Luxemburg descarta que la incertesa per l'1-O perjudiqui Barcelona per acollir l'EMA

El govern luxemburguès admet que l'estabilitat política "clarament" és "una consideració important"

 

El Govern luxemburguès ha descartat aquest dimarts que la incertesa pel referèndum d'independència anunciat per la Generalitat per l'1 d'octubre perjudiqui la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea de Medicaments (EMA), malgrat admetre que l'estabilitat política "clarament" és "una consideració important". "No crec que l'èmfasi en l'estabilitat política pugui anar en detriment en aquest context. Això no és l'opinió que tinc ni que té el meu Govern", ha explicat l'ambaixador luxemburguès davant la Unió Europea, Georges Friden, en declaracions a un grup de mitjans, entre ells Europa Press, en ser preguntat pel possible impacte del procés sobiranista català en les aspiracions de Barcelona per acollir l'EMA.


El diplomàtic i advocat luxemburguès sí ha defensat amb tot que "clarament" l'estabilitat política és "una consideració important", però ha recalcat alhora que "afortunadament la majoria dels Estats membre de la Unió Europea tenen estabilitat política" i ha insistit que la Delegació luxemburguesa no creu que sigui "problemàtic en el cas d'altres Estats membre".

 

El DUCAT vol l'Agència Bancària

 

El ministre d'Economia luxemburguès, Pierre Gramegna, va valorar precisament aquest dilluns que "Luxemburg ofereix una gran estabilitat política i econòmica" per defensar la seva candidatura a efectes d'allotjar l'Autoritat Bancària Europa (EBA, per les seves sigles en anglès) que haurà de relocalitzar-se de Londres a un altre Estat membre pel Brexit, de la mateixa manera que l'EMA. La candidatura de Luxemburg també esgrimeix la seva "experiència" d'acollir institucions i agències com la seu del Banc Europeu d'Inversió i el Mecanisme Europeu d'Estabilitat Financera (MEDE), aixó com també el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i el fet de tenir "un sector financer internacional".


"Podem garantir la continuïtat de l'activitat, que és l'argument crucial" per sobre del criteri geogràfic, ha explicat l'ambaixador luxemburguès, que també ha defensat que l'edifici "seleccionat" pel Gran Ducat "en procés de construcció" serà "adaptat" als requisits "precisos" de l'EBA i de lloguer gratuït, encara que no ha volgut confirmar si el lloguer serà gratuït de forma permanent. A més, ha ironitzat que Luxemburg està "a mig camí" de Framkfurt i París, altres dues competidores fortes per acollir l'EBA, i al mateix temps ha recordat que la ciutat alemanya ja acull l'Agència Europea de Seguretat i Pensions de Jubilació (EIOPA, per les seves sigles en anglès), al marge del Banc Central Europeu.

 

Bratislava, favorita per l'EMA

 

"És bastant prematur dir que una o una altra és la favorita", ha assegurat el diplomàtic luxemburguès en ser preguntat si coincideix que les grans favorites són Frankfurt per acollir l'EBA i Bratislava per l'EMA. El Gran Ducat ha renunciat a "empènyer la línia d'argument" de la decisió del 1965 dels Estats membres en què reconeixien que "les institucions futures vinculades al sector financer han de ser situades en principi a Luxemburg" després del trasllat de les institucions europees a Brussel·les.

 

"És una situació única, dictada per la urgència i la necessitat de mantenir-nos units sobre aquest assumpte", ha explicat l'ambaixador luxemburguès, que ha admès que l'elecció de les seus és "una qüestió potencialment molt complicada" en vista de "les batalles èpiques" entre Estats membre per decidir sobre les seus d'agències de la UE en el passat. Per això, ha defensat el procediment "equilibrat" que s'ha acordat per decidir les ciutats que acolliran les dues agències que es relocalitzaran des de Londres pel Brexit i ha insistit en la necessitat d'evitar un escenari en el qual s'arribi al 2019 "sense una decisió".Comentaris
Naturhouse traslada su sede de Barcelona a Madrid
Naturhouse traslada su sede de Barcelona a Madrid
ruben
Vemga imdependentistas, a ver si teneis la hombría de reconocer que España ha apostado a muerte por Barcelona, y no por Madrid Valencia Sevilla etc etc como en las olimpiadas toda España estuvo a muerte con Catalunya,. pero no , no teneis lo que hay que tener , lo vuestro es el victimeo y el creerse superiores, así os vá, y si se pierde la ocasión (casi 1000 empleos y una movida impresionante de personal) un gasto de centenares millones, se perderá por vuestro fanatismo trasnochado
bye bye
adeu, compraré un altre hidratant pels meus ous
pepon
que van a de cir¡ pero es evidente que si se independiza, no van a hacer venir a los funcionarios para luego marcharse porque queda fuera de la unión europea es una ruina¡¡¡¡¡ que hemos hecho los catalanes para tener a los políticos indes y sus delirios?
Pako Jones Menda
Com deia el Che Gevara: millor morir dempeus, que viure de genolls.
Lexis
Naturhouse a Madrid és propaganda barata d'un unionista
Ruben
Que? No contestais? Os faltan razones y otra cosa que termina en ones
Mathieu
Els catalans no ens venem per un plat de llenties. L'EMA anirà a Bratislava o a Lille, perquè així o decidiran França i Alemanya segons llurs interessos. Però encara que no fos així, no ens vendriem pas per un plat de llenties.
para Mathieu
no te vendes tu, pero cualquier catalan normal estaria encantando de los puestos de trabajo de la riqueza que dejaria en esta tierra pero claro lo apoya España y te da igual, tu no quieres el bien para Catalunya tu eres un fanatico y muchas cosas más que te imaginas pero que por educación no voy a decir, personas como tu sobran aqui y en el mundo
para Mathieu
y del gesto de España, el apoyo incondicional a pesar del process? de eso no dices nada? eso no hace si no confirmar la bajeza de los de tu calaña
Luxemburg el parais fiscal ,no tenen ni dret a parlar ni cap credibilitat

envia el comentari