Mor Jacint Borràs als 84 anys

Va ser un dels fundadors de Convergència i directiu del Barça en les èpoques d'Agustí Montal i Joan Laporta
El president de CDC, Jacint Borràs | ACN

Jacint Borràs, un dels històrics polítics de Catalunya, ha mort aquest dimarts a l'edat de 84 anys. Fou un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya el 17 de novembre del 1974 -encara n'era president- i directiu del Barça en les èpoques d'Agustí Montal i Joan Laporta. Jacint Borràs també era el pare de la Consellera de Governació, Meritxell Borràs.


El català fou escollit l'any 2016 per pilotar el partit en la seva fase d'"hivernació", en la qual va deixar de tenir activitat política i va passar tot el pes al nou Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT). Convergència, però, encara avui té estructura jurídica i ha estat presidit fins aquest dimarts pel mateix Borràs.

 

Les seves dues grans passions foren la política i l'esport, concretament el Barça, al qual va poder servir des de les juntes directives nacionalistes d'Agustí Montal (1969-1978) i de Joan Laporta (2003-2010), amb qui va compartir els darrers tres anys del mandat, des del 2007. Juntament amb els directius de la darrera etapa presidida per l'advocat, Jacint Borràs va ser demandat per la junta directiva de Sandro Rosell en el procés d'Acció de Responsabilitat que ha acabat amb una sentència favorable a Laporta i als seus companys.




Comentaris

envia el comentari