Més de 400 capellans catalans demanen al Papa que intervingui a favor de l'1-O

Els preveres i més de 30 diaques envien una missiva al Pontífex per tal que demani al govern espanyol que "cessi les seves actuacions repressives"
El Papa Francesc
El Papa Francesc | Europa Press

 

Els més de 400 capellans signants de la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació han decidit enviar una carta al Papa Francesc -a la qual ha tingut accés 'El Món'- perquè demani al govern espanyol públicament o mitjançant vies diplomàtiques, "que revisi la seva visceral oposició" al referèndum de l'1 d'octubre "reclamat pel 80% de la població" i que "cessi les seves actuacions repressives, i així permeti al Govern de Catalunya, legitimat pel Parlament català, procedir amb garanties en la realització d’aquesta consulta el proper diumenge 1 d’octubre". Els mossens i la trentena de diaques signants del manifest han pres aquesta decisió després que el diari 'ABC' hagi publicat aquest diumenge que el govern de Mariano Rajoy ha protestat davant del Vaticà pel suport dels religiosos catalans al referèndum. 


En la missiva, els capellans i els diaques expliquen al Papa Francesc que s'adrecen a ell "per posar-lo al corrent" de la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació  que van subscriure, "sabent-nos presos d’enmig del poble i enviats al poble 'de tal manera que la nostra identitat no s’entén sense aquesta pertinença'". A més, li fan saber que "s’ha fet pública la protesta del govern espanyol davant la Santa Seu per aquesta iniciativa nostra en defensa dels drets legítims del nostre poble, que s’afegeix als comunicats dels bisbes catalans, dels abats i abadesses de Catalunya i de nombroses entitats cristianes". I li envien els noms i la incardinació dels més de 400 preveres i els 30 diaques signants.

 

En la Declaració, els mossens manifesten que “valorant totes les circumstàncies que han portat a la convocatòria per part del Govern de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació el proper 1 d’octubre i davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada” consideren “legítima i necessària” la realització d’aquest referèndum, i per aquest motiu conviden els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a “reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència en l’exercici del dret fonamental que té qualsevol persona a expressar lliurement les seves posicions”.
Comentaris
Lo tro de Ponent
Quelcom em diu que és rentarà les mans amb aigua beneida, i no farà res més. Tant de bo m'equivoqui
Clar
Ambient exactament igual que el final del franquisme. Febrer del 77. El Papa es mullarà o farà frases eufemístiques inútils perquè les interpretin les pobretes i simples animes de la base? Podria, sinó, fer una encíclica: Catalani rerum novarum?
gerard de sarria
Més valents i patriotes que molts, molts, molts periodistes karkoprogres....com els del col·legi de periodistes que no han dit ni mu sobre el Dret a l'Autodeterminació
Carles Viñals Casado
Batejat en la Catòlica sóc oficialment catòlic, però amb les experiències viscudes i el que he arribat a saber, ja només ho sóc per la mateixa raó que sóc oficialment espanyol; perquè ho diu un DNI. No em sento doncs espanyol ni catòlic. Poca cosa espero de bisbes ni de papes. Per contra, admiro i m'estimo els capellans com Lluís Mª Xirinacs (sant per a mí), que sabé servir a Déu a través del servei al seu poble. Conegueu-lo llegint "Xirinacs, el profetisme radical i no violent." Paga la pena.
Vist
De cal Vaticà no podem esperar res de bo.
JRRiudoms
Carles Viñals: El sr. Xirinacs va penjar els hàbits (que no és el mateix que dir que va deixar de ser cristià). Per a mi, un dels seus millors llibres era un que s'anomenava "La Font de la vera vida", o quelcom de semblant. Atentament
Carles Viñals Casado
jRRiudoms: Vaig assistir a les classes de Xirinacs a propòsit del llibre que esmentes, que per cert es diu "Subjecte" i du per subtítol "Meditació delirant a prop d'una font dita de VERA PAU." Vag tenir la convicció i l'honor de conéixer l'home amb l'ànima més gran, valenta i generosa del nostre poble i conec la pràctica totalitat dels seus llibres. Per cert: En quina part del meu escrit anterior he dit que Xirinacs hagués deixat de ser cristià ?

envia el comentari