Ofensiva contra Catalunya a la premsa de la caverna el dia abans de la Diada

'ABC': "Catalunya rep un 7% més que Madrid". 'La Razón': "Rajoy ratificarà per carta a Mas que no permetrà la consulta". 'El Mundo': "Mas es vanta que superarà a Luther King amb la seva cadena".

El dia abans de la Diada i la 'Via Catalana', la premsa de la caverna ha decidit carregar en bloc contra Catalunya. Tant l’‘ABC, ‘La Razón’, ‘El Mundo’ i ‘La Gaceta’ porten Catalunya a la portada, amb diferents enfocs. El primer d’aquests diaris ocupa pràcticament tota la primera plana amb una guardiola agafada per una mà amb la bandera catalana, i d’altra banda una mà amb la bandera de Madrid posant un euro dintre de la guardiola, i el titular resa: “Catalunya rep un 7% més que Madrid”. I continua: “La veritat que Mas no vol veure. L’Estat destina 2.627 euros a cada català, un 20,64% més que a un valencià”.

El diari espanyolista també dedica al tema català una pàgina interior argumentant que “la propaganda independentista està 24 hores a la graella de TV3”. Però l’ofensiva no acaba aquí, el diari també li dedica l’editorial, titulada: “Mas: mentides d’ahir, mentides d’avui”.

Per la seva banda, el diari ‘La Razón’, adverteix a la portada que el president espanyol, Mariano Rajoy, ratificarà per carta a Artur Mas després de la Diada “que no permetrà la consulta”, i assegura que utilitzarà arguments jurídics per denegar la petició del president català. A més, critica que “els organitzadors de la cadena humana demanen en un manual no dissoldre’s fins que passi un fotògraf”.

‘El Mundo’ també porta en la portada d’avui el tema català. En aquest cas però el diari dirigit per Pedro J. Ramírez es refereix a Artur Mas: “Mas es vanta que superarà a Luther King amb la seva cadena. Presumeix que “en un país més petit” reunirà “a molts més” dels que van participar a la marxa del ‘I have a Dream’ a Washington”. I en les pàgines interiors publica un article d’Enric González titulat: “Catalunya, aquella triple frustració”.

En darrer lloc, ‘La Gaceta’ publica a la portada el dibuix del conegut com a ‘burro català’, i a sota s’hi pot llegir: “Xavier Trias / Alcalde de Barcelona (CiU)”. El diari cita la frase de l’alcalde de la capital catalana, qui ahir va dir que “només Barcelona podria haver competit amb Tòquio i Istanbul”. A més, el mitjà espanyolista afegeix: “Olímpic menyspreu del regidor de la ciutat comtal a la candidatura de Madrid, CDC, el partit d’Artur Mas, aposta per una declaració unilateral d’independència hores abans de la celebració de la Diada”.
Comentaris

envia el comentari