Mas dóna per fet que l’inhabilitaran per exercir càrrec públic i espera que “serveixi d’alguna cosa”

L’expresident anima a que el judici pel 9-N pugui “alimentar l’acció de la gent” i generar un clima “a favor del referèndum”
Artur Mas al seu despatx del Palau Robert | Jordi Borràs

 

Artur Mas, expresident de la Generalitat, ha donat per fet aquest dimarts que el tribunal que el jutjarà per convocar el procés participatiu del 9 de novembre del 2014 l’inhabilità per exercir càrrec públic. Mas ho ha dit en el marc d’una conferència que ha pronunciat a Mallorca, on ha esperat que la inhabilitació “serveixi d’alguna cosa”. L’expresident ha evitat entrar en el debat sobre la successió de Carles Puigdemont al capdavant de la llista del PDECat per presidir la Generalitat. Sí ha esperat, però, que els “judicis polítics” a ell, a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, al diputat Francesc Homs o a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, puguin “alimentar l’acció de la gent i generar un clima a favor del referèndum”.

 

Mas ha afirmat en aquest sentit que votar “és la solució, en cap cas el problema”, tenint en compte que “el 80% dels catalans” volen el referèndum. En contraposició ha criticat “l’immobilisme” del govern de l’Estat. “Alguns parlen d’operació diàleg però no ens permeten asseure’ns en una taula per debatre la nostra aspiració nacional”, ha assenyalat. 

 

  

  

Sobre el judici de 9-N, que tindrà lloc entre els dies 6 i 10 de febrer, ha opinat que els “judicis polítics” han “d’alimentar l’acció de la gent i generar un clima a favor del referèndum”.

 

 

  

  

Finalment, el president Mas ha afirmat que si Catalunya assoleix la constitució d’un Estat pot “esdevenir la Dinamarca de la Mediterrània”, amb “un estat del benestar fort, una economia moderna i una base industrial exportadora”.

 
Comentaris
Jordi Comasobirana
Si fos ell, faria una gira per tota Europa explicant/denunciant el cas.
NO
Servirà per votar NO al refe. No a una república bananera!
Catalunya pot ser la Dinamarca del Mediterrani, d'acord.
Però només si la caixa no està en mans de corruptgents com vostè, que en més de 30 anys a CDC ens diu que no sabia res de res de la corrupció. Creu qu'els catalans som ruc? o vostè menteix (miraba a un altre costat o hi participaba) o es autista (incapacitat per governar). I no son només els Pujol, també a Lloret, Reus, Torredembarra,... seus embargades, Palau/Millet, familia Puig, Sumarroca,... Creu que canviant de seu, logo i nom ja estan nets? No, segueixen els mateixos de tants d'anys.
Joan - Bages
Et pot agradar o no, però el que fan amb ell és una vergonya. Més enllà d"ideologies, es tracta de defensar la llibertat i la democràcia.
JOSEP
Vergonyosa la poca confiança que demostra la gent del PDCat en la culminació del procés d'independència : sr Mas, sra Ortega, no sabeu que si som un ESTAT INDEPENDENT les inhabilitacions de la decadent i corrupta justícia espanyola quedaran anul·lades? Poca confiança o victimisme doncs?
no
No Josep, és una qüestió de dignitat.
Fart d'hipocrites
El millor us d'aquest procediment devant del TSJC seria que els advocats de l'ex President Mas demanessin el plantejament d'una consulta prejudicial al Tribunal de Justícia de la UE sobre la (in)compatibilitat de la doctrina judicial castanyola amb el dret internacional (inclos el dret d'autodeterminacio) que forma part de l'ordenament de la UE (arts. 2.1 i següents del TUE).
MFX
Quan sigui l'hora, per aturar aquest país només caldrà que un matí 100.000 indepes col·lapsin els principals accessos de l'Ap-7, l'A-II a la Jonquerales i es rodalies. Amb això aturat no es podrà anar a la feina, ni a l'escola ni a la universitat. L'economia espanyola aturada i la prima de risc pels núvols. Sr Mas, als espanyols se'ls hauran acabat les ganes de jugar i a vostè el deixaran en pau. Només cal això i és que encara serà divertit.
a MFX...
I per acabar-ho d'adobar, proclamació de la independència i establiment d'una República separada d'Espanya
Ramon
Si Espanya apuntés contra ERC en lloc d'apuntar com sempre ho ha fet contra Convergència, jo no seria tan miserable com els miserables que no se solidaritzen amb els patriotes imputats pel 9N o que ho fan amb la boca molt petita. Jo no seria tan miserable. Jo em solidaritzaria amb ERC.
Sergi M.
Un cop guanyat el referèndum es convocaràn eleccions constituents. Els primers mesos seràn molt durs, no sabem com pot reaccionar el bestiari unionista però el que està clar és que es necessitarà un lideratge molt fort, fortíssim, i encara que jo tinqui una ideologia diferent, entenc que Artur Mas és un gran actiu i potser el millor exponent per tirar envant els primers mesos de desconexió real.
@ Sergi M.
Mala imatge donarem al món si el primer president és també president del partit més corrupte del País, i amb molts anys de carregs a l'esquena, amb seus embargades i membres imputats per corrupció. Es l'hereu posat a dit per Pujol, el de l'extranya confessió de la extranya deixa que no coneixia ni la seva propia germana!!!
@@ Sergi M
Es curiós, les clavegueres del govern central, (Fernandez& Alfonso) deien el mateix que tu, però no van poder de cap manera implicar en Mas, i segur que no va ser per manca de ganes, es veu clar, que tu deus ser un fidel seguidor de les seves conjures. Quin fàstic !
@ Sergi M.
Així es la vida xiquet, també Fdez. es de dretes com CDC, De Alfonso va ser triat per Mas, Hi ha ministres del Barça o tu menjes 3 cops al dia com Rajoy. Si no tens millors arguments no et mereixes la llibertat, i si acceptes la corrupció (de qui sigui) no vull que visquis al meu País Catalunya però m'hauré d'aguantar.
Joel
Enfront d'un TC PPolititzat fins la medul·la, Sr Mas, som amb vos. Visca la republicà catalana !!*!!
@@ Sergi M
Ja pots manipular els vots tant com vulguis, com més els manipulés, més demostres que l'encerto amb el que dic. Fàstic de troll!!!
JordiP
A veure sisou capaços d'assumir que tots els partits, i quan dic tots vull dir TOTS, van haver d'activar línies de finançament il·legal, donat que la Llei de Finançament dels Partits Polítics no arribava: s'havien de finançar els partits, sí, però justet, justet. No havien de ser massa potents.
JordiP
El problema va arribar quan alguns tresorers i captador de recursos es van adonar de que manejaven diners negres i que no es notaria si algun bitlletet s'els quedés enganxat a les mans. I el latrocini es va disparar. CDC no és el partit més corrupte: Montoro el té investigat des de fa DEU anys sense cap imputació clara. Veurem el "cas Palau" que dona de sí.
JordiP
En el que es refereix a la corrupció Pujol, fins ara en Jordi només pot ser acusat d'un delicte fiscal per ocultació d'uns diners que el seu pare havia col·locat a l'estranger. Com la major part de persones adineradas sota el franquisme van fer. En Florenci sabia com de magres les van passar a l'exili els catalans que havien estat compromesos amb la República i el catalanisme. I potser els fills van guanyar diners fent rendir (a l'estranger) els diners de l'avi (a l'estranger).
Referendum
Per el referendum ja hi estem a favor, més del 80% de la població. Sius plau que coi s'ha de fer perque es porti ja a terme?
SempreMas
Mas serà el primer president de la república catalana.
@SempreMas
Tu vota a Mas si vols, la resta votarem a qui volguem. No crec ni qu'es presenti, sap que la majoria de catalans no el triarem, ja sigui per processista, per dubtar del seu independentisme, per les retallades, per la porqueria de corruptgència, per xantatgiste, per la refundació de fireta (només ha canviat nom, logo i seu),... en fí, porta una motxilla massa grossa.

envia el comentari