La Fiscalia ordena investigar els alcaldes que col·laborin amb l'1-O

José Manuel Maza demana també que els Mossos detinguin als batlles que donen suport al referèndum si no compareixen
El fiscal general de l'estat, José Manuel Maza | ACN

 

La Fiscalia General de l'Estat ha demanat als fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que obrin diligències d'investigació respecte a la llista d'alcaldes catalans que se sap que estan col·laborant en la preparació del referèndum d'autodeterminació del proper 1 d'octubre. En el cas que no compareguin quan siguin citats pels fiscals, s'ordena als Mossos d'Esquadra que duguin a terme la seva detenció, segons resa l'ofici dictat pel fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que assenyala que les diligències han de començar pels municipis implicats amb més població. En total són 712 alcaldes els que han mostrat el seu suport a l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.
Comentaris
at
si home si, tots a la preso amb pena de cadena perpetua i treballs forçats com a minim , i els votants també, hauran de condemnar r almenys 1000000 de persones,
Andreu
Govern, alts càrrecs, funcionaris, alcaldes, meses electorals, voluntaris... tots imputats. Són milers de persones, vols dir que és factible imputar i jutjar tanta gent? O és que faran una sentència exprés per a tots o un macro-judici com els de l'URSS? Seriosament, a Espanya ningú protesta d'aquesta degeneració democràtica? Ningú???
L'Avellà
Des dels més liberals fins als més antisistema, tots units per un propòsit comú i creuen que el seu estat dividit, decadent i putrefacte ens aturarà? Van llestos...
Jaume
Que vagin la guardia civil o la policia española si tenen collons i que no s amaguin aradera dels mossos. Cagats
Gràcies alcaldes, gràcies alcaldesses
Sóc català, sóc sospitós d'alguna cosa ?.
És així
Govern, diputats, empreses públiques i privades, polítics... a aquest pas qui no estigui "investigat" o amenaçat, degut a motius polítics, per Espanya, esdevindrà un col·laborador, un botifler.
No defallim! Ànims!
A Espanya el "problema intern" se li en va de les mans... prompte la independència esdevindrà una solució externa a Espanya. Sí a la llibertat, sí a la independència.
Karlus
A la merda aquest tio. Això ja és una dictadura, hem de lluitar contra aquesta gentussa feixista. Desobediencia ja
J.M.
Com sempre: passant-se de ridícols
Gab.
Sembla que els agradaria fer de Catalunya una presó on tots actuéssim com ells volen. Estimen Catalunya com l'amo a l'esclau del qui s'aprofita i explota i quan no obeeix el colpeja.
joan1
Han embogit, han perdut el nord..........
Enric Trucafort
Atencio Srs. Parademocratas, Demagogs, amenaçadors, Afinadors i afins als Afinadors i sobre tot borratxos, eh Sr. Maza, que sols amb la teva foto, ja n'hi ha pro: La figura del "Càstig col·lectiu", no només está mal vista, sinó que en tota la legislació internacional està directament prohibida. No es pot fer tot. Atenti tutti !! Càstig col·lectiu és el càstig aplicat a un grup de persones com a resultat del comportament d'un o més individus o grups.
Joanma
No tinc por 13 de setembre de 2017, 13.59 h Estan cagats, saben que no podran parar el referendum i ja tot s'hi val. Aquesta és la "proporcionalitat" de la que parlaven. La propera que serà il.legalitzar els voluntaris. Tots harem de sortir al carrer i dir: NO TINC POR. VOTAREM
fideli
s'està rifant la DUI...EsPPaña la declararà a compte de Catalunya
Pobre Colau
la Colacau està de baixa per cagarrines.
jurista
DENUNCIA CONTRA EL FISCAL GENERAL POR TERRORISMO DE ESTADO Quien se atreve?????
elaberinto
Però, qui mana als mossos? Si al final la policia catalana està a les ordres del fiscal general aleshores ja està intervinguda per l'Estat... De què serveix el Conseller d'Interior? Com pot dir què faran els mossos si les odres les donen a Madrid... i per cert, algú sap on para el Director General dels mossos? on s'amaga aquest home?
AlbertGonzalez
Se les viene la noche, secesionistas. Apuntarse a clases de español porque el Estado teminará intervineondo la educación en vuestra región. Los tricornios reemplazarán si hace falta a cualquier mosso sedicioso. Viva España!
Drareg
Està clar que la fiscalia no vol esperar a l'1O per veure si els Mossos obeiran. Ja els hi posa la primera prova, si no passen amb nota, Llei de Seguretat al canto i substitució de alts i mitjos comandaments. Ho hem de tenir present.
Que suerte tienen estos colaboradores golpistas.
En democrácias que no fueran de baja intensidad, ya estarían en la carcel, pero todo llegará ; el mundo no moverá un dedo en su defensa, ya sufrió con un movimiento idéntico el siglo pasado en Alemania.
Rusca
Superarà Erdogan?
SR. MEU
Qui pressiona els alcaldes Marín. Li demanaràs el mateix al Maza que al President? La vostra reunió d'ahir ara resulta patètica i una vergonya per als demòcrates.
Pep
La bogeria no els deixa veure que si ho paren serà per veure un judici a 1000 càrrecs públics. Això si ciutadans, PP i psc es podran apoderar de totes les institucions que per les urnes no ha pogut.
Sobira
Us recordeu els que es negaven anar a la mili ara tenim que negar-nos de ésser esclaus dels espanyols per el seu us apostatem d ésser espanyols som catalans no espanyols per la força per catalunya
Sobira
Aquests homes castellanoespanyols de color gris fosc estan restituït lo de abans ja arriben els censors franquistes =com l estasi de l antiga alemanya del est per vigilar als veïns que no eren del règim Alliberem nos d aquesta gent tan superbua i tan ufana no necessitem Espanya per res per Catalunya
Karlus
A aquest individu, s'el hauria de denunciar al tribunal de la Haya
Doneu-nos només una ordre
I aquesta ordre ha de ser "No es pot utilitzar la justícia, per resoldre problemas politics". Ni amagà altres problemes de corrupció, amb problemes polítics.
¿VAGA?
VAGA GENERAL INDEFINIDA, CARRETERES I VIES DE TREN TALLADES, PISTES D'AEROPORT OCUPADES, I NO ES PAGA CAP IMPOST.
Joanb
Putos castellans. Han estat els genocides més gran de la història de la humanitat i se n'orgulleixen. Res no els satisfà més que practicar la repressió. Són bruts, cínics i perversos. Només veure'ls ja dóna mal rotllo.
jordicalcot
Enhorabuena Sr Fiscal General, con un par de co -jon es. Al fin se aplica la ley.
jcc
Davant el cretinisme polític cal calma i no fer el joc a les clavegueres de l'estat
Angelblau
Aixo si ... la "super revolucionaria" de la Colau pot estar ben tranquil·la a la seva "poltrona". Quina enganyifa de Dona.
remigio III
Esperem que els catalans no cedisquen. Les forces ocupants no poden fer res contra una multitud. Però els que col·laboren amb els ocupants no tenen ja excusa per no defensar les seues lleis i terra. Ja se'ls es pot dir, amb tot el dret del món, traïdors a la terra i els seus drets. No ens falleu ara. Sou el camí i el futur. El present és el que és: els criminals ordenant la detenció dels honrats. És el món franquista.Volem sortir-ne.
Roger ||*||
No poden evitar la independència de Catalunya. No saben fer altra cosa que intentar fer por i guerra bruta per tots els mitjans fins i tot els trolls col·laboren amb guerra psicològica, millor ignorar-los. Si no poden imposar-nos les seves lleis abans haurem guanyat !. Visca la República Catalana !!
Quin nivell!
Aquesta és la cara real d'Espanya; un estat totalitari, enbogit i capaç de envair i/o prohibir qualsevol dret per tal de no permetre que un poble s'expressi, no sigui el cas que es quedin sense qui paga la migdiada de los ehpañole i ase de tots els cops.
Agente de bolsa
Las acciones de Scotex han subido un 10% esta mañana al conocerse la medida del Fiscal General sobre los recalcitrantes alcaldes independentistas.
Teresa
Heu vist aquesta notícia de PÚBLICO? Esta es la estrategia jurídica soberanista para intentar dejar fuera de juego al TC Alegarán que el Estado español ha cedido a la UE sus competencias sobre derechos fundamentales y cohesión territorial, por lo que debería ser el Tribunal de Justicia de la UE el que dirima sobre estas cuestiones.
unmateix
Feixistes, foteu el camp de la nostra Terra !!
LUIS
Catalunya ha de seguir colocando al estado catolico-fascista entre la espada y la pared. Dia a dia han de seguir retratandose, es fundamental que se se excedan, aun deben hacerlo mas, porque nos ayuda en el ultimo empujon hacia la libertad. La cosa va bien . Visca Catalunya lliure.
Marc
Obrirà Espanya camps de concentració per ficar-nos a tots?Es l'únic que els queda.
Cor
Aquest senyor Maza ha d'estar molt estressat...
Para Teresa
Curioso y paradójico que sea Europa la que tiene las competencias sobre las soberanías, y sea Puigdemont el que declare la soberanía de Cataluña. El "razonamiento" de los independentistas en esta cuestíón es una mentira más.
Drareg
Teresa, com a jurista ja t'avanço que aquesta estratègia de la que parla Público té ZERO recorregut. La normativa europea o s'aplica directament a l'ordenament juridic dels estats o es "transposa" (es fa una llei estatal que transcriu la norma europea). Els tribunals dels Estats poden decidir sobre aquests temes perfectament, de fet és el que han de fer.
Us faltan presons per tancanse a tots els catalans .,franquistas dictadors
Deixem de pagar mes impostos a espanya ,s,acabat la broma Adeu caspanya amb blanc i negre
Monty
La Fiscalia es la santa inquisició PPera!!!!
Ni fu ni fa
El Fiscal General Sr. Maza, en els pobles petits a qui fara fer la tasca de POLICIA, al president del Barri, o al president de la comunitat de veins ? jajaja . Aquest Fiscal, te cada idea
Spain is Pain
Els noms ben apuntats per portar tota aquesta gentussa a tribunals internacionals.
damaso
por fin se ve la luz toda aquesta gentuza separatista, sera barrida de la faz de la tierra, por las buenas o por la malas, i el mal sueño de esta tribu de exaltados pronto acabara, en fin la razon se impone siempre a la tribu i la estupidez humana, aunque einstein decia que era infinita la estupidez humana mas que el universo como demuestra dia a dia la tribu catalana.

envia el comentari