Pascal lamenta que l'Estat compari el procés amb el 'Brexit' "per desacreditar-lo"

La coordinadora general del PDeCat ha explicat el full de ruta independentista a la London School of Economics
Marta Pascal, a Londres | ACN

 

La coordinadora general del PDeCat, Marta Pascal, ha lamentat que el govern espanyol compari el procés català amb el 'Brexit' "per desacreditar-lo" i ho emmarca en una "operació de desprestigi" cap al moviment independentista. Durant la conferència 'Countdown to Catalonia's Referendum' que ha pronunciat aquest dimecres a la London School of Economics, Pascal ha envejat "el context democràtic" en què es va produir el referèndum del 'Brexit', més enllà del resultat. "Es va poder votar i precisament el que demanem nosaltres és això", ha subratllat Pascal, que ha afirmat que el referèndum d'independència "es pot fer" i que és possible "des de la legalitat catalana".


"La legalitat catalana ens ha de permetre perfectament fer aquest referèndum" ha assegurat Pascal però ha insistit que el PDeCat segueix "assegut a la taula". "Per nosaltres no quedarà la voluntat de poder-nos entendre amb l'Estat espanyol", ha subratllat però ha lamentat "la politització" del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, ha afegit que "és desesperançador veure com l'Estat espanyol segueix pressionant perquè els diputats no puguin fer la seva feina, que és debatre i parlar" i ha traslladat "tot el suport a la mesa del Parlament".

 

Convidada per l'ANC England, Pascal ha lamentat "l'operació de desprestigi del govern espanyol" pel que fa al moviment independentista i ha assegurat que "no és un procés de Catalunya contra Espanya" sinó una oportunitat "per poder donar la veu al poble". Durant la xerrada, que s'ha fet en anglès, Pascal ha assegurat que el referèndum "es pot fer" i que és possible "des de la legalitat catalana". "La via democràtica hi és i ens fa especial il·lusió poder explicar-ho aquí, al bressol de la democràcia", ha assegurat.
 


Pel que fa les declaracions de la diputada de la CUP, Anna Gabriel, assegurant que l'únic que podria frenar la celebració del referèndum seria que l'Estat espanyol amenaces explícitament amb l'ús de la força, Pascal ha recordat que "aquest no és l'estadi actual". "La pantalla on estem ara és que la possibilitat de fer el referèndum existeix" ha subratllat, afegint que "l'ús de la violència és inimaginable en el context actual; des del punt de vista democràtic és una bestiesa molt gran".

 

Reunions amb el món liberal

 

"Hem dedicat el matí a conèixer una mica més com està afectant el Brexit, quina estratègia s'està seguint i quin impacte tindrà sobretot sobre el projecte europeu", ha explicat Pascal abans d'adreçar-se formalment a l'auditori. Pascal, que des del 2015 és vicepresidenta del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE), ha assegurat que s'ha reunit amb el 'think tank' 'Open Europe' i amb diversos representants del món liberal "que miren tot aquest procés amb molt d'interès".Comentaris
Ramon
Ara ja no en tenen prou amb dir-nos nazis. L'altre dia ens van dir que som "com la Lola Flores". Amb aquest in crescendo em veig a venir que acabaran dient-nos espanyols.
Bepo
L'estat, millor, el govern ja no sap amb qui comparar als catalans, tenen el discurs tan obsolet i ranci que fan pudor. Ho sento.

envia el comentari