Méndez de Vigo sobre els llibres de text: “Em preocupa que hi hagi tergiversació de la història”

El ministre d’Educació assegura que “el rigor és una part important” per millorar el sistema educatiu
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo | Europa Press

 

 

El portaveu del govern espanyol i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha expressat aquest divendres la seva preocupació pel fet que pugui existir “manca de rigor i tergiversació de la història” en els llibres de text del sistema educatiu. Així ho ha expressat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres on ha afegit que també li preocupa que existeixin “17 llibres diferents de matemàtiques i de biologia”. Així mateix, ha volgut recordar que la competència en aquesta matèria la tenen els diferents territoris i que la de l’Estat és només de caràcter “subsidiari”. Malgrat tot, ha explicat que el ministeri d’Educació ha sol·licitat un informe a l’Alta Inspecció de l'Estat i ha assegurat que el rigor és “una part important” per millorar el sistema educatiu.

 

El ministre d’Educació i portaveu del govern espanyol s’ha expressat en aquests termes durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres a preguntes dels periodistes sobre la denúncia del sindicat AMES en relació a la manca de rigor en alguns llibres de text catalans. Méndez de Vigo ha insistit en què el ministeri d’Educació ha sol·licitat “un informe detallat” a l’Alta Inspecció de l’Estat i que posteriorment. 


Durant la seva compareixença també ha recordat que ja fa uns mesos es va constituir la subcomissió per al pacte d’Estat per l’Educació durant la qual han comparegut ja diferents representants de la comunitat educativa. Méndez de Vigo ha assegurat que l’informe es va demanar el passat 9 de maig arran de les declaracions d’un dels compareixents a la subcomissió on denunciava pressions d’autoritats en algunes comunitats. “A la vista d’aquestes declaracions vam demanar un informe dels llibres de text a totes les comunitats”, ha assenyalat.Per la seva banda, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat que l’executiu de Mariano Rajoy ha posat de manifest en nombroses ocasions “la manca de neutralitat de la Generalitat respecte al conjunt dels catalans” i ha reclamat la “lleialtat” del Govern.
Comentaris
Karlus
Els espanyols heu tergiversat tant i tant la historia desde fa tant i tant temps que vos creieu les vostres mentides com si fossin reals. Esteu perduts
quina història?
la que diu que els "rojos" eren uns dimonis i els franquistes, els bons escollits per Déu tot poderós?..o quan diu que' l franquisme va acabar el 75, i és més que evident que, encara estàn robant totes les corruptes famílies franquistes des de la guerra?...pp+psoe+cs+podemus/colaus són tot la mateixa merda del status quo, de la casta corrupta espanyola....ja s'ho faran, que lladruquin el que vulguin, nosaltres tenim una República per fer
Lluís
A mí em preocupa que els llibres de text espanyols no expliquin als alumnes, perquè Gibraltar no és d'Espanya. No serà que és per no explicar el tractat d'Utrech i que els alumnes no s'en adonin que Catalunya no era d'Espanya?
JMB
El portaveu del govern espanyol i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha expressat aquest divendres la seva preocupació pel fet que pugui existir “manca de rigor i tergiversació de la història” en els llibres de text . Doncs que comencin per donar exemple. Que expliquin el tractat d'Utrech i el Decret de Nova Planta i per començar que ho facin amb el tractat dels Pirineus. potser així podrem tenir el rigor que aquest franquista demana per a la seva història.
La corrupció del PP és tan
bèstia que ja els afecta l'estat d'ànim. Deu estar molt estressat perquè trobi motius de preocupació fins i tot en els llibres de text per nens.
Sly
Dones mira, li dius a la Real Academia de Historia que canviin les entrades referents al "glorioso alzamiento nacional" (textual) i a la que diu que la Guerra Civil va començar l'any '34, malparit...
Sempre igual aquets fatxes ,fins que no marxem els tindrem que aguantar i de veritat que es fan odiar.,Cada dia mes lluny d,escanya
JAC
Quin cinisme!!! Quina pocavergonya!! Els sortirà el tret per la culata
l'aligot del castell
Donç comenceu per rectificar allo de " Caudillo por la grácia de Dios". Imagineuvos la "graqcia" que els hi va fer als que encara avui estan per les voreres de les carreteres.
Bernat C.
La censura, amb la Inquisició de custòdia sobre tota pàgina impresa ha estat la pràctica implacable de la monarquia espanyola des de Felipe II. El resultat de misèria i mentida intel·lectual són el resultat sobre la població de tota la península ibèrica.
Sobira
Espanya sempre ha tergiversat enganyat amb el seu sectarisme a Catalunya sempre ens han negat l'història la llengua ens tracten com esclaus sense història ja es l'hora de marxar d aquest estat putrefacte anomenat Espanya independència i llibertat
ram
I en Cristòfiol Colom, senyor ministre, va sortir de Palos o de Pals ? Investigueu els vostres llibres que no acabareu la feina en tot el segle. :-(
El pito del sereno
A mi preocupa mucho que alguien dude de que España es el pais mas antiguo del mundo y de que ya habia españoles en el paleolitico superior.
Els nazis van col·laborar amb ells i ens en diuen a nosaltres
Ells, que són tergiversant la història actual que som vivint, com hem de creure'ns la seva història passada?. Barrabasades per a distreure ignorants i distreure'ls de la corrupció que arrosseguen.
Espanyistan
Suposo que ho deu dir per part d'espanya oi? La seva bandera es la manipulació en tots els ambits.
Boletaire
Si et preocupa la manca de rigor et recomano que et miris el melic.
¿ TERGIVERSACION DE LA HISTORIA ?
CUANDO ESTO ACURRIA DE VERDAD, ERA CUANDO ESTUVO EN EL PODER EL HIJO PUTA DE FRANCO, QUE NO DIJERON NUNCA LA VERDAD I NOS HEMOS TENIDO QUE ENTRAR CUANCO EL MURIO I PUDIMOS LEER LA VERDAD.
remigio III
franco no era un dictador i, a més, no era sanguinari. I, la revolta feixista va ser un alçament militar... Mentiders fins i tot la vostra "secció catòlica" mentia i segueix mentint. Portant sota pal·li a un genocida, del qual, encara estem suportant la corrupció i les maldats que impregnà a tots els seus hereus.
Marcelramon
Digues la veritat, lo que us preocupa es que volguém adreçar la història tergiversada per vosaltres al llarg dels segles,..per exemple, Cristobal Colon, quant tenim proves de que era català, i el seu nom era un altre, i com això un munt de coses més que Espanya ha manipulat o apropiat, en benefici propi...que es sàpiga la veritat es lo que realment us preocupa....perquè quedareu en pilotes.
ENDAVANT!!!!
la veritat ens farà lliures.....per dignitat, Catalunya lliure, no terra conquistada per els Borbons....

envia el comentari