Puigdemont es planteja anar al Congrés, però amb data i pregunta sobre la taula

El president de la Generalitat oferirà diàleg a Madrid, però evitant entrar en un carreró sense sortida com el del pla Ibarretxe
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la conferència a Madrid per oferir diàleg a l'Estat del 22 de maig   | Govern
 

"Hem de tallar d'arrel el relat que s'ha muntat des de Madrid en el sentit que ells ofereixen parlar i nosaltres ho rebutgem", expliquen a El Món fonts pròximes al president. L'última jugada tàctica, per tant, passaria per donar una resposta positiva a la invitació del Congrés sempre i quan hagués quedat establerta -prèviament- la data i la pregunta del referèndum d'autodeterminació. En aquest cas, Puigdemont aniria a Madrid a oferir diàleg, però a partir d'una proposta articulada.

 

El president català ha ofert diverses vegades la possibilitat de negociar fins a l'últim minut, però sempre sobre bases sòlides i realistes. En aquest sentit, només es plantejaria modificar la data i la pregunta en el supòsit que l'Estat obrís una negociació seriosa i creïble. Tot plegat, un recorregut molt diferent al del pla Ibarretxe, que va quedar bloquejat a Madrid per manca de determinació del PNB i de suport social al País Basc. Puigdemont, en canvi, hi aniria amb una proposta acordada i acceptada prèviament a Catalunya i amb el suport explícit de les entitats sobiranistes.

 

L'estratègia és tornar la pilota a l'Estat, que hauria de decidir si manté la invitació al Congrés un cop s'hagi anunciat el dia del referèndum i la pregunta amb què es convocarà als ciutadans. "Si tot i així el conviden, hi anirà. Si no, seran ells els que es tancaran al diàleg", asseguren des de la part catalana.
Comentaris
Ameeicata
Pareu ja, colluns. Ja hem dit que no. Ens amenacen amb la força i encara hem d'anar al darrera? Va home va! Data i pregunta la propera setmana i a començar la campanya pel sí. I que tothom és mulli (xarxes socials, amics, família, voluntariat....) The bròquil is over!!!!
8
Andreuenc_Dani
Aixó deu ser per acontentar per enessima vegada als tronats de CSQP. No hi ha un altre explicació al que vol fer Puigdemont.
2
President
Jo els hi diria, "aniré quan s'hagi fet el referendum i si surt que si, declararé la independència desde las cortes franquistas". I a tomar pol cu..
1
Coses ben fetes
No, home no, no és per acontentar ningú. És per què no tinguin res a la boca que dir que no hem anat al congrés. Una vegada tinguem data i pregunta, per què no anar? A mi em sembla bé, i nosaltres amb la nostre data i pregunta i a guanyar! Fins aquí hem arribat Espanya del PP, bye bye
3
Gran Error
Seria un GRAN ERROR. Prou de marejar la perdiu.
16
Pepe
Ja n'hi ha prou no ??? Altre cop a demanar permís a la Corte ??? A la merda cullons !!!!
11
XX
La partida es juga ara de cara a la galeria i ens fa quedar malament no acceptar la seva invitació enverinada. Admiro el President.
3
RHC
No companys no es aixó. La nostra llibertat es juga en tres fronts. El nacional. català per supossat. L'estatal, les Corts, i l'nternacional. No es el mateix anar a Madriz, a dir , ez que queremos votar, que a dir, mirenustedes, vamos a celebrar el Refe, el dia tal y cual, están Vds de acuerdo o no, que les parece si lo acordamos?. A es que no, pues lo celebremos con cava catalán si lo ganamos, vale, señorías? L'esperit no es el del Ibarretxe, es deixar-los sense arguments devant del mon.
4
Amb un bon parell i molt ben posats
Que se n'assabenti en Rajoy de la diferència entre tenir-ne o no tenir-ne.
4
Pere
Quina jugada mestra!! tenim el millor President del mon!!
4
mercevoltad75@gmail.com
Aniria a informar. Però com que no es pot parlar de secessió, no acceptaran pas.
2
Compte
Compte amb en XX: en una notícia sobre com els italians van deixar morir ofegades desenes de persones (també nens) en una pastera al Mediterrani, ell va felicitar els italians. Potser ho negarà, però ho va fer. Tampoc amaga el seu racisme i homofòbia.
2
JA N'HI HA PROU !!!.
El Sr. Puigdemont, a cada bugada perd un llençol... Renuncia al Full de Ruta que ens portava a la DUI, per un Pacte Nacional del Referèndum Pactat... ara vol anar a pidolar a Madrid... a negociar data (aniria bé el 31 febrer 2020?) i pregunta ( amb 4 ó 5 respostes com més indefinides millor)...Va sent hora de que ANC, Òmnium i AMI, s'activin d'una vegada i pressionin a un Govern que cada cop més practica la tàctica de "qui dia passa, any empeny"...
13
Hem d'anar sempre a remolque dels espanyols??
Prou d'improvisar, svp....prou de fer twits, de perdre el temps amb el que diran. Ja tardeu amb la convocatoria!!!!
2
PROU, president nomenat per erc-cup, prou imbecilitats
I per que no pares de fer el gilipollo? Que passi al davant el Junqueras, que el PDECAT ja s'ha integrat dins la congregació religiosa-catolica d'ERCatolics pel Junqueras
16
EL NOM NO FA LA COSA
Estic segur que la gran majoria de catalans el que vol (en un estadi inicial de noves relacions) és que quan les institucions catalanes on rau el poder de decidir/executar/aplicar (parlament, govern i administració, tribunals -d'un poder judicial propi-) hagin pres una decisió en relació a allò que li és propi a Catalunya, cap institució espanyola pugui contradir-la. Això és la sobirania. La relació amb l'estat espanyol seria només informativa, o sia, l'informo que vaig a fer això...
1
Josep A. Faiges Morales
Hauria de quedar molt clar que no anem a acceptar cap votació que paralitzi el procés consensuat a casa nostra. Que per molt que Madrid vulgui vendre el contrari, la nostra sobirania rau en el poble de Catalunya i aquest es pronunciarà si o si, d'acord amb el mandat donat als nostres representants al Parlament de Catalunya el 27S2015. "Negociar" implicar reconeixer sobiranies; si Madrid no fa, al menys, l'esforç de recobeixe'ns nació sobirana, que no ho farà, no sé si val la pena anar-hi.
0
catala progresista
sembla que la minoria de la minoria es a dir el ramat indepre hiperventilat comenca a posar-se nervios, hahaha no passa res ja ho ha dit la comisio de venecia ramat indepre, i ho diu aquest diari nomes cal saber llegir, hiperven, o es fa pactat o no el econeixera, ni la vostra tieta que ven butifarres a vic, ho enteneu hiper ventilats que per als pocs que sou, en el meu salo cabeu tots doneu molt pel cul, ramat hiperventilat.
23
terrassenc
Urgent. Que algú ensenyi als convergents com es trenca un ou. Penós!
4
un senyor antic
Ben jugat, obertura catalana se'n diu, sempre tenim l'as de la DUI a la màniga, que es retratin ells, i no quedi cap dubte de que hem volgut negociar.
1
Vedella amb bolets
Cada cop veig més clar que la cosa es mantenir-nos confusos i distrets amb tal de no avançar. Això no es fer politica independentista, encara tenim una mentalitat d'encaix a Espanya....Això suposa una reculada. Donar ales a les terceres vies, arribar a un pacte amb l'estat però no pas per reconeixer el nostre dret a l'autodeterminació i eventual independencia si guanya el sí, no. Per una reforma de l'estat. Ens estant preparant l'escenari.
4
Referendum2017
Data i pregunta per anar a votar. AIXÒ ES L'UNIC QUE ENS INTERESSA PRESIDENT.
0
Itaca
Què feu? No s ha d'anar a Madrid a que ens humillin. Feu ja la DUI. A què espereu? Madrid mai acceptarà cap Referèndum d'autodeterminació. No deixeu que us marquin ells els tempos. Us esteu arrossegant. Ja n'hi ha prou! Només EU d'escoltar el poble. No a Madrid. Us esteu carregant la paciència del poble
1
Ramon
A català progresista: ...i vosté deu ser el bok d'un altre ramat insultador, oi?.
2
Josep Ma
President els espanyolistas ja estan ençetan la botella de cava pro de Extremadura devant de la nostre rendició d.antuvi Referendum unilateral ja!!!!
1
tip del proces dels covards i cagats
quin aburriment, amb aquest president que no sap si pon ous, o pedres PROU, LA DUI o aneu tots a la merda
1
Ramona
Penso que el que en Puigdemont en proposa no es pas incorrecte, de fet els incorrecrtes són l'Estat Espanyol en no voler tenir un dialeg, si en Puigdemont ho fa tal i com ens ho ha explicat, o sia, que no en valdran els vots en contra, ells mateixos és tiraran les pedres al seu terrat, i que s'enfonsin, que s'estan enfonsant. Ramona lliri de pastor
0
berenguera
Puigdemont, si continues anat per aquest camí, val més que facis un pas al costat i que el teu lloc l'ocupi algú més decidit i amb les coses més clares. L'unic que provoca tot aixó es incertesa i cansament en l'independentisme. Te raó un comentari que diu que hi havia un full de ruta i us heu desviat.
2
GURTEL,BARCENAS, el MATAS, RATO, CHAVES, GRIÑAN ...
De cap manera. Ja hem fet priou. A partir d'ara, anar a Madrid, només serà per fer passejades o de copes. Ja s'acabat lo de mirar a Madrid. Només a la nostre, com fins ara però, sense la mà estesa. RUI, o DUI. No n'hi ha cap alytre possibilitat. I els de Venecia, doncs que vagin el góndola al retiro.,
0
Anna Armendares
Els que critiquen al President es farien pipí a les calces si estiguessin en el seu lloc. En política s`ha de ser flexible i astut. Sempre s`ha d`anar al davant. I quan sempre que els adverssaris ja han dit la ultima paraula has de demostrar que ets tu el qui va al davant. Anar al Congres amb data i pregunta es una bona jugada. La partida sera llarga. Pero si tenim clar on anem no hi ha por de perdre.
0

envia el comentari