El PDeCAT preveu fer 636 actes pel 'sí' en una campanya que no aturarà encara que rebi pressió judicial

El partit mobilitza més de 900 ciberactivistes i tot el seu capital humà per arribar a tot el territori
La diputada i alcaldessa del PDeCAT Montserrat Candini | JOAN ANTONI GUERRERO

 

El PDeCAT té previst realitzar 636 actes a favor del referèndum durant la campanya, en la qual ha invertit 500.000 euros, i que arrencarà dijous amb un acte conjunt a Tarragona, ha informat la diputada i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. El partit, que preveu coordinar unes 5.000 persones, mobilitzarà tot el seu capital humà, el president Carles Puigdemont i l’expresident Artur Mas, a més de tots els consellers, diputats al Congrés i senadors.

 

Candini ha manifestat que si el partit rep qualsevol requeriment judicial per cancel·lar actes la decisió serà “seguir amb la campanya”. De fet, segons ha comentat, el fet que els Mossos hagin rebut instruccions d’aturar el referèndum, no es preveu que tingui “cap incidència” en la campanya. “Sempre hem dit que el cos dels Mossos no es pot polititzar, no caiguem en el parany d’aquells que els volen utilitzar”, ha afegit.


Candini ha comentat que “estem parlant de democràcia en ple segle XXI i de donar la paraula al poble”. Per la diputada, “la política de la por i de la força correspon més al segle XIX que al XXI”. Ha afegit que el que farà el PDeCAT és complir amb el “compromís amb els nostres conciutadans, que el que volen és poder votar, siguin els del ‘sí’ o els del ‘no’”. Davant la possibilitat de trobar entrebancs judicials Candini ha assenyalat que “ja ens anirem trobant amb circumstàncies”, però ha remarcat que “ha arribat un moment que el que cal sobretot és defensar els valors compromesos amb la ciutadania”.


Canidni ha assenyalat que a l’Estat espanyol s’ha arribat a un nivell de “democràcia absolutament decadent, quan veus situacions em què el PP recorda més als fills del franquisme, que no a la democràcia del segle XXI que tots esperem, un nivell de rigor i fermesa en els paràmetres democràtics que tota societat occidental vol viure”.

 

Durant la campanya el PDeCAT mantindrà algunes iniciatives que va posar en marxa en la precampanya, com un número de Whatsapp des del qual en les darreres setmanes ja s’han respost més de 600 preguntes. El partit compta també amb més de 900 ciberactivistes a les xarxes socials per a fer difusió informativa segmentada.

 

L'actitud d'Ada Colau

 

Pel que fa a la poèmica amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Canini s’ha mostrat sorpresa: “Em sorprèn d’algú que suposadament de la valentia n’ha fet professió”. Candini ha afegit que ara “és un moment per ser valenta” i ha assenyalat que la ciutat de Barcelona ha de tenir molts punts de votació, de manera que ha reclamat a Colau que els ofereixi al Govern de “manera transparent i clara”. “Sorprèn la feblesa i aquesta por, ella que ens ha donat lliçons de valentia, ara és el moment d’actuar”, ha sentenciat Candini.Comentaris

envia el comentari