Meritxell Borràs denuncia una actitud "colonialista" i una "persecució de les idees" per part de l’Estat

La consellera de Governació assegura que encara no té l'escrit de la Fiscalia i que ha estat coneixedora de la querella per la premsa
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs | Jordi Borràs

 

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha denunciat aquest matí una "actitud colonialista" i una "persecució de les idees" per part del govern espanyol. Durant una conferència en el marc del Fòrum Europa - Tribuna Catalunya, Borràs ha lamentat també "la utilització barroera de la justícia i dels mecanismes de l’Estat legals i no legals per anar en contra de les idees". En aquest sentit, ha posat com a exemple la querella que la Fiscalia ha presentat contra ella i el secretari general de Governació, Francesc Esteve, per la compra d'urnes: "És una querella presentada per instruccions del govern de l’Estat, i és un clar símptoma d’una democràcia emmalaltida".


Presentada per l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, Borràs ha explicat que "la crisi ha fet créixer el populisme" i que aquest "no serà la solució" sinó que "pot ser part del problema". Per a la consellera de Governació, la crisi ha servit "per deixar palès que Catalunya i Espanya tenim models molt diferents d’entendre i afrontar les coses". Per a ella, "l’Estat ha utilitzat la crisi per fer la més gran recentralització dels darrers 40 anys", motiu pel qual "molts catalans s’han adonat que tenim un Estat que no només no rema a favor, sinó que va a la contra, i això ha fet que molts es plantegin la dicotomia entre independència o decadència".

 

Aquesta dicotomia a la que ha fet referència la consellera, "només es pot resoldre votant", ha opinat, moitu pel qual ha refermat que "el Govern té una voluntat decidida a complir amb aquest mandat democràtic i la millor forma de fer-ho és amb un referèndum pactat". "Però dos no pacten si un no vol", ha matisat, alhora que ha deixat clar que "nosaltres estem disposats a pactar". "La democràcia sempre està per sobre de la llei i els problemes polítics només poden tenir solucions polítiques", ha sentenciat Borràs. 

 

Taula amb diversos conselleres escoltant la consellera de Governació, Meritxell Borràs | Jordi Borràs

 


"Tot és possible en aquest Estat"

 

Sobre la data del referèndum i les darreres especulacions que apuntaven al diumenge 1 d'octubre, Borràs només ha dit que "és una bona data", sense concretar res més. La consellera de Governació també ha estat preguntada per si pensa que l'Estat podria aplicar l'article 155 de la Constitució, i ha respost constatant que "tot és possible en aquest Estat" però que vol "creure que el sentit comú existeix, que la democràcia fa molts anys que està arrelada i que és a través del diàleg com arribarem a resoldre la qüestió catalana".

 

A l'acte hi han assistit la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; del conseller de Cultura, Santi Vila;  ; el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer; el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el president de l'ACM, Miquel Buch; i la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, entre d'altres. En canvi, no s'ha vist a cap conseller ni diputat d'ERC, soci de govern de CDC. Comentaris
mes imposible !!
Ets patetica i adoctrinada !!
actitud "colonialista !!
apa vinga !! l'adoctrinament a poder !! catalanoaragonesa oi ??
Tranquil·la Meritxell
L'Estat no persegueix les idees. Tu pots pensar el que vulguis mentre no incompleixis, amb fets, la llei. L'Estat persegueix els fets, que no els discursos amb algunes excepcions (homofòbia, masclisme, nazisme, etc.), que puguin implicar la secessió d'una part del seu territori. Parla el que vulguis d'independència que no passarà res, però obeeix al TC o et van a empaperar.
adoctrinament catala !!
Esteu desitjan veura entrar els tancs per la Diagonal !! aneu al Venecia a demanar ajud ..... Jaaaaaaaaaaaaa!!!!! sou patetics !!
Meritxell Borràs denuncia una actitud "colonialista" i una "persecució de les idees" per part de l’Estat
ras i curt : ets patetica !!
Isma
Tothom sap que aquí a Catalunya i a Espanya no es persegueix ningú per les seves idees polítiques sino per fets i actuacions contraris a la Llei i la Constitució. Que no, que no, que això no s'empassa ningú que tingui bona fe, per molt que us empenyeu. Si de cas, es persegueix i es vitupera a tots aquells que no comparteixen aquesta visió falsa, inventada, excluient i aldeana d'una Catalunya oprimida i agenollada. El "Pare" podrit de la Catalunya actual n'és testimoni de la vostra impostura.
Eva
NO ENTENC RES. Ahir gràcies a la vostra ABSTENCIÓ al Congrés dels Diputats, el PP va guanyar la votació que anteriorment havia perdut. I ara us queixeu de persecució política? Però AMB QUIN DRET es pot plorar, quan el mateix dia o el dia abans faciliteu la vida al PP?? Amb mi no hi compteu més. Esteu tornant al peix al cove, això no m'ho imaginava pas a aquestes alçades del procés. A mi i a molts altres, no ens ploreu més.
prou ineptes !!
Sra Meritxell Borras : per favor plegui o dimiteixi, voste es una ignorant politicamente parlant !!
No hi ha color!
La independència és l'únic escenari capaç de posar a les mans del poble de Catalunya el dret a decidir-ho tot per ell mateix i de rescabalar alhora els seus recursos per dur a terme les seves decisions; és a dir, l'únic escenari que posa a mans del poble català les regnes del propi destí com a nació. Cap alternativa -ni l'uniformisme, ni l'autonomisme, ni el federalisme- supera això!
Avia
El qui parli de les votacions d ahir pels ports seria important que llegisin les declaracions dels sindicats agraint al PDCAT el seu possicionament i la manera de negociar no se perque no se n fan mes resso alguns diaris. Es pot llegir en una entrevista al sindicat publicada a wilabeb
You now
Avui no sé que passa, deu ser el dia d'espagne els unionistes fan cua...
Res de nou tots coneixem com son aquesta colla, per aixo ens hem de dedicar de ple a fer el referendum i si no fos possible anar de cap a la,DUI
Res de nou tots coneixem com son aquesta colla, per aixo ens hem de dedicar de ple a fer el referendum i si no fos possible anar de cap a la,DUI , aixo si am el 5% dels impostos de cap a la DUI, els VASCOS ja tenen el 100x100 dels impostos i ban de cap a viure de pt.....mare !!!
Res de nou tots coneixem com son aquesta colla, per aixo ens hem de dedicar de ple a fer el referendum i si no fos possible anar de cap a la,DUI , aixo si am el 5% dels impostos de cap a la DUI, els VASCOS ja tenen el 100x100 dels impostos i ban de cap a viure de pt.....mare !!!
Sobira
Dui i desconectem totalment d Espanya com ho han fet les seves excolònies mireu com als portuguesos no els molesten ni imposen ni roben ni lis fan la guerra bruta catalans guanyarem molt marxant d aquest pseudoestat mal anomenat Espanya els tractarem de tu a tu com les seves excolònies independència es llibertat la tenim a tocar per manar a Espanya a can pistraus
remigio III
La Sra. Meritxell diu coses que ja haurien d'estar fora de lloc. madrid, és la metròpoli que ens extorsiona. Ja ho sabem. No juga net, ho sabem, sempre ho ha fet així. Que l'exercit és franquista i ens amenaça. Ho sabem i, també sabem que mentre ens puguen robar podran comprar els vots que els falten. La democràcia no és feble a madrid: Senzillament a madrid no existeix la democràcia i Catalunya està tractada com a colònia, com la resta dels Països Catalans. Per això volem marxar.
Pako Jones Menda
Avis a navegants unionistes, vosaltres també sou Guanaminos.

envia el comentari