Neix el nou partit de l'entorn de Duran amb l'objectiu de recollir "la millor tradició del catalanisme"

Fèlix Riera, Salvadó Sedó i Montse Surroca són alguns dels signants de la declaració fundacional d'Units per avançar
Acte de presentació d''Units per avançar' | EP

 

El nou partit de l'entorn de l'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida s'ha presentat aquest dilluns sota el nom 'Units per avançar' i amb l'objectiu de recollir "el millor del catalanisme polític, del centre polític, de l'esperit federalista europeu i del pensament polític humanista socialcristià". La declaració fundacional de la nova formació aposta perquè el reconeixement de Catalunya com a nació estigui reconegut a la Constitució atorgant "plenes competències" en llengua, cultura i educació. El nou partit defensa que els problemes s'han de solucionar en el marc de l'Estat i aposta per una "implicació desacomplexada en la política espanyola". El professor d'ESADE Carles Losada és el portaveu dels 27 signants de la declaració, entre els quals destaquen l'exdirector de Catalunya Ràdio i de Grup 62, Fèlix Riera, l'exeurodiputat Salvadó Sedó i l'exdiputada al Congrés i exresponsable de comunicació en l'última etapa d'UDC, Montse Surroca.


Units per avançar es defineix com un partit que reclama a l'Estat respecte i reconeixement per a la realitat de Catalunya, que considera com a nació amb arrels històriques, culturals i lingüístiques. Un reconeixement que, segons defensa la declaració fundacional, ha d'estar garantit constitucionalment en un marc de "competències plenes en allò que configura la personalitat nacional: llengua, cultura i educació".

 

"Recollint la millor tradició del catalanisme polític, apostem per una implicació desacomplexada en la política espanyola, alhora que assumim la unitat d'Europa com a marc polític i institucional supraestatal irrenunciable", assegura la declaració.


Davant el context polític actual, el nou partit aposta pel diàleg i consens tant dins de Catalunya com amb la resta de la societat espanyola. I estableix que treballarà perquè "qualsevol decisió que afecti Catalunya sigui factible, acordada i emparada en la legalitat, de manera que no comporti perjudicis per a les persones ni per a la nostra societat". El partit reclama un sistema de finançament "el més just i eficaç possible" i es defineix com un "espai inclusiu amb una visió humanista, catalanista i europeista".

 

Entre els 27 signants de la declaració fundacional destaca l'exdirector de Catalunya Ràdio i de l'editorial Grup 62, Fèlix Riera, l'exeurodiputat al Parlament Europeu, Salvado Sedó, l'exdiputada i responsable de comunicació en la darrera etapa d'UDC, Montse Surroca, l'exdiputada al Parlament i al Congrés, Conxita Tarruella, el professor universitari Carles Torrecilla i l'exsecretari general de la USOC Josep Barceló. Comentaris
Joan Jaume
El veritable títol era: Neix el nou partit de l'entorn de Duran amb l'objectiu de recollir "la millor traïció del catalanisme"
2
Cualnes este catalanismo tradicional
Poner el culo .... q se queden nuestros impuestos ?? Ultimas balanzas fiscales 10000 millones y mas retocadas que la cara del Berlusconi,se van a las Españas a ponerlo, yo ya me he cansado.... Que se paguen sus fiestas q en la nueva CAT Republic si sale SI (voto primero) ya nos espabilaremos....
0
fu man txu
Duran anyora el Palace, els esmorzars de 30 euros i es capas de montar el que calgui per a poder pagar el deute d´Unio. Si monta un puticlub li sortiran millor els numeros i sera mes coherent.......
0
Francesc Oto
La millor tradició del victimisme
0
Colla de miserables!
Ja està tot dit
0
pobrecito mío...
... o estás de baja, o estás de vacaciones o te han echao por tontorrón. Que tienes esto como un solar, chavalote
0
Ramon
La millor tradició del catalanisme ha estat precisament proposar- se el màxim factible en cada moment. La independència no tocava. Però ara sí, que toca.
5
Ramonet
"Treballarà"?No crec que treballi gaire perquè són quatre gats i als bancs ja no els tornen a enredar.A no ser que dels fons reservats....
1
Lladres
PAGUEU EL DEUTE, COLLA DE LLADRES!!!
0
Observer
Lo más alucinante es que si esta gente se presenta a unas elecciones, aunque no saquen nada (que no sacarán ningun escaño), aun habrá gente que les dará el voto !!!!! Increible como alguien en su sano juicio puede lanzar su voto por el fregadero.
1
MARXEM JA
Enèsim intent de la oligarquia espanyola de crear un partit que es faci passar per catalanista amb l'objectiu de robar vots al bloc independentista. I com sempre, els comptes clars, com es finança?. Està tot dit.
0
Carles
Jo diria que els nous partits que no estan a favor de la independencia no tenen res a rascar, perque la "tercera via" es la menys possible i, per tant, es un vot no util. Justament per aixo, en Duran i el seu partit va desapareixer. Que no ho sabeu aixo?
0
molt bé !!
Lladres VASCOS !! PAGUEU-SE EL CUPO, COLLA DE LLADRES!!!
45
Rafa
Encara hi haurà rucs que votaran a tots aquests penques.
0
Josep
Quants eufemismes per no dir BOTIFLERS.
0
JEN
...Botiflerisme de dretes, com els Comuns botiflerisme d'esquerres, la mateixa merda!
0
davidas
operación Catalunya,aquest fan la pinsà amb els comuneros,per veure si podem derrotar l'independentisme
0
jordi
Jo diria del cagatisme i botiflerisme.
0
Sobira
Ostres sense pagar el deute d unió fa un altre partit el corrupte del cerillo duran vol Catalunya sotmesa als espanyols duran botifler ves a Madrid i fes el nou partit a Catalunya ja no tens res a fer
0
vaja
Pfffff, aquests no se on han estat els ultims anys
0
"la millor tradició del catalanisme" ???
Es refereix al peix al coba? A baixar-se els pantalons a Madrid a canvi de viure al Palace? al 3%? A la puta i la Ramoneta? ...
0
Botiflers
L ultim cartutx del CNI, pagar una ronda a aquesta colla de botiflers a veure si despisten algun vot independentista.
0
Duranejant
Quina colla de poca-penes. Els fabricants de pantalons s arruien amb aquests diables. No en porten
0
Una cosa
Voliau dir la millor trició del catalanisme, oi?
1
Ramon
En Jen afirma que Duran i Podem són "la mateixa merda". Hi discrepo. Sòn merdes diferents. La segona és sucursalista. La segona inclou Iniciativa! La segona no té equivalents ideològics en les democràcies, però sí en les satrapies bolivarianes. La segona merda és molt més... pudent.
8
PUPA
Això és aquest partit nou "Partit Unit per Avançar. PUPA. UNITS PER ON, DURAN?
1
Visca la nova Republica Catalana
0
Capsigrany
El millor client del Palace.
0
Albaert
Tinc la sensaciò que estan finançats pel PP o fins i tot pel CNI
0
Vicenç Ramoneda
Neix nou nou partit? No serà Unió que ha canviat de nom i res mes? Els absolutistes cada cop mes dividits. Aviat hi haurà més partits absolutistes que persones que els votin!
0
El teixit empresarial es capdalt per fer un nou Estat... i la dreta ofereix el mateix producte amb diferentes marques...
Un fenomen nou a Catalunya, que fins ara era patrimoni de l'esquerra, com més ens acostem al referèndum i a la molt possible Independencia, surten partidets de dretes "catalanistas-unionistes" com xampinyóns,..amb un punt en comú en tots ells, anar contra l'independentisme i romandre dins Espanya, diferentes marquès per vendre millor el producte, Units de Duran, Lliures de Teixidor i Cima i Nova Convergència de Germà Gordó, algun més d'aquì fins el 1 d'Octubre?, l'objectiu son els empresaris.
0
Inde
Lo mejor del catalanismo debe ser para El , la sumisión y la entrega . Menudo partido ,más de lo mismo.
0
PEP
Ja poden fer una provisió de fons per pagar el deute o pot-ser per fer aquest nou partit ja li han pagat el deute d'unió els seus amics de les altes esferes politíques de Madrid
0
Sergi
UF !! I amb el Carlos Losada Marrodan (la ignorancia es muy Losada o donde las Marrodan las marrotoman). Amb aquest venedor de fum que va fer carrera ocupant alts càrrecs de la Generalitat. No gràcies. Aquest partit neix mort. RIP.
0
joana
Que dirigents d'aquest partit siguin les persones que van votar l'expulsió i obrir expedients disciplinaris de dirigents d'Unió per pensar diferent...ja m'ho diu tot!!! primer que paguin el deute!
0
Peret
Units per anar a cagar a la via. Amb PZC , Ciudad-anos, PPazis i Colaudemos fins la victoria final 'espanya
0
Ja els coneixem, prou que els coneixem, massa!
La millor tradició d'aquesta gent és la baixada de pantalons, trair la pàtria per un plat de mongetes, riure totes les gràcies a l'amo espanyol, no sigui que s'enfadi, hablar en ehpañó pa que mentiendan...
0
DURAN I CIA
representen la millor tradició del BOTIFLERISME català! El de l'hotel Palace...que deia que amb un salari de mestre no podria viure! Fastigós...Hi havia molts rumors sobre les seves "andanzas puteras" a Madrid! Tot un senyor catòlic! Ah, ah, ah. Fals com Judes en tots els sentits! Qui el voti no té un dit de front!
0
Operació Catalunya a tot gas
Neix el nou partit de l'entorn de Duran amb l'objectiu de recollir "la millor tradició del catalanisme" LLEPA amb els seus amos de Madrid: Un altre peó de l'operació Catalunya. (C'S, SCC,CSQP, Lliures+Puente Aereo,..........)
0
sebastià
Si serà bo aquest partit, que fins i tot li agrada a Garcia Flabiol...
0
botiflerandia
...abaixar els pantalons i poner la vaselina caliente....
0
trucafort
La millor tradiciódel botiflerisme. Lluny d'espanya i dels botiflers. Visca la república catalana
0
botiflers everywhere
sou uns botiflers
0
josep
Quina colla de botiflers i traidors sou la vergonya de Catalunya, primer pagueu el deute multimilionari !! |venuts a Espanya, vergonya caballers vergonya !!
0

envia el comentari