Madrid ordena a l'Ajuntament de València que retoli els senyals de trànsit en castellà

La delegació dóna un mes de termini al consistori per canviar els senyals i incorporar les dues llengües oficials
Senyals retolades únicament en valencià de l'accés a l'entorn del Mercat Central de València | ACN

 

 

La delegació del govern espanyol al País Valencià ha enviat aquest divendres un requeriment a l'Ajuntament de València perquè procedeixi, en el termini d'un mes, a retolar els senyals de trànsit de la ciutat en les dues llengües oficials. A través d'una nota de premsa la delegació ha informat que ha tingut coneixement que alguns senyals estan retolats únicament en valencià i alerta que segons la Llei de Trànsit s'estableix que "les indicacions escrites dels senyals s'expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat". El delegat del govern de l'estat, Juan Carlos Moragues, ha expressat en declaracions enviades per la delegació la seva aposta pel foment de l'ús del valencià però ha indicat que en aquest cas hi ha una llei i un reglament que s'ha de respectar per "prudència i cautela" i "perquè estem parlant de la vida de les persones perquè si algú no entén els senyals de trànsit pot posar en perill la vida de les persones".
Comentaris
També vull
Jo vull que Alacant retoli els senyals de trànsit en Valencià
Karlus
A Valencia, es parla valencià, no?. El castellà és la llengua dels lladres ocupants
carlus
La darrera raó és la millor. Diu: "perquè estem parlant de la vida de les persones perquè si algú no entén els senyals de trànsit pot posar en perill la vida de les persones". I això ho diu des d'un estat que cada any rep MILIONS DE TURISTES EN COTXE els conductors dels quals no saben ni un borrall ni de valencià ni d'espanyol. Quina barra!
ocellet
Compte Valencians, canvieu el senyals de trànsit, no sigui que algún turista de la Meseta s'entrebanqui intentant desxifrar què vol dir Stop en español i Stop en valencià.
Teresa
Em penso que aquests espanyols es pensen que la gent que parla cast. és tonta, burra i analfabeta. Creieu que no poden entendre: MERCAT CENTRAL o CÀRREGA-DESCÀRREGA? Npsaltres creiem que són normals, com tothom, que entenem que MERCAT= MERCADO.
Teresa
De fet sí que tenen dificultats lingüístiques els de parla castellana. Mireu, un poble de 5.000 h. si una botiguera és de parla catalana s'adapta a la llengua del client; sí e´s de parla castellana, erncara ha hagi estat escolaritzat/ada 18 anys en català, parla sempre en castellà, mai et respondrà ni "bon dia" en català. O és mentspreu?
caesar
y en muchos muchos pueblos y ciudades rótulos de la falange , el Victor de Franco, relieves restaurados o nuevos, de símbolos franquistas., calles con nombres de militares golpistas , cunetas llenas de cadáveres, iglesias con la lista de los "buenos" fallecidos , calles con rótulos describiendo las "hazañas" de criminales .... solo les falta decir "" aquí se habla y escribe en cristiano "". La incultura con la prepotencia de sentirse intocables, una peligrosa mezcla......
Ramonet
"Stop" no és castellà,oi?Doncs valdrà una pasta canviar els senyals....
Joanb
En aquest cas caldria que Madrid demanés o, millor, ordenés a la RAE que incorporés al dicccionari de la llengua castellana mots com ara: atenció, excepte, mercat, resident, càrrega, descàrrega, etc. Ja ho va fer amb "paella", mot d'allò més català o valencià. Amb aquesta solució, no tocaria els collons als valencians i es compliria la llei castellano-espanyola.
petició dels genocides de la llengua
I Quan la retolació sols era en espanyol no els hem sentit dir mai que demanassen retolació en valencià. Als genocides de la llengua (búnquer-barraqueta) se'ls veu d'una hora lluny les seues males intencions.
SI JO FOS EL PRESIDENT DE VALENCIA ........
ELS DIRIA QUE S'EN ANESSIN A LA MERDA FORA DE VALENCIA, QUE DINTRE DE ESPAÑA JA I SON ( A LA MERDA )
remigio III
Ara ens toca a Nosaltres els Valencians. Coratge companys el camí ja és obert i ara necessitarem passes segures i ment clara. A l'altra part està la llibertat. Els virreis de madrid no han de dir-nos que fer i com fer les coses a casa nostra. Decidim d'una p..a vegada deixar de ser colònia de ningú.
¡ ¡ VALENCIAMS ! !
¡ ¡ ¡ INDEPENDENCIA, DE LE PUTA ESPAÑA OPRESORA ! ! !
xup
que coño hos habeis creido valencianos de mierda, aqui mandamos nosotros y vosotros a joderos y contentos de que no hos robemos mas

envia el comentari