Puigdemont: "Per arribar a pactes cal la voluntat de voler aconseguir-los"

El president de la Generalitat encapçala l’acte de signatura del Pacte per a la Reforma Horària
Fotografia de família amb totes les entitats signants del Pacte per a la Reforma Horària | ACN

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest matí que “per arribar a pactes cal una condició indispensable: voler arribar a pactes, tenir la voluntat d’arribar a acords”. Alhora, ha destacat que “arribar a pactes que són transformadors i generen canvis profunds no és mai senzill ni proesa de pocs, perquè demanen molt de temps i molta gent”. Puigdemont ho ha dit des del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on ha encapçalat l’acte de signatura del Pacte per a la Reforma Horària.


Durant el seu parlament, el president català ha insistit que “cal generositat per part de tothom”, i també “el coratge per aplicar els resultats i no desdir-se’n dels compromisos”. “Tot pacte comença pel reconeixement que tenim un problema”, ha afirmat. Puigdemont també ha avisat que “tenim un problema amb el temps i amb la manera com el distribuïm”, ja que, al seu parer, “el malbaratem”. El nou conseller de la presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha signat en nom de l’Executiu el Pacte per la Reforma Horària, i només començar el seu discurs ha volgut deixar clar que el mèrit que se signi aquest pacte, en allò que té a veure amb el Govern, és de la seva antecessora, Neus Munté, i de tots els membres de l’Executiu que hi han participat. “Però el subscric del tot i complirem en tots els seus extrems”, ha afirmat.

 

El president Puigdemont durant la signatura del Pacte per a la Reforma Horària, amb el conseller de la presidència, Jordi Turull | ACN

 

 

Turull s'ha mostrat convençut que aquest dilluns “culmina una iniciativa que es va engegar fa tres anys i mig: la de sincronitzar el nostre país amb els nostres veïns europeus per aconseguir uns horaris més saludables”. Alhora, ha ressaltat també que aquest acord suposarà “més salut, més cultura, més lleure i també més productivitat”, i ha reconegut que “alguns s’ho mirem amb escepticisme”. Tot i això, ha vaticinat que “els canvis d’horaris s’incorporaran a les nostres vides”, com s’hi van adaptar altres reformes -ha citat com a exemples el portar el casc a la moto i el no fumar als llocs públics, entre d’altres-.


“Sabem quins horaris hem d’aconseguir, i aquest és un canvi que té només conseqüències positives”, ha conclòs el nou portaveu del Govern. L’acord també l’han signat els representants de les diferents institucions i organitzacions que han participat en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària. 

 

Pacte per a la Reforma Horària 

 

El Pacte per a la Reforma Horària és un compromís per assolir el que s’anomena 'Objectiu 2025', que ha de permetre que Catalunya, en els propers anys, s’equipari amb una sèrie d’indicadors europeus, i aconseguir així que les persones puguin viure uns horaris més racionals i saludables.

 

Vídeo explicatiu del pacte per a la Reforma Horària: 

 Comentaris
molt bé !!
"El referèndum serà vinculant devant Brussel-les ; el que el farà vinculant serà la gent devant Brussel-les !!
0
Soci ANC
Cal recordar que espanya encara funciona amb els horaris pactats amb Hitler. Ara davant la gran possibilitat de la Catalunya independent tenim la oportunitat d'adaptar-nos a Europa també en el horaris més racionals. ENDAVANT!!!
0
CATALA
Pero, Sr. Puigdemont. ¿ com vol arriva a pactes amb els de Madrid ( alies Raxoy ) si son tots una colla de sub.normals ? Pero sub.normals amb mala llet, perque de aixo, si en tenen, pero sels acaba ra aviat, per burros, Si aguessin afluixat UNA MICA, amb les demandes de Catalunya, els problemes que tetnen ara segur que no els tindrien tan grans. ¡ VAJA QUE SON SUB.NORMALS !
0
X X X
Per fer pactes amb la gent, es te de tenir alguna cosa al cervell, i a Madrid, especialment al govern de Rajoy, alguns ( molts ) del govern el seu cap nemes serviria de POM DE ESCALA. ¿ Com demaneu que pactin aquets inutils ?
0
Sly
Algú sap què és el que no els ha agradat als líders de CSQNEP aquest cop...?
0
Ho ha tornat a fer
Puigdemont, el titella de Junqueras, fent un Barri Sèsam una altra vegada.
0

envia el comentari