Mireia Vehí, sobre el reforç de la Guàrdia Civil al Prat: "És una acció d'esquirolatge"

La diputada cupaire critica el requeriment del Govern als treballadors per celebrar una nova assemblea
La diputada de la CUP Mireia Vehí | ACN

 

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha assegurat aquest dissabte que el reforç de la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat anunciat pel Ministeri de Foment "és una acció d'esquirolatge" i ha advertit que si el cos policial assumeix les tasques dels vigilants dels controls de seguretat "estarà incorrent en un delicte". En una entrevista a Rac1, Vehí també ha carregat contra el requeriment que la Generalitat va enviar ahir divendres al comitè de vaga exigint una nova assemblea de treballadors on només s'hi voti la proposta d'acord plantejada per la Generalitat. "El Govern no pot dir als treballadors què han de votar i què no. Ells poden votar tantes vegades com els doni la gana i el Govern no pot influir en una assemblea legítima", ha etzibat.


A parer de la diputada cupaire, la posició que han adoptat la Generalitat i l'estat espanyol durant les últimes hores per resoldre el conflicte laboral dels vigilants de seguretat de l'aeroport "està creuant uns límits que només van dirigits a pressionar i a posar entre l'espasa i la paret una assemblea legítima de treballadors". Vehí considera que el requeriment per fer una nova assemblea i l'avís de dictar un laude d'arbitratge obligatori significa "creuar una línia infranquejable des de la perspectiva dels drets laborals".
 

Després de gairebé tres setmanes de conflicte laboral entre els vigilants dels controls de seguretat del Prat i la direcció de l'empresa Eulen, Mireia Vehí sosté que l'origen de tota aquesta situació és "la privatització dels serveis públics". "Quan hi ha el concurs d'adjudicació, el Ministeri de Foment no fa res per a què Eulen no el guanyi, tot i saber que el concurs va a la baixa, a costa dels drets dels treballadors", ha reblat.
Comentaris
Karlus
Completament d'acord, pero cal fer fora els ocupants i que la Generalitat en sigui el gestor
Pepo
No seran només esquirols. El delicte rau en que finalment s´han fet forts a la primera plataforma de transport del País, l´aeroport d´El Prat. Aquesta infraestructura controla els nostres moviments amb l´exterior i una part important de la projecció i creixement de l´economia. És una de les darreres bales que els queda, per tal de gestionar el post 1-O i crear un relat de derrota per a CAT. Es faran inexpugnables i l´haurem de reconquerir. Ja veurem com. El mal està fet. Bona feina EULEN.
Pep
Aquesta nena està un xic "penjada" amb els drets.... Que no en tenen també de drets els usuaris que perden vols, enllaços i sobre tot TEMPS DE LA SEVA VIDA i de les seves vacances per 50 euros de més al més de uns "treballadors" que tenen el poder de fotra als altres?...
anna
Està molt bé que protesti contra l'estat espanyol al que fa temps se l'hi veu venir la "maniobra" per augmentar els guardiacivils al Prat, però anar contra la mediació de la Generalitat i tenir la barra de dir que va contra la llei? Quina llei recolza que uns quants treballadors que tenen la potestat de amargar la vida a la gent que va de vacances o va per necessitat al aeroport tingui barra lliure per fer-ho?
Moi
Ya sabes lo que dijo Herodes...
Fat Boy
Quan el feixisme i la GC apunten al cor de la independencia amb una vaga, la cup es mira la vaga i la GC.
De nena res. Ni una engruna d'innocència infantil
Un cervellet sense matisos, potser si. Ja ho tenen això les sectes. Es ratllen i no veuen més enllà dels seus tòpics. Res de dolent si no volguessin fer-ho empassar a la resta de la societat. Quina llauna haver de suportar la insistència!
Més coses de la CUP
La Generalitat fa de mediadora i després el comitè de vaga d´Eulen no la presenta a votació i aquesta sra. ho troba normal? que la presentin i votin NO si volen , ara el normal és presentar-la , ara ja se sap la CUP sempre a la contra.

envia el comentari