Puente (PSOE) creu que Puigdemont i el seu Govern haurien de pagar les urnes de la seva butxaca

Reclama responsabilitat "patrimonial" contra governants que adoptin decisions il·lícites i recolza al Tribunal de Comptes contra Mas
El portaveu del PSOE i alcalde de Valladolid, Óscar Puente | Europa Press

 

 

El portaveu del PSOE i alcalde de Valladolid, Óscar Puente, considera que les despeses en què estan incorrent els dirigents catalans de cara a la convocatòria del referèndum per a la independència, com la compra d'urnes, haurien de sortir de la seva butxaca i no del pressupost públic. En aquest sentit apunta, en una entrevista amb Europa Press, que no només en el cas de Catalunya hauria d'haver-hi una responsabilitat patrimonial dels dirigents, sinó que s'hauria d'aplicar també en les actuacions il·lícites i fins i tot delictives que es duen a terme en altres llocs de l'Estat.


El dirigent socialista explica que no se sap com s'han pagat les urnes per al referèndum anunciat pel Govern per al proper 1 d'octubre: "Potser les han pagat de la seva butxaca, no tenim constància que hi hagi hagut una convocatòria pública, ni cap concurs públic d'adjudicació d'urnes". "Potser han fet una col·lecta", ha ironitzat sobre aquest tema.

 

No obstant això, en ser preguntat per si Carles Puigdemont i els dirigents de la Generalitat catalana n'haurien d'abonar el cost de la seva butxaca en cas d'haver-les pagat amb diners públics, exclama: "Evidentment, la llei els impedeix afrontar aquesta despesa". En aquest sentit, assenyala que últimament els dirigents de dretes estan "molt revolucionaris", en referència al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i també a la secretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, però recorda que "ser revolucionari sempre ha tingut un cost" i avisa: "No es pot ser revolucionari a mig fer, muntar el merder i que pagui un altre".


No es pot ser revolucionari i que pagui un altre

 

Així, insisteix que els que vulguin ser "revolucionaris" hauran d'assumir les conseqüències dels seus actes. En la mateixa línia, es mostra a favor que el Tribunal de Comptes reclami a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i als convocants de la consulta del 9N les despeses en què van incórrer: "Si ho fa, és perquè té instruments legals per poder fer-ho". "Per què no donar suport a l'aplicació de la llei?", s'ha preguntat.

 

No obstant això, el portaveu socialista considera que la responsabilitat patrimonial enfront de les decisions que prenen els càrrecs públics no hauria d'afectar només els dirigents catalans, sinó molts altres càrrecs públics que duen a terme "actuacions il·lícites i fins i tot delictives" i que "no se salden amb responsabilitat econòmica directa". En la seva opinió, el ciutadà ha de veure que quan es comet una actuació d'aquestes característiques "no surt gratis" i, a més de ser sancionat amb la permanència en el càrrec, la sanció ha de repercutir en el "patrimoni" del dirigent polític.

 

"No es pot jugar amb el patrimoni de tots en benefici personal", recalca. El portaveu socialista deixa clar que la independència "no és una solució" i el "sorprèn" que no s'aprengui de les experiències de l'entorn, com el Brexit, del qual assegura que està essent un "fracàs absolut per als britànics". En aquest sentit, explica que hi ha molts fons britànics que estan anant a Espanya per invertir perquè "la devaluació de la lliura els comporta una pèrdua del 30% de les inversions que tenen a la Gran Bretanya" i desvetlla que en les últimes tres setmanes ha rebut com a alcalde de Valladolid dos fons britànics interessats a invertir a la seva ciutat.

 

Creu que a Catalunya haurien d'aprendre d'aquesta experiència i descarta que la independència sigui una solució perquè, entre altres coses, passarien "de tenir un mercat de 300 o 400 milions de persones a un de 6 milions". "Però en quin cap cap que això pugui ser una solució per a un país", exclama.Comentaris
...Jordi...
El que hauria de fer Espanya es tornar-nos els calers que ens han pres. I de pagar les urnes no s'aguanta per enlloc, vam ser una majoria els que els vam votar per a fer un referèndum.
0
Karlus
I aquest mono , qui l'ha convidat? Fora els ocupants. Jo crec que el que no hauriem de fer és deixar-nos robar 16.000.000.000 € per els espanyols. Fora lladres corruptes
1
jo
Porqué no te callas, facha de fatchadolid
1
Tothom igual!
No veig a aquest individu reclamant a Miguel Sebastian i José Montilla que paguin de la.seva butxaca els 1.500 Milions d'euros del Castor. Aquets ministres del PSOE que varen aprobar un decret que perjudicava greument l'interés general en favor d'una empresa privada.
0
Narcís ( a violar, exhaurir i sabotejar altre lloc . . . fals, farsant epañó!) ( allò que dóna " autoritat a qualsevulla llei n'és la veu del poble .. i a Catalunya la veu de la ciutadania catalana!)
Sí, cuca, sí .. o afusellament o presó o ruina, oi, demòcrata, socialista, obrer , veu del poble defensor dels DDHH? PD: som Catalunya, som els PPCC, som/ n'érem àdhuc per desig aragonés Confederació Catalanoaragonesa .. què nassos hi fums tu " castellà broix " opinant per la població catalana?
6
remigio III
I, de Veneçuela què? Segurament aquest personatge ens està recordant al felipó i els, Gal. Sembla que les conseqüències es referiren a açò. Nocturnitat i traïdoria. Ara toca el "brexit" d'Anglaterra. Veneçuela ja està massa gastada. Quan a les urnes: No pateixi les comprarem nosaltres els demoràtes. Vostés ja tene prou amb les pistoles.
0
Fat Boy
Naturalment, i les families tambe haurien de pagar els sacs de calc si volen recuperar els cadavers dels opositors del senyor Puente.
0
Zombie
Aquest és el progressisme espaÑol. Els del Pedro. Fins aquí arriben. Amb aquests és amb els que hem d'anar junts a construir un projecte comú il·lusionant. Jo amb aquest no vaig ni a vomitar.
0
JavierTarraco
Y estos politicos son los q tienen q ayudar al desarrollo economico .... en teoria Holanda, pais pequeño, con 10 m. habitantes, si no es española no podra venders en un mrcado de 300 millones, q se lo pregunte a las multinacionales holandesas como Philips, KPG, ING y otras.... más inutil no se puede ser...VISCA CAT republic ||?||
1
Vale! I vosaltres pagueu els aeroports de Castellò, els AVES enlloc, les radials de Madrid.... de la vostra butxaca. El teu partit i el PP són els responsables, i per tant vosaltres co-responsables d'aquestes despeses. A veure quants espanyols de carrer us ajudarien a pagar-ho. A catalunya, segur que la gent ajudarà a pagar les urnes amb molt de grat. Per cert, com s'arriba a aquest nivell de curtedat? Va amb el carnet de partit?
0
Joan Jaume
Les urnes les podem utilitzar tots, el iot del rei ningú ! Les urnes són una inversió democràtica, el iot del rei un capritx !
0
fideli
els traïdors a les cunetes,ja son traïdors de mena...
0
Edgar D.
Interessa l'opinió d'aquest personatge? Si no teniu notícies no cal fer reportatges a qui sigui. I menys d'un que diu aquestes ximpleries pròpies de La Razón de Marhuenda.
0
Salva de la Noguera
El que hauriau de pagar de la vostra butxaca el fiasco del Castor i el rescat de les autopistes i la banca sou vosaltres i el PP. Per xorissos.
0
Ja ho sabem que el psoe,psc,pepe,i c,s sempre contra Catalunya . Adeu siau
0
Bèstia Grossa
Els polítics responsables d'haver dissenyat i executat les infraestructures fallides i sense viabilitat econòmica de l'Estat espanyol, respondran també amb el seu patrimoni particular davant el Tribunal de cuentas?
0
fu man txu
PP i PSOE haurien de pagar el projecte castor de la seva butxaca perque ambdos en son responsables.
0
Corcó fluix
Un cop més queda palès que caspanyolisme i cleptomania són conceptes totalment indissociables.
1
KiKe
inutil, ignorant, !!!!! ambt tota la merda d inversions fraudulentas fetes per els polítics escañols les presons estarien colapsades, tb i tenen cabuda els jutges ...
0
PP PSOE = la mateixa mentida
I d'on els cau això que aquest paràsit anomena "pressupost públic"?. Se n'assabentaran en quan haguem fotut el camp i s'hagin de pagar ells solets les seves "festes" PPPSOEnianes.
0
Maria
I jo crec que tots els polítics que han sequejat, o han deixat que els seus col•llegues sequegeixin, el patrimoni que és de tots, se'ls hauria de fer pagar amb el seu patrimoni. No tenen vergonya.
0
Pepitu
Cap problema, cuan els alts càrrecs del PSOE i el PP tornin els 70 mil milions que van regalar a la banca.
0
Arnau
Quan es tracta d'estratègies per robar, la gentola del PPSOEC'S en són mestres. Han trobat una idea nova i estan entussiasmats. Que aprofitin que se'ls acabarà aviat ! p.s. Fins els collons dels anuncis Google EN ESPANYOL al navegador quan visites pàgines en català -> clica " X " i a la merda !
0
mami
Aquest es el desgraciat que va dir que parlar del procés el cansava i l´avorria.
0
augsit
És pot ser més barrut?
0
Josep
Perquè no pagès ells el castro las rodalia de Madrid , el rescat de la banca i, per que no diu perquè els.solistes van legalitzar grups de estrena dreta
0
Idroj
Tranquils es "Apaño " Qué viva Ejpaña pero que viva lejos jaaaaaaa
0
Antonio
Otro tonto diciendo tonterías
0
José Manuel
Ya no nos importa lo que digais, nací en Andalucía y ahora estoy orgulloso de ser catalán, construiremos un nuevo pais más libre, sin franquistas ni falsos socialistas, bocazas.
0
S1714
Amb un insignificant percentatge del que Espanya ven en armes per a la mort es podrien comprar mil.lions de urnes per a la democràcia i la pau
0
jepi
Les urnes es pagaran. Tu no les pagaràs. Calla gamarús, que no va per tu!!!!
0
Alex
Qui va pagar la calç que van enterrar a Lasa i Sabalsa?
0
Filosof
Tonto es el que diu tonteries
1
Colla de demagogs franquistes!
I el PSOE, com a responsable civil subsidiari, hauria de pagar els diners del PER I cursos formació andalusos.
0
leonardo
Vaaaaaale cap problema. Amb el que deixarem de pagar-vos quan siguem indepes pagarem els préstecs de les urnes, paperetes i el que calgui.
0
monedero
Son burros! Van tres pobles enrera. A aquestes alçades preocupar-se pels diners de les urnes quan La Caixa financia el desastre de Cs.
0
Arizona
Jo crec que ja n'hi ha prou de bajanades per part de membres de partits espanyols, es diguin PP, PSOE, o CiUdadanos, no?. I si tothom està de vacances no cal que treguin aquests elements tan brillants x fer declaracions. Millor calladets, que ja disposen de totala infraestructura estatal x tocar els nassos, cosa que faran a partir de mitjans agost
0
RHC
Es bo aixó, osti com els hi dol aquests castellanas que el 2 -0 els hi deixem de pagar els seus capritxs. Doncs no volem pagar les beques de la Susi, ni els mobles de Extremadura, encara que sigui pecata menuta, ni les radials de Madris, ni estacions del Ave d'un poble de 28 h. Ni el Castor, ni el rescat de la banca ni l'amnistia fiscal, ni els sous del Parlamento. En sembla poc, Puente?
0
lUCIO
Uff !!! Quin cansament
0
Cuida't del teu país, estrangerot
Qui cony es pensen que són aquests castellans per fotre el nas i les grapes fora del seu país? Cuida't de casa teva, alienígena. A Catalunya no volem tirans estrangerots donant-nos ordres.
0
Iceta missing
Ah! per cert. I on ha estat l'opinió dels PSCSOE en aquest conflicte de l'aeroport de Barcelona? On has estat Iceta tu tant exigent en resoldre els problemas "reals" dels catalans? Doncs Iceta missing, com Arrimadas que només sortiu per parlar del procés. i no feu cap cas dels errors i maltractaments del gobierno de España. Prenem nota, una vegada més
0
Mirasol
.Un altre analfabet que sols llegeix els titulars del PP
0
Revi
Pensava que a Valladolid hi havia intel.ligencia. No es d'estranyar que Espanya sigui la riota del mon. Ah!, gracies que amb la seva vomitada han sortit més independentistes..
0
goitaquefanara
Els PPSOE están a la lluna perquè no entenen ni volen entendre cap text o paraula en català. Esperen la traducció que els fa algú del seu partit La traducció al PP la fa el profesor Albiol i al Psoe el cregut i imparcial Iceta. Per això surten amb aquestes tonteries que demostren que no saben res de res i que están a tres pobles de l'actualitat. Són una colla d'ignorants monolingües patint per si els arribarà la subvenció.
0
Sissí
Aquests declaracions estúpides en vigilia dels fets de setembre i octubre son "como agua de mayo" per animar la tropa. Vinga desgraciats, què més?
0
Pere de Lleida
Després d'aquests declaracions,el Sánchez ho té cru,si vol tirar endavant el séu projecte de plurinacionalitat. Abans d'utilitzar aquest mot havia definit Catalunya,com a singularitat, peculiaritat regional.Amb aquestes declaracions i altres queda clar,que els que confien en un canvi dels polítics espanyols,de dreta i esquerra,no tenen res a fer.independencia.
0
Francisco
I qui ha de pagar les tones de "cal viva " que va fer servir Mr. X?
0

envia el comentari