Podem rebutja entrar en el nou partit dels Comuns

Les bases de la formació de Dante-Fachin decideixen no entrar en la confluència de Domènech i Colau, en una consulta amb un 7,5% de participació
Albano Dante Fachín | Europa Press

 

Podem ha rebutjat entrar a formar part del nou partit dels Comuns. Les bases de la formació que lidera Albano Dante Fachin així ho han decidit en una polèmica consulta, que ha obtingut tan sols un 7,5% de participació, entre els 52.000 inscrits de Podem.

 

Així, el partit morat no s'inclourà en la confluència que preparen Xavier Domènech i Ada Colau, un contratemps evident per a l'espai dels Comuns, que aspiren a construir una nova majoria i prendre el relleu del PDeCAT i ERC a la Generalitat.

 


Un 62,14% de les bases de Podem que han votat en la consulta interna ha apostat per no formar part del partit dels Comuns ja que no es donen les condicions necessàries per a entrar-hi. D'altra banda, un 37,45% de la militància podemita ha votat Sí a formar-ne part.

 

D'aquesta manera s'imposa la voluntat de Dante Fachin i la direcció, que havien fet campanya perquè Podem no formés part del nou partit dels Comuns.
Comentaris
molt be!
Això va be.
Josep de Palafrugell
Si los antiguos militantes de P.S.U.C. os vieran, les caeria la cara de verguenza, al ver en lo que os habeis convertido. P.S.U.C. = republicanos-democratas-defensores de los obreros. VOSOTROS= herederos del franquismo- comunistas de salon. Vaya que no sois nadie, y menos que sereis a este paso.
Sobira
Aquests podemites no s'ho creu ni farts de vi si a Madrid no guanya la marca blanca del PSOE a Catalunya tampoc sapastre colau i Domènech mai tindreu el relleu del pdcat i esquerra proveu a Portugal a veure si teniu credibilitat somniatruites
Anònim
A veure senyors!! Les bases de Podem i els suposats 52.000 inscrits es una farsa total. No ha votat el 7% perque de fet no sòn tants. Aquest neo-progres el que han fet es comptar gent que en algún moment han donat el seu email o nom al partit o ni tan sols això. Cap partit te tanta gent i aquests menys encara. Estic fart de veure xifres inflades per tal de semblar que tenen molta gent al darrera i es tot mentida!!
busman
Democràcia a la espanyola.
william james
No m'agrada gens que qualsevol partit d'esquerres tingui problemes. Pero aixó ha de servir per reflexionar: Volen unir a les masses treballadores mundials, i no son son capaços d'unir 2 partits.
PIU
1. Podemos proposa el que proposava el PSOE des de feia décades. 2. la tercera via va fracassar. 3. s'ha convertit en sucursalisme i supeditació dels partits catalans al centralisme. 4. Els Comuns neixen d'aquest fracàs. 5. Comencen dividits, amb tacticismes i problemes.
"Comuns" "Podemos"
Partits nous? Potser el nom, però els vells prejudicis, els d'antany, els sucursalistes ("nonacionalistes") vs els "nacionalistes" (o els que poc o molt se n'adonen que no viuen, ni volen viure assimilats, a Castella). Molts de catalans, per si de cas, ja fa molt de temps que hem optat per la independència.
Montserrat
Em sembla una noticia excel·lent ...i és que la vida és així ..per molt que tingueu TOTS els mitjans al vostre costat...no podeu amagar que sou la gran estafa...i el gran fracàs d'Espanya...i si encara teniu tan de presencia a TOTS els mitjans és perquè sou l'esperança blanca dels feixistes per aturar la independència.
A grans trets
Tot segueix com abans amb partits d'esquerres catalanistes i espanyolistes, la diferència en fa uns anys és que l'opció independentista, ara la CUP, ha fet camí des de les bases i ara és un partit parlamentari i amb regidors a diferència de fa unes dècades dels extraparlamentaris Psan, BCT, Osan, BEAN etc. Els autonomistes havien passat del Psuc a ICV i EUiA, ara els comuns? Mentre els extraparlamentaris espanyolistes els dissolts PTE, ORT i el POR(E)... ara són representats per PODEMOS.
Fora mascares
El nacionalisme Español d'esquerres es molt minoritari a Catalunya, nomes queden els estomegs agraits de ICV-PSUC, els trepes del PSC i la penya de fanatics del Sr. Fachín (que per cert sentin-lo parlar l'altre dia per la radio, QUIN ROTLLO !!, semblava una entrevista dels anys 80.
"s'imposa la voluntat de Dante Fachin"
Però és que va de "nova política" i les opinions de Fachin han estat "contrastades pel 7%" de la militància. Tot molt "raonable".
Una "esquerra" domesticada, al servei de la continuitat del sistema...
Les cúpules dels "comuns & podemites" estan en la tradició dels que al 1956 van proclamar la "reconciliación nacional" amb el franquisme, trencant el front de lluita antifeixista; al 1976 van assumir genuflexos la monarquia, trencant el front unit republicà; al 1978 van pactar la Constitució monàrquica amb els franquistes, trencant el front per la ruptura democràtica (i integrant-se en la co-gestió del sistema). I ara trenquen el front per la República catalana... porten la traició als gens!
pms
Home, almenys una bona notícia per passar el dia. Podemites i "colauites" seria una molt agradable sorpresa que desapereixesiu del mapa polític català. Aneu a les españes a predicar el vostre españolisme i no enredeu el personal.
Barrufet rondinaire
En Dante Fachin no aguantarà ni el proper TN, quan es vulguin presentar a unes eleccions veurà que fins i tot aquest 7% que representa que ha participat en aquest referèndum intern era una xifra "inflada"...a Catalunya sinó t'interessa el referèndum i la posterior Independència del país, no hi tens gaire feina a fer, i sinó que els ho preguntin la Societat Civil Catalana, el PSC, C's...
Ai Colau, comprar vots a canvi de caritat, COMUnisme estalinista
Colau, Hermanita de los Pobres, NO ET VOLEN NI ELS TEUS!!! COLAU, caritat i compra de vots protegida per la fiscalia del PP fins quan?
ForaBotiflers
El dia que aquests toquin la generalitat els catalans ja podem dir adeu. Per sort el destí ha dit que no.

envia el comentari