El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia federal belga xifra en 60.000 els assistents a la manifestació
  • CA

La policia federal belga ha xifrat en 60.000 els assistents a la manifestació d’aquest dijous a Brussel·les, i no en 45.000, tal i com ha informat la policia municipal de la capital belga. Així ho han informat a El Món fonts que han participat a reunions amb les policies belgues (municipal i federal).

 

Des de quarts d’onze d’aquest matí, les desenes de milers de catalans que s’han desplaçat fins la capital de Bèlgica s’han anat concentrant al centre de la ciutat. Seguint la crida d’Omplim Brussel·les i sota el lema “Wake Up Europe”, el Parc du Cinquantennaire s’ha omplert de gom a gom de persones amb bufandes grogues, senyeres, banderes estelades i pancartes reivindicant el resultat del referèndum de l’1-O i contra la suspensió de l’autonomia catalana per part del govern espanyol i la persecució judicial de què estan sent objecte els líders cívics i polítics de l’independentisme, quatre dels quals -Forn, Junqueras, Sànchez i Cuixart- continuen empresonats als centres penitenciaris madrilenys d’Estremera i Soto del Real acusats de delictes com la sedició, la rebel·lió i la malversació de fons públics.

 

Amb aquesta gran manifestació, que ha traslladat a la capital de les institucions europees el malestar d’una gran part de la societat catalana, els organitzadors pretenen mostrar a Europa el que consideren l’actitud autoritària de l’Estat i la voluntat dels catalans de decidir lliurement el seu futur sense ser intimidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa