Puigdemont només portarà el referèndum al Congrés si és pactat

Junqueras convida l'executiu de Rajoy a assistir a la conferència de dilluns i insta el govern espanyol a retirar les querelles contra els membres de la Mesa
Carles Puigdemont | EUROPA PRESS

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha replicat al govern espanyol que el Congrés només ha de pronunciar-se sobre un referèndum en cas que hi hagi un acord previ entre els dos executius. En una breu declaració just abans de l'acte del Pacte Nacional pel Referèndum, Puigdemont ha posat una clara condició a la "invitació" que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet a Puigdemont instant-lo a portar la seva proposta de referèndum al Congrés en comptes d'exposar-la en una conferència des de l'Ajuntament de Madrid.

 

Per la seva banda, el vicepresident de l'executiu, Oriol Junqueras, ha convidat l'executiu de Rajoy a assistir-hi i li ha demanar que retiri les querelles contra membres de la Mesa del Parament per permetre el debat sobre el referèndum.


El consell de ministres d'aquest divendres ha redactat una declaració conjunta on hi han intervingut tots els ministres sense discrepàncies, en referència a la conferència del President Carles Puigdemont, dilluns a Madrid, on insten el president català a "expressar-se a les corts, que és on ha de fer-ho". Qui ha posat veu a la declaració ha estat la Vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que ha reiterat "la defensa de la unitat d'Espanya" i que "Puigdemont té mecanismes per a fer la seva conferència en els llocs habituals". 

 

 

En aquest sentit, Sáenz de Santamaría ha afirmat que "el govern posarà totes les facilitats al president Puigdemont per tal que presenti les seves demandes al Parlament espanyol, i a més hi posarem tot el que estigui al nostre abast per fer-ho amb la major agilitat possible". La vicepresidenta ha recordat que "l'any 1978 vam deixar de ser una dictadura per ser una democràcia, i en una democràcia és al Parlament on es discuteix tot". Sáenz de Santamaría també ha criticat que "Carmena hagi pres la decisió de llogar un espai al govern català sense consultar-ho al ple".
Comentaris
Isma
Covard!!!
Puigdemont només portarà el referèndum al Congrés si és pactat
Aixo es D.E.M.O.C.R.A.C.I.A.
que s'han cregut !!
Democracia a la catalana , o lo meu o lo meu !!
Pepo
Bona resposta.
Arfonzo el del cepillo
Aneu molt en compte, MHP, que els lampistes del PPSOEC's son uns grans experts en la tecnica de passar el ribot.
ona
Es veu la diferència cultural que abisma els dos governs. El català amb força cultura democràtica i l'espanyol sense cap cultura; vol i li dol, no en sap i voldria saber-ne a desgrat seu. Esperem que com a mínim al final sàpiga ser agraït per la lliçó rebuda.
Jm
Isma Ets el que ets i representes el que representes, un cony de desgraciat!
Si Sr., ja coneixem tota aquesta colla de peperos,mes falsos que un duro sevillano,no son de fiar .ja sabem com las gasten
xavi
cobarde o covard, como lo quiera entender..... quina vergonya el president que no ho ha votat ningú.,
En altres paraules
Puigdemont NO portarà el referèndum al Congrés.
EPR
Ha estat impecable, President
Polzet
Una altra cosa molt important tenim a favor: la qualitat dels polítics del govern català supera en tots els paràmetres a la qualitat dels polítics del govern espanyol. En podem estar orgullosos, perquè a més són els únics que ens representen.
Resposta d'estadista
Extraordinari! Resposta d'alcada! Feta a més de govern a govern i de parlament a parlament, és a dir, d'igual a igual la representació de dos països!
Admiral Ackbar
IT'S A TRAP.
toni
pero, ¿qui sou vosaltres per decidir on te que fer la conferencia el president de la generalitat?
Faldut
Molt ben dit MHP. De tu a tu, de govern a govern.
Puigdemont ha quedat més que retratat
Puigdemont, i el secessionisme en general, entén per "diàleg" el resultat predeterminat. Si no es pacta prèviament el seu referèndum, no vol dialogar. Això no es diu diàleg, es diu imposició. Quan se li proposa dialogar de veritat, Puigdemont s'escagarrina.
Pau
La comissió de Venecia valorarà el taranna dialogant del president fanàtic. No vol dialoagar ni al Senat ni al Congrés. Trmaita amb nocturnitat i alevosia, amagant-la al Parlament, la llei habilitant, i exita la monoria fanàtica diant que Rajoy no ens vol ni rebre (quan ara ja sabem que si que s'han estat reunint). Un pais normal.
Llop menut
Resposta: demà m'afaitaràs!!
Marcelramon
Fantàstic la resposta del govern de Catalunya, al Congres no s'hi te d'anar a fer res, si abans el govern d'Espanya no vol parlar i pactar el Referèndum amb el govern de Catalunya, no tornarem a caure en la trampa que l'hi varen fer a Ibarretxe, no posarem la carreta davant dels bous, al Congres s'hi anirà, desprès de que el govern d'Espanya vulgui parlar de Referèndum vinculat, si no es així no cal anar al Congres, ja varem demanar el Senat, i ho varen prohibir. Ho farem al ajuntament de Madrid

envia el comentari