Santamaría i Vila defensaran aquest divendres que Sant Jordi sigui Patrimoni de la Humanitat

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría | ACN

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, defensaran junts aquest divendres que la Diada de Sant Jordi sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco. Ho faran en un acte a les 19 hores al Caixaforum de Barcelona promogut pel gremi llibreter i florista de Catalunya, tenint en compte que els llibres i les roses són els protagonistes d'aquesta tradició, en el qual participaran també el president del Gremi de Floristes, Joan Guillen, i el de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis.


Santamaría va explicar aquest dimarts que seria la representant del govern espanyol en l'acte per defensar la Diada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat perquè suposa "un bon homenatge al llibre i a tot el que la llengua espanyola i la llengua catalana han fet per la cultura a escala mundial". Patrici Tixis va reivindicar en una roda de premsa les possibilitats de la Diada de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, una candidatura elaborada al costat dels floristes. Tixis va exposar que en la jornada es factura el 15% de les vendes anuals dels llibres en català i fins al 8% en castellà, en un dia que, no obstant això, té un significat que "va més enllà de la lectura".

 

A Tarragona el dimarts

 

La vicepresidenta espanyola tornarà a Catalunya dimarts vinent per signar el Conveni de Col·laboració del govern espanyol amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 al costat de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, al Museu d'Història de la ciutat. Després visitarà les obres de l'Anell Mediterrani amb el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo; el d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro; el president del Consell Superior d'Esports, José Ramón Lete; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra.
Comentaris
Desconnertar?...
No hem de desconnectar?. Doncs quan acabaran els actes conjunts amb les autoridades españolas?. Tot això fa molta pudor de socarrim....
No necessitem que sigui patrimoni de res. St. Jordi és nostre
Deixeu Sant Jordi en pau. Com més grapegen les coses, pitjor. Passa com amb les platges, no paren de fer passejos i ports i se'n va la sorra. Vinga ciment! I després, apa, a regenerar-els. I queden fetes una merda. I al proper temporal, tornem-hi. Doncs amb Sant Jordi, el mateix. Prou manipulacions. I què vol dir això de Vila i la SSS? Aquesta és la desconnexió de què tant parla el govern autonòmic català?
España...
quiere apuntarse el tanto. "Cosa Española" (no pas catalana) patrimonio de la Humanidad.
Sisco
Aquesta Sra. no la necessitem per a res aquí a Catalunya, el Sant Jordi ja el defensarem nosaltres, ella que vagi a casa seva a defensar el que vulgui, aquí ja no pinta res.
Quin fàstic!
No m'importa que triguin 10 anys més en declarar St Jordi patrimoni de la humanitat (ells s'ho perden), el que vull és que no s'hi fiqui espanya pel mig perquè ja sabem que pretén; castellanitzar i fer-se seva la festa.
Que els anticatalans no s'hi fiquin pel mig!
Mai han estat amb nosaltres, sinó tot el contrari, no els necessitem per a res.
franquistes
la vicepresidenta ni enraona el català, ni l'entén, ni el respecta. Que volen aquesta gent? presencia franquista A que ve un dia que els catalans dediquem a la nostra cultura?
En diuen "gays"...
La mare que va parir al mariconet! Tant si ens declarem independents com si hem de seguir agenollats davant d'Espana, el cert és que COM QUE EL 23 D'ABRIL ÉS L'ANIVERSARI DE LA MORT D'EN CERVANTES, bon punt l'UNESCO hagi fet la Declaració del DIA DE SANT JORDI, que CONSTARÁ QUE HA SOL·LICITAT EL "GOBIERNO DE ESPANA", des de Madrid s'en apropiarán i ho vendrán "urbi et orbi" com el DIA DE LA LITERATURA ESPANOLA... Tan parlar de "DESCONNEXIÓ" i després el mariconet s'abaixa els pantalons . . . .
Soc un ingenu
A que juguem? Que punyetes pinta la Sra. Santamaria, a Catalunya i per Sant Jordi? Despres no ens queixem dels Domènechs i Colaus, que ni ells saben si pujan o baixen.
Sant Jordi és nostra!!!!
que hi treguin les seves manotes de sobra...és cosa nostra la festa, quan siguem independents, ja farem el que cal...ara aquesta dona se'n vol posar una medalla....tu ves preparan-te que aviat et tocarà a tu està imputada, amb la corrupció que hi ha aquests governs aspanyols, no hi ha ningú net de mans ni la cocodril de l'aguirre.
Karlus
Fora els ocupants lladres
Joan Saperas
Ole!!! Així es com ens volen, una reserva folklòrica, amb un idioma residual, típic d'aquesta forma de pensar nacional espanyola, un país de toros, jotas, bailaoras flamenques i que volen tota la nostra cultura sotmesa. Marxem //*//.
informeu-vos
A la Vicepresidenta del govern Espanyol no l'ha convidat el Conseller de Cultura sinó l'associació de llibreters i floristes. El Govern català no hi té res a veure. Potser que us informeu millor abans de dir segons quines xorrades que a més de mentides són homòfobes. El president del Gremi de Llibreters és cap de Comunicació del Grup Planeta, no sé si us sona...
SorayaPorqueta
Aquesta porqueta ara vol rentar la seva imatge però no ens fiem ni un pel

envia el comentari