El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘El País’ diu que Puigdemont és “una vergonya per als catalans” i, per contra, Junqueras, “un exemple de coherència i dignitat”
  • CA

 

 “El president fugit és ara un llast i una vergonya per als catalans, independentistes inclosos. La seva persistent i oportunista tossuderia només pot portar a la paràlisi política i a la continuació de la ruïna econòmica iniciada aquesta tardor, després de les nefastes jornades parlamentàries del 6 i 7 de setembre”, escriu Lluís Bassets, director adjunt del diari El País. L’article, titulat “Irresponsable i frívol Puigdemont”, ataca fins i tot personalment el president a l’exili, de qui diu que proposa “continuar en l’agonia interminable del procés prorrogat infinitament en nom d’un projecte que ja no té ni rumb ni fisonomia i viu només de la seva oposició cada vegada més irracional al sistema constitucional espanyol i al Govern de Rajoy“.

 

El diari madrileny assegura que “el millor que podria fer Puigdemont és deixar de martiritzar els catalans amb les seves ocurrències i propostes ridícules de repúbliques virtuals governades des de les xarxes”. L’alt directiu d’El País fins i tot amenaça amb el manteniment de l’article 155 si Puigdemont és investit: “La restitució absurda que demana en el càrrec que va abandonar amb nocturnitat i traïdoria és el pitjor servei que pot fer a Catalunya, perquè conduiria al manteniment del 155 i impediria per tant la plena recuperació de l’autonomia”

 

Bassets considera que Puigdemont hauria d’haver optat per deixar-se empresonar a Madrid: “Un polític coherent, en lloc de seguir emetent missatges des de Brussel·les, hagués ja tornat a Barcelona i s’hagués preparat a enfrontar-se amb totes les conseqüències a les seves responsabilitats davant la justícia. Des de la nova situació hagués tingut molta més autoritat per demanar el vot d’investidura a la presidència de la que té ara”.

 

En aquest sentit, el director adjunt d’El País acusa Puigdemont de “rivalitat” i de “joc brut” contra Oriol Junqueras “que, per contrast, s’està convertint en exemple de coherència i de dignitat“, afirma Lluís Bassets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa