Madrid vol "recuperar la confiança" abans de reunir-se amb Puigdemont

De Vigo reclama que les institucions catalanes deixin de ser “ostatges dels interessos independentistes”
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | Jordi Borràs

 

 
 
El govern espanyol ha apostat per “parlar més” abans de la reunió entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el del Govern, Carles Puigdemont, per tal de recuperar la “confiança”. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu de l’executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha apuntat que el propi Rajoy ja va advertir que les converses “no s’han de fer a plena llum del dia” i que cal més diàleg abans de la trobada, una trobada que ha assegurat que els sembla “bona idea” i que els agradarà “portar a terme”.
 
 
 
D’altra banda, ha reclamat a les institucions catalanes que deixin de ser “ostatges dels interessos independentistes”. “La recuperació de la confiança requereix parlar més abans de produir-se el diàleg”, ha resumit en ser preguntat sobre la data de la reunió que ha de tenir lloc entre Rajoy i Puigdemont. De Vigo ha reiterat l’oferta de diàleg al Govern per tal de tractar els 45 punts d’incompliments que els va fer arribar l’executiu català, tot i apuntar que semblen “oblidats”. Així, ha lamentat un cop més que Puigdemont va tenir una “ocasió esplèndida” en la Conferència de Presidents que es va celebrar el 17 de gener i ha recordat que no es va poder portar a terme per “l’absència” del president català. 
 

  

  

En aquest sentit, ha dit al govern català que és millor anar a Madrid a tractar les qüestions que també afecten a Catalunya “que no anar a Brussel·les”, al temps que ha defensat que el posicionament de diverses institucions europees sobre la celebració d’un referèndum d’autodeterminació ha estat “clar” en reiterades ocasions. De Vigo ha assegurat que l’oferta de diàleg del govern espanyol és “permanent” ja que tenen la “convicció” que és el camí per trobar una solució. 
 
 

  

El ministre ha dit que aquest diàleg ha de ser “dins la llei” i ha reclamat que les institucions “estiguin al servei dels catalans” i es treballi per restablir la convivència i la “confiança perduda dins del marc democràtic, que és el legal”. El portaveu ha expressat també la seva preocupació perquè la política catalana està marcada per l’”extremisme” de la CUP.

Per últim, ha instat l’expresident de la Generalitat Artur Mas a que si ell, o qualsevol altra persona, si té una oferta o proposta per trobar una solució al conflicte entre els dos governs que la presenti. “Si té alguna idea o alguna proposta, estarem encantats d’escoltar-la”, ha declarat. 
 
 
 
Sobre l’expresident, també ha dit que el que va succeir la setmana passada és que va haver d’anar a un judici oral i ha reivindicat que això no s’hauria de veure com una cosa “anormal”. “Els responsables polítics hem de donar més exemple que altres i quan ens criden els jutges a declarar hi hem d’anar amb tota naturalitat”, ha declarat.
 
 Comentaris
Sobira
Tot mentida aquesta gentussa ens volen esclaus i pagar el veure per tothom independència dui i marxem
2
Karlus
"Y todo a media luz, a media luz los dos". Si, el que volem és que no ens robin més i que no emprenyin, i que el deute el paguin ells, i que les seves lleis les fotin a la brossa, perque son pur franquisme.
2
I inde independencia ja I inde independencia ja I inde independencia ja I inde independecia ja
1
Poruc
Esta clar que els hi cou que anem a Bruseles. Dons a seguir per aquest cami
1
LLiri a la ma.
Compta el encantador de serps, s`ha posat en marxa; ara no la "pífieu" i aneu a fer aquesta trobada, de 45 punts, quan el que interesa de veritat es el punt "46". " Que no nos embauquen que no estamos tan mal".
1
ciutadANU
Sí , moltes ganes de parlar ..... amb els follets del bosc. Además ... La Fiscalía Gral. del ....PP lo afina ¡ TODO !
1
Bacoretta
Hostatges?. Ha dit hostatges?. Quina paraulota mes grossa, Mare de Deu Senyor.
1
Resmes
Els catalans estem farts d´enganys,de pagar el beure,de ser escarnits,amb mentides i falsetats.Ja n´hia PROU d´aquest color.
1
LA SEVA CONSTITUCIO
PER MI SE LA PODEN PASAR PER EL CUL. ..LA SEVA NO ES LA MEVA, NI LA DE MOLTS CATALANS, QUE VOLEM FER LA PROPIA DE CATALUNYA QUE ES, LA NOSTRA PATRIA, LA NOSTRA TERRA I RES TENIM AVEURA AMB CASTELLA ¿ NO OS ADONEU QUE NI TAN SOLS PARLEM LA MATTEIXA LLENGUA ? PARLEM LA NOSTRA, LA CATALANA QUE ES LA DEL NOSTRA PAIS ¿ ENTERADOS CASTELLANOS ? R.E.P.U.B.L.I.C.A. C.A.T.A.L.A.N.A.. I.N.D.E.P.E.N.D.I.E.N.T.E.
1
Ja els coneixem ,no son de fiar. MARXEM. Volem un pais lliure
1
Sisco
Això demostra que anem molt be, estan acollonidos, i no saben per on sortir. Farmessa d´ara endavant que el final s´apropa.
1
Poruc
Tranquils, ja es veu les intencions, a sobre son ells els els que han de recuprar la confianca amb nosaltres. Sempre ens pensen que som tontos i picarem l ham. Tranquils¡¡¡
1
Sónia-Lucerna(Suïssa)
Marxen, ja n'hi ha prou. MARXEM.Salut i independéncia!
1
Eduardg
Catalunya nomes es ostatge del segrest perpetrat per les Fuerzas Armadas i Cuerpos de Seguridad del Estado. Articulo VIII de la Constitució dona cobertura a aquesta violencia legalitzada, hereva de la violencia il·legal franquista.
0
Joan
A sobre el carallot "invita" al Sr Mas a donar idees per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya...això vol dir que no tenen ni idea que què faran...Sr. Puigdemont... jo no aniria a Madrid a parlar amb en Rajoy (que vingui ell). Aquests impresentables són capaços d'"afinar" l'avió o AVE per "silenciar" el nostre president... no seria la primera vegada...
1
Ei, amic de vigo!
Quan dius: “Si té alguna idea o alguna proposta, estarem encantats d’escoltar-la”......Nano, crec que la idea es clara: REFERENDUM!!
0

envia el comentari