Neix una plataforma per unir els constitucionalistes contra l'independentisme

La plataforma Concordia Cívica està liderada per la catedràtica de Dret Constitucional lleidatana Teresa Freixes

 

Un grup de persones liderades per la catedràtica de Dret Constitucional lleidatana Teresa Freixes ha impulsat la plataforma Concordia Cívica amb l'objectiu d'unir partits i entitats constitucionalistes per fer front comú a l'independentisme a Catalunya des d'una perspectiva cívica i no partidista.

 

Fonts pròximes a l'entitat han explicat a Europa Press que la iniciativa es presentarà previsiblement el dijous 19 de gener a les 19 hores a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) en un acte al qual s'han convidat representants de PP, PSOE, C's i PSC, així com de diverses entitats, sindicats i associacions.

 

La nova plataforma cívica considera que el Govern "ha trepitjat l'accelerador fugint cap endavant, governant sectàriament i no per a tots els catalans, posant en risc la convivència i els drets" dels ciutadans.


Aquest fenomen ha estat contrarestat amb "civisme, contenció i 'fair play'" pels constitucionalistes catalans, una actitud de perfil baix que s'ha interpretat com un signe de debilitat i concessió a la inevitabilitat de la independència de Catalunya, afegeix.

 

"Tot i això, de manera gradual i emergent, la societat civil s'ha anat reagrupant al voltant de la creença ferma que el que ens uneix és més i millor que el que ens separa", i partint d'aquest convenciment, la nova plataforma considera que correspon a la ciutadania restaurar el teixit social català que els independentistes han empobrit a propòsit.
Comentaris
rww
Ara dels anticaalans corruptes en diuen constitucionalistes? xDDD Lladres, ho teniu clar. Catalunya ja és independent. 20
7
Joan
Segur que és diu Teresa Freixes? No serà pas, Teresa Areces?
8
2017
Bo, quants de grupuscles unionistes han aparegut darrerament? I el "think tank" de Borrell, Carreres i Piquer? Tindran tant de succés com SCC a la qual eurodiputats espanyols la varen triar per a un "premi" quan encara no feia 4 mesos que l'havien "fundat"? I d'"Empresaris de Catalunya" algú en sap quelcom?
5
Karlus
Ja en temim prou de franquistes, fora aquests botiflers
8
el gato en el tejado de Junqueras
Seguro que a estos no les cae la subvención de la Gene
117
Ramon
Tota iniciativa que pretengui evitar la llibertat de Catalunya hauria d'evitar dir-se "constitucionalista" perquè, òbviament, qualsevol acord hauria de ser plurinacional amb tot el que això comporta i per tant incompatible amb la constitució del 78. I també hauria d'evitar dir-se "think tank", més que res perquè els militars espanyols deuen ser tan negats amb l'anglès com la resta dels seus compatriotes i vés que no ho malentenguessin.
70
Ramon
Wake up, Karlus! Que som al 2017, homen! Que el franquisme ja fa dècades que va acabar-se! El que no s'ha acabat, desgraciadament, és el sotmetiment de la nostra nació a Espanya. Sotmetiment que ve de moltíssim abans del franquisme i que ha continuat vigent el mig segle posterior. Lluitem contra Espanya, saps?, no contra un règim espanyol concret dels anys del cuplet.
67
Homeeeee!
Em sembla que qui governa sectariament son los gobiernos de caspaÑa que ho fan pensant amb els seus votants i dilapidant els recursos a tot arreu menys a Catalunya qu'es el territori que més n'aporta: AVEs i estacions sense passatgers, aeroports sense avions, funcionariat sobredimensionat i/o duplicat, opacitat,... en resum, tot un exemple de democracia orgánica! ADEU, ELS CATALANS MARXEM!
4
deja vu
o que curios! i jo que pensava que ja tenien una plataforma per aixo anomenada societat civil catalana!. Encara m'hen recordo de la Camacho anant a manifestar-se a placa Catalunya amb 4 gats i els de SCC dient que ara per fi els unionistes tenien una plataforma on arreplagarse. A quina records! com a canviat el mon desde alhesores, pero per el que sembla segueixen fent servir el "civil" de guardia civil en el seu nom. Es veu que es lo important.
2
Doncs...
si arreplegueu tanta gent com a la mani a BCN a favor de la Constitució (aprox. 300 persones) la diversió està assegurada! Clar que si llogueu autobusos des del bar "El Cerdito Feliz" de Sòria doncs sí que haurà més gent, però no serà pas de Catalunya, i amb això el que fareu serà enganyar a la gent, la qual cosa no m'estranayaria coneixent el pal del que aneu els nacionalistes epañóles.
2
Visca la REPUBLICA CATALANA
3
ForaBotiflers
Consitucionalistes es que estàs a favor de la constitució? Per tant d'espanya i la corrupció. Un sistema caduc que no funciona ni ha funcionat mai.
3
Trudel
Talibanes de la constitución española. Creen que la constitución española és algo así como una biblia o un coran. Panda de fanáticos.
4
paletos
jajajajaja com que SCC ha fracassat ara proven sort amb això...
2
Arnau Bajoca
Però si ja tenen Suciedad Senil! Ara creen Conrabia Tísica! (Per cert, algú se'n recorda de Liebres e Iguanas?)
3
Maria
"governant sectàriament i no per a tots els catalans, posant en risc la convivència i els drets" dels ciutadans." Com gosen dir aquestes paraules???
2
Ramon
Merda, el primer post no és perfecte!
26
Ramon
Té dues errades. No una, no. Dues!
30
Tura
Ja m'he perdut! Que no hi ha SCC, Moviment 12 d'Octubre, tots els fatxes q es concentren el 12-O a Barecelona, més el PP, Ciudadanos i el PSOE x impulsar l'anticatalinsme? per no parlar de la pressió q el govern estatal exerceix sobre les institucions catalanes, més les pressions dels respectius partits polítics des de Madrid, més plataformes com Libres e Iguales q han fitxat un nobel com V. Llosa per fer-nos front! Que no han tingut prou i encara necessiten + crear + andròmines x fer-nos front?
2
JUDAS PRIEST.
La FAES té un munt de calés. Mira que arriba a muntar plataformes.
1
Tan parlar de la Constitució
.......si tan segurs estan perquè no la posen novament a votació?
3
Pere
No els agrada que els diguin unionistes, per tant jo els anomenare sempre unioniste i no pas constitucionalistes.
2
Ricardo
Viendo los comentarios ya veo que es un exito la iniciativa. Lo que no se si es necesaria viendo como poco a poco van a ir siendo inhabilitados todos los golpistas independentistas
69
jot
Teresa Freixes catadràtica de Dret Constitucional,no és cap palurda,el què la fa, mes mala persona,perque sap el que'm patit els catalans,sap la nostre historia i,ara vol aglutinar gent per tornar ha fer-nos mal;vaja mal parida.
1
jot
Ricardo,Ricardito..dona-li la volta al món què ho veus al revés.
0
Jordi Estelada
Més q unionistes són UNIÒPATES aquests constipacionalistes nazionalistes caspanyols!
1
FReixes al Constitucional del Atado y bien Atado
aquesta solterona franquista TEresa Freixes de Franco, va restreta, té un odi visceral contra tot el mon, i es una llufan nazional.socialista descomunal. Aquesta dona tonteta, empollona i curtetat es refugia en les seva malvats per continuar visquen, malgrat un caracter de psiquiatra, i que soluciona predicant l'odi als catalans i a Catalunya. Freixas de Franco al Constitucional, por amor a la constitucion i a Franco, el redactor real de la constitucion de miliitares franquistas
1
Ricardo
Poco a poco pero sin pausa iremos poniendo las cosas en su sitio, y lograremos revertir esta penosa democracia en un régimen joseantoniano, por la Gracia de Dios. Arriba España!
52
perfecte!
Ja fan campanya pel no. Saben que el referèndum es inevitable, i tenen por.
0
Jac
En ves de paraules buides, fets , aquest es el seu problema que no aporten res solament xarrameca , diguin que faran per que els catalans estiguem mes be etc i si us plau "civisme, contenció i 'fair play'" per part seva ja es riures de tots nosaltres a la cara .
0
Quico
Haurien de convidar els amics de Plataforma x Catalunya. També estan per aquest tema.
0
perduts i espantats
La colla de fatxes, unionistes i nacionalistes espanyols. Ja no saben que dir ni que fer per evitar el que ja no es evitable. Una altre plataforma que fracassarà com han fracassats la resta: Som a Temps, SCC, 12 d'octubre, PP a Catalunya, PSC, PXC...
0
jaume
Com a independentista em sembla una bona notícia, com m'ho sembla que en Piqué, Borrell i Carreras vulguin formar un Think tank per, formar un moviment democràtic a favor del no. És bo i ens ajuda que ells s'organitzin bé i en facin campanya, amb el nostre respecte. Que ens ajudin a demostrar que com a catalans som demòcrats i tots iguals, i que si guanya el no, s'acatarà (sempre que els que ens tutelen juguin net)
0
Sobira
Constitucionalisme espanyol=prorroga dels decrets lleis franquistes i el decret de nova planta PP-Cs son la ultradreta espanyola PSOE podem el nacional-socialisme espanyol no mes tenen diners per fer terrorisme d estat i anar contra la democràcia i les urnes dui i marxem Espanya no ens fa falta per res
0
Leyla
I van... Ja hem perdut el compte de la quantitat de 'plataformes' dependentistes que en aquest món es fan i es desfan... Vinga, ara els 4 gats de sempre amb la Freixas. Acabaran marejats de tant anar amunt i avall, rotllo timbaler del Bruc. Però 2 i 2 sempre seran 4. No cal ser catedràtic de dret constitucional per sumar.
0
ELISENDA DE MONCADA
per a Jaume:Els catalans sempre hem sigut i som demòcrates,i hem escoltat als altres , i els hem respectat, no espot dir el mateix d'aquesta colla d'espanyolistes rancis,que quan no tenen arguments raonables (xcasi mai en tenen acaben amb l'insult , l'amenaça i altres floretes semblants,respecte al jugar net, sempre ho hem fet nosaltres,aixi en ha anat, EN JUGAR BRUT, ELLS SON UNS ARTISTES:FERNANDEZ-DIAZ, DE ALFONSO,"LA OPERACIÓN CATALUÑA.ELS COMPTES A ANDORRA INEXISTENS DEL MAS I DEL TRIAS..ETC
0
Joan
M'agradaria que m'expliquessin mol bé això de que el que ens uneix és més i millor que el que ens separa.Que no em diguin que ser espanyol és una cosa sublim que no te "parangón" a la terra.
0
És la manera de rebre diners
de l'estat i d'empresaris i banques catalonòfobes. Ja han vist que bé els hi va als de ssc... doncs a copiar el model
0
Pepbcn
Perdo!!! Aquesta gent S'han llegit el punt aquell de la seva constitució que en sembla que diu: No se que del derecho de un trabajo y algo de una vivienda"""Perdo em dol intentar recordar una constitució que JO,no vaig votar. Aquesta gent dura el que dura dura""" del 12 d'octubre fins el 12 d'octubre,segons omplin la plaça Catalunya..
0
Jordi Comasobirana
Pepbcn: aquests no omplen la plaça Catalunya , què més voldrien! Ni el pati del darrera de casa meua que té 30m quadrats, hahaha
0
L'inevitable
Els paisos amb tradició supremacista sempre neguen i prohibeixen a les seves constitucions la independència dels dominats o depenents. Això, però, mai a la història ha impedit la independència de cap poble que s'hi hagi posat amb decisió, persistentment i majoritària a batallar pel seu dret inalienable d'autodeterminació i d'independència. El s. XX ha estat un dels segles amb més processos d'independència i de proclamació de nous estats, a partir d'estats amb constitucions que ho prohibien!
0
ELISENDA DEMONCADA
Jo crec que es al reves: es mes el que ens separa que el que ens uneix. DICTADORS :VOLEN QUE SEGUIM LLIGATS A ESPANYA,SI O SI,nosaltres DEMOCRATES:ELS HI OBRIM LA PORTA SI VOLEM MARXAR, no els obliguem a quedar-se.CONVIVÈNCIA:SON ELLS ELS QUE VAN MINAT-LA TIRANT LA PEDRA I AMAGANT LA MÀ,NOSALTRES SEMPRE HEM SIGUT PAIS D'ACOLLIDA,SEGUR QUE MOLTS D'ELLS VAN HAVER DE MARXAR DE CASA SEVA I VAN VENIR A CASA NOSTRA, ON HAN MILLORAT EL SEU NIVELL DE VIDA.DRETS EN TENIM TOTS, NO NOMES ELLS,
0
Xavier
Els Freixes dels qui parlem es familia pepera de tota la vida. Encara que de freixes 'hi ha molts.
0
Eudald de Brugada
Tenen dret a fundar tantes associacions com vulguin. I si no saben on anar-se a manifestar els cedeixo el rebedor de casa- L'ascensor es petit. Hauran de fer un parell de viatges.
0
francesc de sants
poden fer l que vulguin, pró l'indepndencia dl nostra pais no ho podran aturar, per molt que diguin, la llastima es que els enemigs de Catalunya están a casa nostra, deu ser per l'auto odi o per que son botiflres, pro malgrat aquest traidors líndependencia no la tura ningú.
0

envia el comentari