Santi Vila assegura que ningú no li ha suggerit que deixi el càrrec per no ser inhabilitat

Diu que aquesta idea respon a una especulació que forma part d'una certa campanya de d’intoxicació perquè hi hagi malestar
Santi Vila, aquest matí | ACN

 

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha assegurat que ningú no li ha suggerit que deixi el càrrec abans de la convocatòria del referèndum per evitar ser inhabilitat i poder concórrer a unes futures eleccions.

 

  

En una entrevista a TV3, Vila ha assenyalat que aquesta idea respon a una especulació "gratuïta que forma part d'una certa campanya de d’intoxicació perquè hi hagi malestar".

 


"És ben xocant que els que vulguin el millor per a nosaltres diguin que hauríem d'anar-nos-en perquè ens volen protegir, i els que ens desitgen el pitjor diguin que ens n'hem d'anar per ser uns incompetents", ha apuntat.


El conseller ha dit tenir un sentiment "agredolç" respecte al pressupost del seu departament, ja que encara que és el primer any que no es redueix s'ha quedat curt per a les necessitats que té, ha opinat.


Preguntat pel conflicte de les obres de Sixena, ha considerat que és "una situació judicial molt violenta" en la qual el desenllaç fixarà un precedent sobre si les obres han de ser en el seu lloc d'origen o a museus de referència que en garanteixin la conservació i difusió.

 

Filtració de Bonvehí

 

Sobre la filtració de la conversa del coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, ha dit que és injust i lamentable perquè "el registre és diferent en una conversa privada" que en un de públic.

 

"En privat pots incorporar matisos i hipòtesis que en veu alta semblen una frivolitat", ha apuntat Vila, que ha definit Bonvehí com una persona extraordinària i el responsable de la filtració com algú amb una moralitat molt pobra.

 

Vila ha explicat que encara que apareix en una foto presa durant la trobada de Bonvehí amb càrrecs del PDeCAT, no va ser present durant el dinar sinó que es va acostar a saludar al final ja que estava reunit en un lloc proper.Comentaris

envia el comentari