Més de 400 capellans catalans signen un manifest de suport a l’1-O

Els mossens subscriuen la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació, promoguda per 20 capellans i un diaca de totes les diòcesi catalanes
Mn. Xavier Morlans, Ester Gatell (que ha presentat l'acte), l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i Cinto Busquet
Mn. Xavier Morlans, Ester Gatell (que ha presentat l'acte), l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i Cinto Busquet | Cedida

 

Els capellans i diaques catalans també s’han posicionat davant dels darrers esdeveniments i de la macrooperació de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres contra les institucions catalanes. Una vintena de mossens i un diaca de totes les diòcesi catalanes han promogut la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació. El manifest, al qual ha tingut accés El Món, ja l'han subscrit més de 400 capellans i una trentena de diaques, segons ha explicat a aquest diari un dels impulsors, mossèn Cinto Busquet, qui també ha assenyalat que encara s'estan rebent adhesions. 


El text comença assenyalant que els sotasignants són “preveres al servei de les comunitats catòliques de Catalunya” que subscriuen el text “moguts pels valors evangèlics i humanístics que representem i empesos per l’amor sincer al poble que volem servir, en sintonia amb els nostres bisbes, els quals reiteradament han afirmat el caràcter nacional de Catalunya”.

 

En la Declaració, manifesten que “valorant totes les circumstàncies que han portat a la convocatòria per part del Govern de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació el proper 1 d’octubre i davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada” consideren “legítima i necessària” la realització d’aquest referèndum, i per aquest motiu conviden els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a “reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència en l’exercici del dret fonamental que té qualsevol persona a expressar lliurement les seves posicions”.

 

I conclouen deixant clar que, “vista la dificultat existent d’un diàleg serè i constructiu entre totes les parts”, s’han sentit “moralment obligats a fer sentir” la seva veu “en aquesta hora decisiva per al futur immediat de Catalunya i Espanya”.


 “Votar és un dret”

 

Aquesta tarda s’ha celebrat a Calella (Maresme), davant de l’església parroquial de Santa Maria i Sant Nicolau, un acte durant el qual s’ha llegit el comunicat que els bisbes catalans van fer aquest dimecres a la tarda, així com la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació. Abans de començar l’acte s’ha desplegat una gran pancarta a la façana de l’església on s’hi pot llegir “Votar és un dret”.

 

Els promotors

 

Els 20 capellans promotors d'aquesta Declaració són: 

 

1.        Mn. Ramon Balagué i Bajona, bisbat d’Urgell

2.        Mn. Xavier Batiste i Mercadé, bisbat de Lleida

3.        Mn. Blai Blanquer i Cutrina, bisbat de Terrassa

4.        Mn. Josep Bofarull i Veciana, arquebisbat de Tarragona

5.        Mn. Martirià Brugada i Clotas, bisbat de Girona

6.        Mn. Cinto Busquet i Paredes, focolar

7.        Mn. Joan Casals i Cubinsà, bisbat de Solsona

8.        P. Pere Codina i Mas, claretià

9.        Mn. Josep Maria Domingo i Ferrerons, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

10.     Mn. Josep Maria Fisa i Bosch, arquebisbat de Barcelona

11.     Mn. Josep-Pau Gil i Llorens, bisbat de Tortosa

12.     Mn. Antoni Matabosch i Soler, arquebisbat de Barcelona

13.     P. Xavier Melloni i Ribas, jesuïta

14.     Mn. Gaspar Mora i Bartrès, bisbat de Sant Feliu de Llobregat

15.     Mn. Xavier Morlans i Molina, arquebisbat de Barcelona

16.     Mn. Pere Oliva i March, bisbat de Vic 

17.     P. Josep Peñarroya i Artola, cistercenc

18.     P. Josep Maria Rierola i Roqué, escolapi

19.     Mn. Francesc Romeu i Torrents, arquebisbat de Barcelona

20.     P. Jordi Seubas i Goixart, caputxíComentaris
Amb els genolls pelats
Un manifest a favor de les víctimes dels abusos sexuals de la seva església, no que no el faran. Colla de viciosos amb privilegis. A la nova República llepareu jutjats a diari fins que torneu tot l'expoliat.
Carles Viñals Casado
Ara sí ! Amb aquests, sí ! Tot i que no sóc practicant de fa molts anys, aquests són i els considero servidors de Déu a través del servei al nostre poble i de la solidaritat amb la seva justa lluita i els seus legítims anhels. Si l'Esglèsia ha de ser universal, llavors sobren les Esglèsies nacionals, però si aquestes hi són de fet, com l'Esglèsia Espanyola, llavors també hi ha d'haver l'Esglèsia catalana, al servei de Déu i del poble català. Que ja ens toca...
Esteve Guàrdia Mas
Aquests pastors sí coneixen les seves ovelles... i les ovelles els farem confiança.
RAC
QUÈ EXTRANY QUE NO HI SIGUI EL CARDENAL OMELLA!!!

envia el comentari