans de les zones blaves i parkings subterranis.
juanito no me toques el pito
Ja només falten els serenos i les porteres d'escala. Això ja és una dictadura, aixo sí una dictadura democràtica , a la española, com les pelis del Berlanga.
Pako Jones Menda
En lloc de fer tantas tonteries i donar ordres estupidas, el que tenen que fer es dir la veritat, sobre les balances fiscals, sobre els incumpliments d'inversions dels ultims 40 anys i també sobre les clavegueras del estat, etc. etc.
Enric Trucafort
Mare de Déu!! La culpa de todo la tiene "o bixo du coco"
Tranquils
No perdre'm els nervis, ara es quan es necessària la màxima tranquil·litat, els nervis per ells.
No tinc por
No tinc por Estan cagats, saben que no podran parar el referendum i ja tot s'hi val. Aquesta és la "proporcionalitat" de la que parlaven. La propera que serà il.legalitzar els voluntaris. Tots harem de sortir al carrer i dir: NO TINC POR. VOTAREM
caesar
El poder judicial español se ha desacredito por completo. simplemente no existe, es una rama mas del gobierno de turno, todos herederos del régimen del 78, un régimen que es está derrumbando por momentos.
XX
DUI ja!
eduard
Madrid se centra en les urnes - Pues no necessitem les urnes per votar . Tenim que votar per correu electronic o fax amb nom, direccio etc...
Teresa
Heu vist aquesta notícia de PÚBLICO? Esta es la estrategia jurídica soberanista para intentar dejar fuera de juego al TC Alegarán que el Estado español ha cedido a la UE sus competencias sobre derechos fundamentales y cohesión territorial, por lo que debería ser el Tribunal de Justicia de la UE el que dirima sobre estas cuestiones. Proclamem la DUI
jo hi afagiria...
...els captaires, pakis de les llaunes,... Francament, caspaÑa ha perdut el nord, ja no saben que fer, què no van veure la gentada contenta el dilluns a Barcelona? Votarem i acatarem: 50%+1 = ES L'HORA DELS ADEUS...
mm
Amb un 4 i un 6 tinc la cara del fiscal
Traca
Tot això sona a traca de final de règim. Donem la benvinguda a la República.
ED
No volem ser una nació d'Espanya, no volem ser un país ocupat. Volem, volem, volem, volem la independència, volem volem volem Països Catalans. ||*||
el verdugo del Cid
Doncs que vagi demanant mesures cautelars als jutjats, a veure si li fan cas, perquè per molt que digui, autoritat per fer el que fa, no la té.
josep de sitges
desobediència-independència-república
catala emprenyat
Ara fala que 'ordeni' als de prosegur i demés que també vigilin, als presidents d'escala que vigilin si els veïns parlen de l'1-O. Cada vegada estan fent més el ridícul internacional i ells tan panxos!!!! Esta clar que van per un molt mal camí i mentrestant tot el que està relacionat amb la corrupció del PP ple de coses estranyes per dir-ho suaument.
¿ COMB O FARAN ?
TOT EL GOVERN QUE NO OBEIEXI, ELS ALCALDES 800, QUE NO OBEIEXIN, ELS MOSOS QUE NO OBEIEXIN, CAP PERSONA DE CAP PARTIT QUE VOL L'INDEPENDENCIS QUE DESOBEIEXI,¡ ¡ ¡ ¡ EL POBLE AL CARRER ! ! ! ! VAGA GENERAL ¿ ¿ ¿ COMB COLLONS SE HO FARAN PER TANCAR TOTHOM A LA PRESO ? ? ? ¡ ¡ ES LA HORA CATALUNYA ! !......... O ARA O MAI
Ceba
PRIMICIA PER DEMA , PRIMICIA PER DEMA . Sres. i srs. La fiscalia demanara dema als votants del referendum que no vaigin a votar i si ho fan que s'autoinculpin jutjant-se ells mateixos .

envia el comentari