Romeva davant del cos consular: "És impossible fins que algú ho fa"

El conseller d'Afers Exteriors afirma que la voluntat de reinventar-se defineix el caràcter del territori
Foto de família del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, amb el cos consular de Barcelona a la Cartoixa d'Escaladei | ACN

 

El conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Raül Romeva, ha visitat aquest dilluns la Cartoixa d'Escaladei, a la Morera de Montsant (Priorat), amb el cos consular de Barcelona, a qui ha explicat que el territori es caracteritza per la innovació i la voluntat de reinventar-se. Així, tot i que Romeva no ha fet referència explícita al referèndum, ha utilitzat l'exemple del Priorat, on van començar a cultivar vinyes en pendent, per dir que aquest era un fet que es considerava "impossible fins que algú ho va fer". Davant una vintena de cònsols, ha recordat que també van superar els estralls de la fil·loxera. "Quan hi ha situacions a la història que destrueixen les pròpies oportunitats, les societats tenen dues opcions: reinventar-se o emigrar; aquí van decidir reinventar-se", ha afegit el conseller, que ha assegurat que "això explica molt bé el caràcter del territori".

 
Comentaris
Si, si
La història és el que, de moment, més s'ha re-inventat a Catalunya. Bé, la llengua catalana moderna també és un re-invent del segle XX.
7
Capsigrany
Totes les històries s'han reinventat i són reinventades cada dia, altrament no serien històries. Totes les llengües modernes s'han reinventat al segle XX, altrament serien llengües del segle XIX. I escriure tuits en l'alemany de Goethe, el francès de Madame de Staël o el castellà d'Espronceda, posem per cas, quedaria una mica friqui, no?
0

envia el comentari