Més de la meitat dels catalans, a favor de votar l'1-O tot i la prohibició de l'Estat

És l'opció preferida pels votants de les forces sobiranistes i del 62% dels simpatitzants de Podem

 

Els encausats pel 9N, acompanyats per ciutadans i polítics fins al TSJC el 6F | Jordi Borràs

 

Un 53,3% dels catalans voldrien votar en el referèndum de l'1-O i fer cas omís de la prohibició de l'Estat, mentre que un 31,7% acceptarien la prohibició i preferirien no fer el referèndum sinó hi ha autorització del govern espanyol i un 12,8% no sabria què faria, segons una enquesta que publica aquest dilluns el diari 'Ara'. L'opció de fer el referèndum encara que sigui sense el permís del govern espanyol té la majoria de suport entre els votants de les forces sobiranistes, concretament del 94% dels què s'identifiquen amb la CUP, el 92% amb ERC, el 79% amb el PDeCAT i baixa fins el 62% entre els simpatitzants de Podem.


D'altra banda, si el govern espanyol prohibeix el referèndum un 46,8% dels catalans mostrarien el seu desacord i protestaria, davant del 21,4% que afirma que no hi estaria d'acord però tampoc prendria cap mesura de protesta i un 24,6% que no protestaria perquè ja estaria d'acord amb la prohibició. Entre els qui protestarien davant la prohibició del referèndum, també són majoria els votants de les forces sobiranistes. Així, el 89% simpatitzen amb ERC, el 86% amb la CUP i el 72% amb el PDeCAT, seguit dels comuns amb un 55% i un 25% dels ciutadans que s'identifiquen amb el PSC.


A més, un 30% dels catalans que simpatitzen amb Ciutadans estarien en contra d'una prohibició del referèndum, però una minoria protestaria arribats en aquest punt. Sobre la resposta del govern espanyol a la petició de la Generalitat i el Parlament per celebrar el referèndum de l'1-O, un 58,9% pensa que l'hauria de permetre, el 16,3% opina que caldria impedir-lo "en qualsevol cas", mentre que el 15,1% no és partidari d'autoritzar-lo però tampoc d'impedir-lo per la força.



Comentaris
ona
El percentatge ha baixat molt, i falten molts dies en què la campanya de l'impresentables gobierno s''endurirà. Ai!
13
Cada dia es fa de dia diferent
Abans: el 80% dels catalans vol votar (Artur Mas a Harvard). Ahir diumenge, un titular al Mon: .... participació del 64%, segons una enquesta. Avui, amb la mateixa enquesta d'ahir: Un 53,3% dels catalans voldrien votar. Amb una mica de conte de la lletera s'arriba al 64% d'ahir. Serietat, sisplau.
11
Soci ANC
Els catalans obeïm i hem d'obeir el govern català. La resta son ingerències estrangeres. Ens juguem el nostre propi futur. ll*ll
4
pep - manresa
ona, vols dir que no ets tu la impresentable?, que els del gobierno espanyol són uns impresentables ja ho sabem, però que ens vulguis fer por dona pistes sobre de quin costat estàs. Dius que "el percentatge ha baixat molt"?, en què et bases per afirmar això?, és la primera enquesta publicada després de conèixer data i pregunta, i malgrat la negativa espanyola la majoria de residents a Catalunya afirmem que anirem a votar, arribat el dia serem molts més davant el fet consumat.
12
Independencia ja volem ser un pias democrata i lliure
2
Ya no cuela, la nueva consigna de inventarse participación elevada por los medios independetistas subvencionados ya nadie se las cree.
Será un exito si se consigue un 35% de participación y dando por hecho que al votar en un sólo día, deberán hacer más fraude en el censo. Repito ya no cuela inventarse participación, se os ve el plumero.
21
Señores unionistes, no interpreten los datos a su conveniencia
Una cosa es el porcentaje que estarian dispuestos a votar en un referendum como los de Canada o Escocia, negociado con el estado, y otra cosa es el porcentaje de catalanes que estamos dispiuestos a votar haciendo frente si fuera necesario a policia y guardia civil española. En esas condiciones, que mas de la mitad de catalanes estemos dispuestos a acudir a las urnas está provocando mucha descomposición intestinal en el nacionalismo español.
3
Al ya no cuela
Más fraude que se hizo en la transición con el censo.....Los del no se mobilizarán por miedo a que salga el sí. Tiempo al tiempo. ¡Qué mierda de estado español que no deja votar a sus ciudadanos, que lleva a juicio a una chica por hacer un chiste de Carrero Blanco pero que no mueve un dedo cuando se amenaza a independentistas! !Sí, sí, todos los españoles son iguales, dice el del sobre! Nos tenemos que desligar de España (=Madrid & oligarquías de poder)!
3
El neverendum de la marmota
El 2012 les enquestes de RAC1, per exemple, ja deien que el 80% dels catalans volien votar. El 9N-2014 va votar més o menys un 40% del cens oficial; cens que no es va utilitzar. Ara anem per un 50-60% que diuen que volen votar. No vull extrapolar res; cada època és diferent.
1
ona
@pep - manresa, perdona que et digui però ets tan burro que et perds de vista: Els que com tu feu aquesta mena de comentaris a qui ens expressem aquí i volem la llibertat del nostre país cagueu el tema; el cagueu tant que millor seria que us dediquéssiu al noble art d'anar a fer punyetes.
1
es ilegal !!
Mentres aquest : dic aquest """"RRRRREEEEEFFFERRRRENDRUM"""""""" sigui sent ilegal . repeteixo sigui sent ilegal, les enquestes poden dir misa.
1
Inadaptado
Sois unos mentirosos y unos difamadores. Donde están esa mitad de catalanes que quiere votar el referéndum ilegal? Es que es es falso, es otra de vuestras mentiras. Es más bien al revés, más de la mitad de los catalanes no votará el referéndum, y volveréis a hacer el ridículo, como el 9N, donde solo votaron el 30% del censo, un ridículo des de luego, histórico.
4
@ inadaptado,
,mentiders ,difamadors , falsos ,manipuladors, i experts en guerra bruta,ES EL TEU RETRAT I EL DELS QUE SON COM TU, ATRIBUIR ALS ALTRES ,LES VOSTRES MISERIES, que no saps llegir? diu:LA MEITAT DELS CATALANS ( SE ENTENT QUE TOTS, NO NOMES ELS INDEPENDENTISTES) VOLEN VOTAR, DONAR LA SEVA OPINIÓ,AIXÒ ES DEMOCRACIA , DONAR VEU A TOTS, ELS DEL SI I ELS DEL NO,HO CAPTES? LA VOSTRA "DEMOCRACIA" ES DIR, NO I NO,EL QUE JO DIGUI I PROU,¡¡TENIU LES NEURONES MOLT LIMITADES,SI ES QUE EN TENIU¡¡
1

envia el comentari