Pere Soler, nou director general dels Mossos d'Esquadra

Va ser director general de Serveis Penitenciaris del 2013 al 2016 i regidor de Terrassa per CiU
Pere Soler serà el nou director general de Mossos | ACN

 

El nou director general dels Mossos d'Esquadra en substitució d'Albert Batlle serà Pere Soler Campins, segons han confirmat fonts del Departament d'Interior a l'ACN. Nascut a Terrassa el 1967 i advocat de professió, Soler va ser director general de Serveis Penitenciaris del 2013 al 2016 i regidor per Convergència i Unió (CiU) al consistori egarenc, quan l'ara conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, era el líder del grup. Soler va ser nomenat director general de presons el juny del 2013, quan Germà Gordó era conseller de Justícia i després de la dimissió de Xavier Martorell arran de l'afer d'espionatge de Método 3, i va ser rellevat per Amand Calderó el gener del 2016, amb l'arribada del govern de Carles Puigdemont. Soler serà nomenat en el càrrec de director general de la Policia aquest dimarts a Govern, després de la dimissió de Batlle, aquest dilluns al matí, i del cessament de Jordi Jané i el nomenament de Joaquim Forn al capdavant d'Interior, divendres passat.


Pere Soler es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha cursat màsters sobre Dret i Transmissions Electròniques de la Universitat de València i sobre Estudis Europeus de la UAB. Ha desenvolupat l'activitat professional com a advocat a Terrassa, on des del 1992 es va establir amb un despatx propi després d'haver exercit de lletrat en altres despatxos i empreses. 

 

També ha estat president del Tribunal Arbitral de Terrassa i ha col·laborat amb el Col·legi d'Advocats d'aquesta ciutat a l'àrea mercantil de l'Escola de Pràctica Jurídica, en l'àmbit del dret civil i mercantil a l'Escola Universitària de Negocis de Caixa Terrassa i amb l'idEC de la UPF.

 

Joaquim Forn va ser nomenat divendres nou conseller d'Interior després del cessament de Jané, que havia decidit fer "un pas al costat", segons va assegurar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de cara al referèndum previst per l'1 d'octubre, juntament amb Neus Munté i Meritxell Ruiz. Aquest dilluns al matí, el nou titular d'Interior s'ha reunit amb Batlle, que li ha presentat la dimissió i Forn l'ha acceptada. Fonts de la policia catalana han atribuït la dimissió a motius polítics. Una de les principals qüestions que hi ha sobre la taula del nou director és el paper dels Mossos en l'1-O. 
Comentaris
XX
Bé!!
Aurembiaix d'Urgell
Si des de Madrid volen controlar els Mossos ho tenen complicat; la línia de comandament està realment ben blindada: Puigdemont (MHP), Junqueres (MHVP), Font (Conseller de Interior), Soler (Direcció General del Mossos), Trapero (Subdirecció Operativa de Policia)..amb aquest equip ara si veig factible prendre el control de ports i aeroport.
mm
Bàsicament el que han de fer és garantir que cap bretol o guàrdia civil toqui la pera els llocs de votació
Pasa
I ara a començar a invenstigar els casos de corrupció de Ciudadanos, PP i PSOE i a fotre a la presó a tots els que s'atreveixin a amenaçar els drets humans com l'Albiol, l'Iceta o l'Arrimadas.
Inadaptado
Democracia a la catalana. Cuándo piensas diferente, te echan. Y de propina, ponen este hooligan separatista al mando de los Mozos de Escuadra. Estaréis contentos eh separatistas..? A mi me daría vergüenza. Cada vez tengo más claro que esto solo se solucionará con la vía militar y con la máxima represión. Debe de haber sangre para que sepáis quien manda
Jprats
Li desitjo fortalesa i seny

envia el comentari