Republic of Catalonia now!, el missatge en morse que arriba a tot el món

Radioaficionats catalans emeten cada dos minuts el missatge en català, castellà i anglès amb un sistema lliure del control dels estats
El missatge en morse 'República catalana ja' arriba a la majoria de punts del món | El món

 

La campanya pel referèndum ha començat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fixat la pregunta que respondran els catalans el proper 1 d’octubre, i ERC, el PDeCAT, la CUP i les entitats sobiranistes han començat la campanya per al sí del referèndum vinculant. Però també ha donat el tret de sortida a la seva particular campanya per la independència un grup de radioaficionats catalans que disposen de llicència com a centre emissor de missatges en codi morse. Amb l’indicatiu de llicència EA3GOO, “emetem una comunicació global programada perquè s’emeti cada dos minuts, i arriba a arreu del món amb el missatge en morse Republic of Catalonia now!, República catalana ja!, i República catalana ya!”, explica en Jordi a El Món, un dels radioaficionats que han impulsat la idea.  

 

 

De fet, es tracta d’un sistema de comunicació global que “es fa amb els nostres propis mitjans, de manera que no depenem de cap infraestructura ni estatal ni internacional, i per tant, no estem sotmesos a control dels missatges que emetem”, explica el Jordi, que remarca que a través dels sistemes de radioaficionats “podem arribar a pràcticament tot el món”. De fet, el grup de radioaficionats catalans ja tenen constància que el missatge de República catalana ja ha arribat a Sud-Amèrica, Nord-Amèrica i també diversos punts d’Europa.


 

 

Catalunya vol ser ràdio-país

 

Els radioaficionats disposen d’una llicència que concedeix el govern espanyol com a centre emissor. Però els catalans voldrien que es reconegués Catalunya com a país, al marge que sigui un estat o no, perquè pugui formar part de la llista de 349 països que tenen el diploma DXCC, de l’American Radio Relay League (ARRL). A dia d’avui, en la llista dels anomenats ràdio-països, que no coincideixen amb la noció d’Estat, hi ha Escòcia, Anglaterra, Gal·les, les Illes Man, Irlanda del Nord i Jersey, que pertanyen al Regne Unit, i també les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla, però no Catalunya.

 

 

Quina és la raó? Un altre radioaficionat, el Josep, explica a El Món que els criteris de l’ARRL per admetre un país a la llista DXCC “són geogràfics, però també polítics i ideològics, malgrat que molts radioaficionats sempre afirmen que aquest col·lectiu no entra mai en qüestions polítiques argumentant que no és legal, cosa que és totalment falsa. El reglament de radioaficionats no prohibeix en cap cas opinar i parlar de política a través de la ràdio”, assegura. De fet, denuncia “les fortes pressions en contra que fan els radioaficionats espanyols” per impedir que Catalunya quedi acreditada com a ràdio-país. Sigui com sigui, els radioaficionats mantenen una campanya a Change.org per aconseguir aquest reconeixement.
Comentaris
Nois, noies
Sou collonuts. Som collunuts. Ningú ens aturarà.
3
jan bon
Moltes felicitats per la iniciativa!!!!
3
De p. m.
Son de la sectorial de l'ANC? Ara es broma: s'ha creat una nova sectorial que es diu: MARIANICOS X INDEPENDENCIA. HA FET MOLTA FEINAAAAAA...
61
Molt ve nois
Soms necesaris tots els que puguin aporta el seu granet de sorra. ¡ PER CATALUNYA PER LA LLIBERTAT DEL NOSTRE PAIS ! ANDEVANT COMPANYS.
3
Pepo
Iniciativa de CHAPEAU!!!
3
Peret del Bages
La catalanofòbia també arriba a les Ràdios Lliures. És per marxar com més aviat millor d'aquesta Escanya que ens odia i ens oprimeix. Adéu Escanya !!
3
cebrià aldric
Caram! I jo que em pensava que el Morse estava en desús complet (Llevat del SMS ... -- ...). Em sembla una magnífica iniciativa.
1
Jordi
El reglament no prohibeix pas opinar. NO "en cap cas"
1
Marta
Visca els catalans!!som collonuts! enhorabona molt bona iniciativa
0
Breico, breico!!!!
Caram!!!!..jo tinc dues emissores a les golfes, que ja ni hi pensava de quant feia ruta per Europa, potser encara funcionen, amb una bona antena al terrat,....ara be, falta saber en quin canal i/o "frecuencia" es mou aquesta gent....
0
No se
Però, per la emisora no es pot publicar els greuges que ens fa espanya?
0
sebastià
Es pa nà, ho sap : ENS HAN PERDUT...
0
Pep
Hay más tontos que botellines
22
Antonio
Visca Catalunya Lliure, ningú ens actuarà
0
0
Pep
Es igual la frecuencia fem-ho en DX a qualsevol frecuencia. Que ens escoltin per tot el mon a on arribin les nostres senyals.
0
Jordi
Cualquier radioaficionado que tenga una yaesu 897, puede hacerlo utilizando el sistema de radio baliza automatica...animo a inundar el mundo con el mensaje
0
català
quines ganes de tocar els collons els dies de concursos....em pensaba que el seny català era un altre cosa...
17
RHC
Tinc entés que el borbó caçador d'elefants es o era tb radioaficionat i tenía una emissora. A veure si llegeix el missatge i os contesta en aquella frase reial, "porqué no te callas?" Sería impactant.
4
JORDI
Llamada a todos los rafioaficionados catalanistas...¡ Inundad la ionosfera con el mensaje...aqui, no pueden silenciarnos viva la Republica Catalana.
1
Emili Avellaneda
En un dia hem multiplicat per vint el nombre de firmes. Moltes gràcies a tots pel vostre suport. Serem República i també ràdio-país. Ningú no ens aturarà!
0
Emili Avellaneda
En un dia hem multiplicat per vint el nombre de firmes. Moltes gràcies a tots pel vostre suport. Serem República i també ràdio-país. Ningú no ens aturarà!
0
EA3ADC
73 &DX
0
Toni, EA3ERT
Al senyor d P.M, sense bromes. L'ANC té la sectorial de Radioaficionats per la Independència RxI, de la quan en sóc membre. Si sou socis de l'ANC i radioaficionats, apunteu-vos a la sectorial. Si sou radioaficionats, i encara no ho sou, feu-vos socis de l'ANC.
0
A
Breico, breico, són radioficionats de debó, no garrulos de banda ciutadana.
1
sebastià
La Catalunya, culturalment plural, és imparable. Sempre ho hem sigut i els de l'Ebre en avall no se'n enteren mai. Amaguen el cap sota terra però es deixen el cul a fora... cazurros que son en paraules d'ells mateixos que en aixó sí que hi entenen.
0

envia el comentari