El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marta Rovira: “El govern espanyol ens va amenaçar amb morts al carrer”
  • CA

 

La secretària seneral d’ERC, Marta Rovira, ha revelat aquest matí que el govern espanyol va amenaçar el Govern català amb morts si tirava endavant el procés sobiranista i la declaració d’independència. “El que el Govern no estava disposat a fer era assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer que es va posar d’una manera molt contundent sobre la taula. Ens deien que hi hauria sang, que no serien pilotes de goma com l’1 d’octubre, que la cosa seria contundent”, ha assegurant Rovira durant una entrevista al programa ‘El Món a Rac1’. “Aquest règim del 78 fracassat políticament que no ens permet avançar era una broma perquè ni tant sols ha servit per frenar el franquisme i el feixisme, que està present al sistema polític espanyol i que actua impunement al nostre país. Ha fracassat tot”, ha constatat la dirigent d’ERC.

Durant l’entrevista, Rovira ha recordat: “Sempre ens deien que sense violència es podria parlar de tot, des dels anys 80 quan ERC es presenta amb un programa independentista. Ara que som majoria sorgeix la bèstia del franquisme una altra vegada. La Unitat de l’Estat està per sobre de tot i ens ha ensenyat que està disposat a utilitzar-ho tot, la violència i la degradació de l’estat de dret”. Preguntada més concretament sobre la violència que estava disposada a aplicar l’Estat, ha dit: “Això de la violència ens va arribar de moltes fonts diferents, contrastades i fiables. Se’ns informava que estaven entrant armes a Catalunya i que l’exèrcit estava venint”.

 

Alhora, ha explicat que “quan nosaltres decidim fer el pas el senyor Tusk fa un missatge molt contundent en què recomana al govern espanyol utilitzar ‘la força de la raó i no la raó de la força’, perquè a moltes instàncies eren conegudes les intencions del govern espanyol“, i ha afegit: “La mediació que s’oferia no era a favor o en contra del mandat independentista sinó que buscava el diàleg entre els dos governs. Per això ens semblava imprescindible però allà ja arribaven aquestes amenaces amb escenaris de violència extrema si nosaltres seguíem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa