Puigdemont vol explicar el referèndum al Senat

Envia una carta per demanar permís per pronunciar una conferència el 24 d'abril
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | Jordi Borràs

 

 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta al president del Senat, Pío García-Escudero, per sol·licitar l’antic saló de sessions de la cambra per poder pronunciar una conferència amb el títol ‘El referèndum català’ el pròxim 24 d’abril. En la carta, a la qual ha tingut accés d’ACN, Puigdemont assegura que no se li acudeix un “millor escenari per pronunciar la conferència tenint en compte la funció de representació de la cambra territorial i el necessari diàleg que ha de presidir l’acció política”.
 
 
 
 
La intenció del Govern és reproduir al Senat la conferència que el passat 24 de gener van pronunciar Puigdemont, Junqueras i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, al Parlament Europeu. El contingut de la conferència que l’executiu vol pronunciar a Madrid va en la línia de l’article publicat aquest dilluns a ‘El País’ en què Puigdemont i Junqueras demanen al govern espanyol un referèndum pactat i avisen que es farà encara que no hi hagi acord. Puigdemont va enviar la carta al Senat el passat 9 de març i, segons fonts de la Presidència, encara no han obtingut resposta. Tal com diu la missiva, el president de la Generalitat sol·licita poder fer la conferència la tarda del 24 d’abril però també afegeix que si aquesta dia no està disponible, el Govern s’adaptarà a una altra data propera. 
 
 
 

  

La voluntat de fer una conferència al Senat s’emmarca en l’estratègia del Govern d’explicar l’aposta pel “referèndum o referèndum”. El passat gener, els tres membres del Govern van traslladar aquest missatge al Parlament Europeu des d’on van demanar la implicació d’Europa per aconseguir el referèndum.Comentaris
Lo tro de ponent
I això no serà com anar a clamar al desert?
pero qué tostón...
... qué coñazo, por favor...
Pepo
És el que s´ha de fer i ben alt i ben fort. La Cambra triada per ser la de la representació territorial és correcte, tot i que sabem perfectament que no representa allò pel que està constituïda.
Mile
Rajoy and company cuinats a foc lent en la seva pròpia salsa. Ara què diran? Que no? Quan la mateixa conferència es va fer al Parlament Europeu. Diran que sí? Per tornar a donar un cop de porta encara més visible a ulls de tothom?
Sobira
Anar a terres endins es una gran pèrdua de temps don tancredo ja ho ha dit reiteradament no a un referèndum vinculant no vinculant ni res ells ens volen esclaus sotmesos i robats i fer desaparèixer la nostra llengua i cultura per impossar el plagi espanyol l independència es la nostra salvació i llibertat d un estat que ens te sotmesos durant 300 anys marxem d Espanya com un desert proclamem la republicà d Catalunya ja
Els tres mosqueters
No van donar una xerrada "al Parlament europeu". Van donar una xerrada en una sala de conferències al mateix edifici on s'ubica el Parlament europeu, no confonguem. I només van anar un paio de Mali, uns seguidors de Manlleu i la colònia catalana a Brussel·les.
perspectiva
Suposo que van a Madrid perquè tingui ressò a fora rquè és inútil convèncer l'estat.
catala progresista
que no anavem a fer-ho tot unilateral bravos estelados, que es aixo de demanr permis, botiflers, unilateral tot que presi pelo moxo puje al balco de san jaume, i lo agafi ploro junqueras a vure si es va a caure i decare la DUI al mon galaxia i univers va bravos estelados n'hi ha ous.

envia el comentari