Podem avala la carta de Puigdemont i Junqueras en la línia del referèndum pactat

Giner ha assegurat que "va en la línia" del referèndum pactat que defensa el seu grup en el Parlament.

 

El secretari polític de Podem a Catalunya, Joan Giner, ha donat suport a l'article publicat aquest dilluns pel president i el vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, perquè "va en la línia" del referèndum pactat que defensa el seu grup en el Parlament.


En roda de premsa, ha respost que la proposta del referèndum "vinculant i amb garanties jurídiques" és la que va presentar SíQueEsPot i la que es va aprovar amb més suports al Debat de Política General.

 

El que Giner no comparteix és que el referèndum hagi de fer-se el 2017 "ineludiblement" com considera que exigeixen tots dos dirigents, sinó que aposta per seguir treballant perquè se celebri amb aquestes premisses.


També ha demanat al Govern que, en comptes de "dedicar-se a escriure articles, posin, negre sobre blanc", les propostes per celebrar-ho i per aconseguir la participació i el reconeixement internacional que creu que necessita la consulta.

 

PARTICIPACIÓ

 

El que ha protagonitzat la roda de premsa han estat els resultats de la consulta de Podem per decidir si se sumen a la construcció del partit dels 'comuns', en la qual el 62,14% ha votat no participar si no es compleixen les premisses que exigeix la direcció de Podem.

 

Com la participació ha estat de el 11,45% segons Podem, s'ha preguntat al secretari general, Albano-Dante Fachin, si també donaria per bé el resultat del referèndum amb aquesta participació.

 

Fachin s'ha situat en un escenari d'un referèndum pactat, vinculant, efectiu i amb garanties, i ha afirmat: "S'ha d'escoltar la gent".Comentaris
Vicenç Ramoneda
Si però Rajoy ja ha dit que res de res, gràcies a 10!
Pepo
Una mentida i de les grosses. No us creu ningú. Sou més falsos que un duro sevillà. Us plegueu davant un estat aterridorament tirà contra el Poble que dieu defensar i us rebel.leu contra la transversalitat política catalana que pretén generar un estat més net, més transparent i més participatiu. Però no patiu, que ens en sortirem, fins i tot amb vosaltres en contra.
Maria
Aquests només s'apunten al q els interessen i quan els interesse! Comença a fer fàstic!
marta
Molt bé,perfecte,vosaltres els de Podem voleu un referèndum pactat,si per un cas el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras no ho aconsegueixen,sisplau,els podrieu ajudar si sabeu com fer-ho? o si teniu alguna idea,ja sé que sou de diferents partits,però com és un objectiu comú...
Referendum2017
El que no entenc es lo del referèndum pactat. Si ha espanya i el PP no en volen ni sentir a parlar. Llavors perque enganyeu?
Sobira
Podem es lo mateix que el mateix ppsoe Cs dui i trenquem amb Espanya ja
Nuria
Què fan els dirigents de podem, de forma activa, per a conseguir un referendum pactat?. Quins actes, quines accions? Podem no fa iniciatives actives per a conseguir el pacta, sols fa declaracions sobre les ACCIONS dels dirigents independentistes.

envia el comentari