Óscar Puente: "L'aplicació de l'article 155 és una mesura molt cruenta"

Els catalans Javi López i Meritxell Batet seran secretaris generals adjunts dels grups parlamentaris a Brussel·les i al Congrés
El nou portaveu del PSOE, Óscar Puente, en la seva primera roda de premsa | Joan Guirado

 

La nova executiva del PSOE ja s'ha posat a treballar. Aquest matí s'ha reunit per primer cop a la seu socialista de Ferraz, en una trobada que segons el nou portaveu del partit, Óscar Puente, durarà fins a la tarda. Puente, alcalde de Valladolid i des d'avui cara visible del PSOE, ha reivindicat que avui, "ser militant del PSOE és més útil que mai". El portaveu ha fet una crida a la ciutadania perquè es faci militant del partit "com ho han fet moltes persones en els últims mesos" assegurant "que la gent que vingui al PSOE tingui clar que aquí ara s'obre una etapa on es tindran en compte els mèrits i les capacitats". El batlle de Valladolid ha recordat també que la nova executiva té un marcat caràcter municipalista.

 

El portaveu socialista s'ha allunyat de les declaracions, ahir, de l'exdirigent Alfonso Guerra demanant l'aplicació de l'article 155 a Catalunya assegurant que és una decisió molt "cruent". Puente deixa clar que "és una opinió personal d'Alfonso Guerra a la que no vull anar més enllà", i reitera que el nou PSOE "espera solucions menys cruentes perquè això no passi". Malgrat que l'article 155 formi part de la Constitució, Puente opina que seria "una decisió molt dolenta, ja que suposaria suspendre l'autonomia de Catalunya". En aquest punt, els socialistes reclamen "un punt intermedi entre el rupturisme dels independentistes i l'immobilisme del PP".

 

Óscar Puente ha reclamat una trobada entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el nou líder del PSOE. Sobre trobades, el portaveu també explicat que després de la reunió de demà amb el grup parlamentari, Sánchez començarà a trobar-se amb la resta de partits de l'oposició per obrir un espai de diàleg per abordar el futur del govern espanyol. No obstant això, Puente recorda que "el PSOE dialogarà el diàleg i buscarà una entesa amb qui volen marxar de l'Estat perquè es quedin, però no pot recolzar un govern d'Espanya en aquests partits". Des del PSOE defensen que "són possibles els acords en la regeneració, les polítiques socials i altres àmbits entre Podemos i Ciutadans" motiu pel qual "treballarem per aixecar els vetos". Puente ha explicat que "la taula de diàleg serà oberta" i que "qui vulgui es podrà aixecar i marxar o incorporar-s'hi". El portaveu socialista creu que "renunciar que Ciutadans ajudi al canvi és donar la batalla per perduda, i nosaltres no la donarem per perduda".

 

Des del PSOE han respost les paraules que aquest matí els ha dedicat Mariano Rajoy, demanant reduir la crispació, i li demanen que "actuï ell per reduir aquesta crispació, cessant ministres reprovats".


Robles al Congrés, Gil al Senat i Garcia a Europa

 

La diputada Margarita Robles, número dos de Sánchez en les darreres eleccions, serà la nova portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats. Robles, que no és militant del PSOE i ha estat fins fa poc membre de la carrera judicial -ara en excedència-, és una de les diputades que va votar no a la investidura de Mariano Rajoy. El de Robles és un perfil més aviat baix, per no fer ombra al nou secretari general que no compta amb escó a l'hemicicle. Robles estarà acompanyada de la vicesecretaria Adriana Lastra com a portaveu adjunta i Rafael Simancas com a secretari general del grup socialista. La catalana Meritxell Batet, serà una de les quatre secretaries generals adjuntes.

 

Ander Gil serà el nou portaveu socialista al Senat, mentre que l'asturiana Luisa Carcedo en serà la secretaria general, en una estructura que passa de sis a quatre membres. L'eurodiputada i responsable d'acció internacional del nou PSOE, Iratxe García, serà la veu dels socialistes espanyols a les institucions europees. L'eurodiputat català Javi López, serà el secretari general adjunt de l'Eurogrup.
Comentaris
Cristopher
Aplicar el 155 és esencialment estúpid! No serveix de res més que acabar d'enrredar la troca. A més és impossible d'aplicar a la pràctica. I ho saben a Madrid. Politica de la por, senzillament. estan perduts...i ho saben!
0
Nada nuevo en el horizonte
Los engaña bobos, ni estado federal ..imposible 2/3 del Congreso lo apruebe ? Y devolveran la mayoria de impuestoz q genera Catalunya..ahora sole vemos el 60% de lo nuestro, en teoria y pagan como el peor de los morosos... nacion de naciones...dios mio... Una nacion es una nacion, y se respetan de igual a igual... nada que todavia hay ilusos ...CAT sera una repubica moderna, industrial, respetuosa y generosa con sus ciudadanos..y no para pagar las fiestas de estos chupopteros
0
fu man txu
Espanya no te collons per a aplicar l´article 155 de la constitucion del pais vei. Si ho fan, els catalans acollonits ens quedarem a casa i ells guanyaran, hehehehehehehehe espero que ningu s´ho hagi cregut, hahahahahahaha
1
davidas
ja esteu trigant,si us plau proveu d'aplicar-lo dema,el 155.a les tres hores dui que te crio...i olé
0
Adeu espanya visca la Republica Catalana
0
Colaboracionista
A ver si conseguimo jaserno con argún sentimillo de Cataluña.De lo perdio saca lo que pueas.
1
Pepo
Quan ho facin, la aplaudireu igual. El que heu de demanar-vos és quines conseqüències tindrà tot plegat per España. Quant en tingueu el resultat, es farà més difícil que ho porteu fins el final.
0
Catalunya
Que li donin al botó i sabran el que es bo.
0
Mereixeu perdre Catalunya, amb aquesta mental·litat cojonuda i prepotent.
Segueixen perdent temps obsessionats amb que no marxi Catalunya, erren i equivoquen el camí, a Catalunya una majoria ja em dit que volem referèndum i aplicar els resultats, Espanya hi guanyaria molt més i es guanyaria simpaties, si no fes de Pare emprenyat que no deixa marxar als fills, perquè els fills tard o d'hora acabaran marxant, per tant millor parlar, negociar i posar-se d'acord..
0
un senyor antic
Ja han perdut Catalunya, i més que perdran per xulos i fanfarrons.
0

envia el comentari